Hoppträning

Hoppade Lucky (hästen jag red i söndags) för gaby idag. Tyckte att han kändes bättre idag, gick inte emot bettet lite mycket och var bättre i sidorna. Väldigt fin och rolig häst att rida! I hoppningen så fick jag tänka på att hitta en lugn galopp där han väntade men ändå var framme för skänkeln.
 
Över lag är jag nöjd då den här hästen är något heelt annat mot för Curre. Dels inte lika utbildad, hade svårt för galoppfattningarna osv men framförallt så är han mycket piggare! Jag fick sitta helt stilla och bara hitta en lagom galopp. Lite knixigt då jag inte alls är van vid de här typen av ridning och det blev något missförstånd där jag trodde att han skulle hoppa av men tog ett språng extra. Det är nog bland det värsta jag vet, men som sagt så var det första gången jag hoppade hästen och den var inte direkt som Curre att rida ;) Vek in näsan lite och blev tom, vilket gör att den distans jag ser "försvinner".

Men det som jag gillar med Lucky är att han dels har lite attityd (var sjuukt nära att åka i backen då han bockade som tusan när han rev en gång haha) och var så positiv och framåt! Tycker inte alls att han är som en typisk ridskolehäst, utan en häst som jag gärna själv skulle vilja ha faktiskt. Hoppade trevligt och med bra huvud. Fick höra lite historia om honom av Gaby också då han är uppfödd här i trakterna, vilket var intressant att höra. Rider han gärna igen! :)

Den här killen tyckte dock att jag var otrogen som hoppade en annan häst idag... Vad är det för fel på honom liksom??

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0