Hoppträningen igår

Hoppade Lucky för Gaby igår, tredje gången jag sitter på honom. Har knappt ridit på 3 veckor nu, så jag hade nästan träningsvärk idag! Tragiskt alltså, brukar aldrig känna av ridningen numera. Iaf så kändes Lucky fin på träningen igår. Vi jobbade över bommar och hoppade en serie, samt hoppade en linje i slutet. I serien så tog han inte riktigt i och la in två språng ist för ett mellan hindren, trots att jag kom bra in och supportade. Men efter att jag la till spöet en gång så fattade han grejen och fick plats hur bra som helst!
 
Det är lite trixigt det här med att rida en ny häst, ungefär som att sätta sig i en helt ny bil som inte alls är lik sin egen. Man vet inte riktigt mycket man kan trycka på gasen eller bromsen. Visst blir jag förbannad på mig själv ibland och känner mig som nybörjare som inte ens kan rida över bommar, men tycker att jag hittar ridningen på honom allt mer. Hade några guldsprång där jag kom riktigt bra, ska ha dem i bakhuvudet till nästa träning!
 
Grejen för att se bra avstånd är ju att ha hästen framme och i bjudning, samtidigt som den väntar. Det är det här som jag inte riktigt vet hur jag ska få till och vet inte riktigt hur det ska kännas på den här hästen. Men det kommer som sagt. Hoppade även en längre vattenmatta i slutet som blev som ett litet vattenhinder. Tror ni han brydde sig? Icke, tittade inte ett dugg. Supercool häst!
 
Idag har det varit drygt 30 grader, så sjukt varmt! Spenderade eftermiddagen i linne och shorts, i en stol med Curre betandes bredvid. Ganska så nice. Nog för att det är lite väl varmt nu för att rida mitt på dagen, men hade gjort vad som helst för att få rida ut i solen! 2 veckor tills Curre ska kollas nu. Bara det blir nästa vecka så kan jag tänka "Nästa vecka kanske han får sättas igång!". Det känns lite bättre.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0