Första ridpasset på två veckor!

Idag har jag ridit! Haha, dagens happening ungefär. Red som sagt en av ridskolans hästar, Lucky som den ironiskt nog heter då den ska vara skitsur i boxen. Jag gjorde dock iordning den i spolspiltan och tyckte att den skötte sig fint, lite sur kanske men inte så farligt. 

Red i ridhuset, 35-40 min kanske. Tyckte faktiskt att den var jättetrevlig att rida! Framåt och mjuk i munnen, satte sig dock på tvären litegrann och gick emot bettet ibland. Men tror att om den skulle ridas ordentligt att tag bara så skulle den bli jättefin faktiskt. Nu satt den fast lite, sladdade ut med rumpan och var inte riktigt"på" hjälperna. Gick emot i övergångarna och var lite svår att fatta galopp.

Jobbade först bara med att den skulle gå fram och ta ett bra stöd på bettet, sedan gick jag över och gjorde många övergångar. Fokuserade bara på enkel och grundläggande ridning så som att den skulle komma ut till yttertygeln och att gas/broms fungerade. Finns ingen anledning att blanda in svårare saker, utan vanlig basicridning kommer man långt på. 

I slutet så blev han dock sur och satte sig lite på tvären när det blev jobbigt, annars så tycker jag att det kändes bättre i slutet! Gas och broms började fungera, vilket gjorde att den också blev jämnare i kontakten. Skulle den gå lite fler pass med strukturerat basicjobb så skulle den bli jättefin tror jag. Jättetrevlig häst faktiskt!

Curre har jag borstat, matat och mockat åt. Han blev inte jätteglad när jag tryckte i honom avmaskiningmedlet, metacamen är tydligen godare av någon anledning. Imorrn åker jag till honom först och går en sväng (15 min) innan jag drar till skolan. Sen ska han promeneras 15 min på EM/kvällen också. 2 veckor kvar imorgon...

Lucky

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0