Tankar i dagsläget

Pratade med Gaby igår på tävlingen och hon tyckte också att rundan var bra. Pratade också om 130 debut och hon sa då att han har hoppat bra läge nu. Vilket jag håller med om!

Mina tankar nu är att ju bättre jag får honom på marken, ju bättre förutsättningar skapar jag för att få ett bra språng och en lättriden häst inne på banan. I dagsläget så känns han fin och enkel. Mjuk, lätt i handen och lydig. Då blir han också lättare att rida runt en bana med. Men vill såklart ha honom ännu bättre, bakbenen ännu längre in under kroppen så att han kan vända igenom ännu mer i sprången. I hoppningen är han simpel, utan det är i markjobbet vi kan komma åt och utveckla hoppningen.

Har analyserat rundan från igår och även jämfört med den i Bollnäs där han var felfri. Måste nog helt enkelt våga sätta upp en bättre galopp med lite tryck i, utan att för den delen rida stressat och skapa spänning. Lite bättre flow och tryck helt enkelt, för det är då hans fina språng kommer fram. I dagsläget så känns 130 inte alls som något svårt och 140 inte milslångt bort, vi ska bara träna på ännu mer på rätt saker. Kapacitet och språng finns det i honom, tvivlar faktiskt inte på hans kapacitet. Speciellt inte nu när hans vilja kommit tillbaka (efter skadehistorien) och han börjat älska sitt jobb.

Sen om han är den där hästen som kommer att vara felfri och vinna, det är en annan sak. Men just nu känns det som att med målmedveten och rätt träning, lite tur och rätt inställning så är dom större klasserna inte jättelångt bort eller omöjliga att nå. Det känns som att han har väldigt mycket kvar att ge och det känns som att vi är på rätt väg. Tror stenhårt på det här året!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0