Pigg Curre

Curre fick sig en promenad på ungefär en halvtimme - 35 min idag. Gick först efter asfalten och sedan på en stig i skogen. Tror ni att han var trött i kroppen efter 3 dagars tävling? Nix, jag fick powerwalka och nästan springa brevid för att han gick så fort! Jättepigg verkligen, haha. Han såg inte ett dugg trött ut igår och har inte känts trött alls i helgen heller. Sista klassen så hoppade han helt klart bäst, med två rundor i 120 och 130 cm i kroppen. Så han har verkligen en grym kondition och fysik just nu.

I veckorna så rider jag honom 2-3 ordentliga trimmpass, sen hopptränas han en dag, är ute och galopperar + har lugna vilodagar dom resterande dagarna. När jag trimmar honom så har jag honom oftast ute över en timme. Skrittar alltid fram och av minst 10 min, gärna llte till. Sen trimmas han i 40-60 min, lite beroende på.

Är inte rädd för att rida honom ordentligt, utan varierar arbetet och ger honom lugna dagar att återhämta sig. Tror mer på att rida ordentligt och sedan bara låta honom skritta vissa dagar, istället för att rida "halvhårt" varje dag. Tycker att det här upplägget jag har haft nu har fungerat riktigt bra på honom då det som sagt känns som att han har en väldigt bra fysik just nu. Riktigt kul! 

Jag själv har dock kännt mig lite matt i kroppen (jag har väl tyvärr inte lika bra fysik) och haft huvudvärk... Inte jättekul alltså. Har verkligen varit full fart hela helgen, vilket börjar kännas nu. Men det har varit sjuuukt kul verkligen! Bästa helgen på länge :) 

Min bergsget idag. Såg så himla kul ut när han stod där, mitt i backen haha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0