Ryttareliten och bra Currepass

Såg Ryttareliten på SVT nu ikväll, så himla bra! Vinklad på ett bra sätt för att få förståelse för hur sporten fungerar. Gillar också själva produktionen, filmvinklar osv. Kändes välgjort helt enkelt och man fick fram rätt känsla. Ska följa varje avsnitt slaviskt, haha.

Curre reds på utebanan och jag red väldigt simpelt, men noggrant. Analyserade verkligen hur han kändes och vad jag skulle göra åt saken. Inte glida runt två varv och veta att man tappat ut bogen, utan att parera upp direkt. Jobbade på min fyrkant i alla gångarter, ställde i hörnen men höll ändå koll på yttersidan och rakriktade sedan. Enkel övning som ger resultat om man verkligen är noggrann. Han kändes superfin och det gav resultat sen när jag gick ut och red på böjt spår. Kändes som att jag idag verkligen fick loss honom, hade honom mellan hjälperna och i egen balans. Jättenöjd, utifrån det här ska vi kunna växla tempo och sätta mer tryck.

Imorrn är det träning för Gaby, taggad! Tre veckor sedan nu. Först trampade Curre sig och förra veckan var hon borta. Men nu så! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0