Utveckling på film -Curre

Curre har jag haft så pass länge som 6 år, vilket jag tycker är ganska länge. Ofta så säljer man dem tidigare pga att dom börjar bli gamla, man utvecklas inte mer eller pga ekonimiska skäl tex. Mina tidigare hästar har jag haft i snitt 3 år innan jag har bytt, men Curre och jag är då alltså inne på vårt 7e år tillsammans.

När han kom så fyllde han precis 6 år. Han hade visserligen tävlat 120 som femåring, gått championat och var under hela tiden riden och utbildad av ett proffs. Men en femåring är ju ändå bara riden i 3 år och när han kom till mig som inte alls var lika rutinerad så blev han nog lite ställd haha.

Han var i början ganska vinglig, lite svår att fatta galopp, förstod sig inte på bommar på marken och flytta undan skänkeln i öppnor tex var också lite knixigt. Dock har han alltid varit hinderklok och haft lätt för sig, så på tävling gick han som tåget även om han inte fick lika mycket hjälp av mig som med den tidigare belgiska ryttaren.

Sen har Curre och jag haft det kämpigt med skador, jobbiga perioder där han har varit istadig, lat och bara allmänt tråkig. Men nu börjar han bli på G igen och vara den tävlingshäst som jag har kämpat för att få till. Han är sedan jag köpte honom mer utbildad och gör det mesta. Byter galopp bara jag sitter om, flyttar undan skänkeln på det vis jag ber honom om, kortar/länger och gör förvänd galopp på volter. Han är ingen dressyrstjärna, men är betydligt mer utbildad nu än när jag fick honom.

Han är också på väg upp i msv hoppning, vilket är en merit för mig då han aldrig gått det innan. Utan det är jag som kommer att plocka upp honom på den nivån. Kan faktiskt vara stolt och ge mig själv lite cred för det jobb jag gjort med honom. Både när det gäller att få honom frisk, vältränad och utbildad till den häst han är idag!

En fantastiskt gjord film (ironi) med några klipp från våra första starter ihop 2008. Första klippet är första tävlingen ihop, 90 cm i Gävle. 


Senaste starten här i Bollnäs, felfri och placerad i 120 cm
'

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0