Hopptävling Gävle RS

Var in till Gävle och hoppade en 120 klass med Curre idag! Han kändes helt bra när jag red igår, trimmade igenom och skuttade lite över ett kubhinder. Idag så kändes han jättefin på framridningen. Pigg, mjuk och trevlig! Man sitter bara och ler, så fin är han. Sög tag i hindren riktigt ordetligt, nästan så att jag fick hålla igen haha.

På banan så var det en lite knixig väg mot ettan och även om vi kom bra där så var han ändå inte riktigt igång. Rev både tvåan och trean lite tråkigt trots att vi inte alls kom dåligt, utan mer normalt/lite nära. Men skulle haft lite mer tryck och "go" i honom, utmanat honom lite mer helt enkelt så att han hade ansträngt sig och hoppat upp sig bättre.

Men sen rullade det på och han hoppade resten felfritt. Red på lite mot kombenationen där han hoppade upp sig riktigt fint. Trist såklart med två så onödiga nedslag, men jag är ändå nöjd över hur enkelt det var. Vi har ändå inte hoppat (mer än kubhinder) på 1,5 vecka och det är bara att gå in och köra utan problem. 120 känns jättelätt och jag var nästan sugen på att efteranmäla till 130n om man hade fått ;) Men jag behåller min plan och debuterar i Umeå!

Så trots våra 8 fel idag så är jag jättenöjd! Jag måste bara komma ihåg att utmana hnom lite mer, så han inte blir långsam. Sprången finns där, men man måste se till att utmana honom så att dom kommer fram helt enkelt. Men 120 känns lätt och nu är jag supertaggad på nya utmaningar! Ska bli intressant att se hur han kommer att vara i 130 klasser sen :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0