Jag och socker har gjort slut

Jag är ganska duktig i veckorna och äter i princip inget socker. Med det menar jag läsk, godis, kakor osv, sånt där onödigt socker man inte behöver men äter bara för att det är gott. Dricker bara valigt kranvatten och te, vill liksom inte ha någoting annat faktiskt.

Problemet är dock att på helgen så tänker jag att NU får jag unna mig! Inte att jag äter litegrann då, utan jag bara vräker i mig... Åt igår en glass på max, massor av choklad, en hel påse popcorn mm, vilket gjorde att jag idag vaknade med världens huvudvärk... Alltid samma visa varje gång jag bara vräker i mig massor av socker helt plötsigt, får världens huvudvärk som håller i sig i värsta fall flera dagar.

Idag mådde jag dock riktigt, riktigt dåligt. Världes huvudvärk och mådde riktigt illa. Var dessutom till Lilla K (ett ställe här i Bollnäs) och åt med Angelica och Therese i min klass. Tog en jättegod räkmacka som ändå kostade en slant. Tänkte att illamåendet går nog över om jag äter lite, men det bara växte i munnen på mig och jag fick knappt i mig halva...

Mår lite bättre nu, men fy tusen alltså! Det här är ju som någon slags socker-bakfylla haha... Nä, måste vara lite snällare mot mig själv alltså. Äta i lagom mängd, inte vräka i mig helt plötsligt sådär. Allt eller inget brukar jag gå efter, inte sådär jättebra i alla lägen. Socker är fan farligt alltså, har seriöst känt mig riktigt sjuk idag! Läskigt hur kroppen vänjer sig vid saker.

Härdanefter så får mitt fredag/lördagssmys bestå av frukt, bär, nötter och lite sånt där istället, som också är gott men inte gör mig på riktigt sjuk! Mår mycket bättre sedan jag börjat låta bli onödigt socker, känner mig piggare och magen är gladare. Förutom när jag chockerar mig själv då. Nä, läskigt faktiskt då jag ALLTID får hemsk huvudvärk när jag vräker i mig massor av skit. Älskar bakverk och unnar mig såklart sånt, men nu får det faktiskt vara i en lagom mängd ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0