Hopptävling i Högbo

Curre var faktiskt jättepigg på framhoppningen idag, laddad och lätt i bakdelen! Fick honom bra framför mig, han sög tag i hindren och hoppade bra. Blev dock lite stressigt och hann bara hoppa oxern en gång på full höjd innan jag var tvungen att gå in på banan. Brukar annars ta en liten skrittpaus och sen ett högt räcke innan jag går in. Angelica är slipad när det gäller framhoppning och vet precis hur jag vill ha det. När jag säger till att jag vill börja hoppa på räcket så fixar hon resten tills jag är nöjd, vet hur mycket hon ska höja, bredda och det går automatiskt. Saknar min groom! Pappa var jag tvungen att förklara ALLT för haha, därav det tog längre tid. 

På banan så kommer vi jättebra på första, vilket nästan aldrig händer. Jag slappnar av, har honom inte framför mig och kommer nära på tvåan. Räcker sedan inte fram på mina planerade 8 språng till treans oxer, försöker lite halvhjärtat klämma av honom alldeles för stort var vid han kastar sig på sidan. Jag klandrar honom inte för det, jag kom alledes för stort och var för passiv. Dessutom var han på ett sånt humör (drok bak öronen åt andra hästar, slog bakut osv) att han inte bjussade på det idag. Men så är det!

Resten av banan så hoppade han felfritt, men jag höll för mycket och kom inte till skott. Klämde in sex språng på 22 m till kombanationen (lagom fem språng)... Nä, dålig och orutinerad ridning av mig idag. Skärpning! Imorrn blir det att galoppera ordentligt ur svängarna och komma till skott, ta beslut och inte mesa. Tror att jag "åkte lite på vågen" idag, trodde att jag hade honom framför mig bara för att han var pigg.

Som sagt, nya tag i 120 imorgon! Men jag får tänka på att jag knappt har tävlat någonting iår och hoppning är verkligen en färskvara. Han hade hade inte ner någon bom idag, stoppet var bara en klantig miss från min sida. Så det var ju skönt! Dock hoppade han inte lika bra som sist, eftersom jag höll och störde honom. Gör om gör rätt imorgon helt enkelt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0