Den där once in a life time hästen

För mig är Curre speciell (såklart eftersom han är min häst, vad annars? ;)) och jag kan med handen på hjärtat säga att han är den häst jag känt allra mest för av alla jag haft. Min mamma som har haft många hästar genom åren säger samma sak, han ÄR speciell. Min kompis Elin (som i flera år haft hand om tävlingshästar på hög nivå) sa första gången hon träffade Curre att "Jag förstår vad du menar".

2009 blev jag med i något som kallades Gävleborgs utvecklingsteam. Jag fick då träna för Helena Persson en gång och bara jag kom in i ridhuset och travade fram Curre så var hon direkt på mig och frågade rent ut vad jag hade fått tag i/köpt honom eller om vi hade fött upp honom själv. Fick sedan beröm över vilken fin häst jag hade samt min ridning, har levt på hennes ord LÄNGE kan jag säga!

Här i Bollnäs är det inte bara jag som har hand om Curre, utan det är många timmar som jag inte är här och då är personalen som har hand om honom. Får då ofta höra om vilken snäll och mysig häst jag har! Att han alltid vill mysa och han är en i personalens favorit haha... En dag så stod det ett gäng småbarn utanför hans box och han sträckte ut heela huvudet när jag hade boxdörren öppen och hälsade på alla! Höll huvudet nere och slickade på alla, lät dem klappa och dra i hans öron haha. Helt överlycklig var han över att få hälsa på dem! Han vet verkligen hur han ska ställa sig in hos folk! ;)

Nu låter jag säkert skitdryg när jag beskriver min häst, men jag tror vi alla som håller på med hästar kommer att ha den där "speciella" som alltid kommer att vara nr. 1 när vi ser tillbaka. Den där som ingen annan kan ersätta, för den är så speciell. Den där som inte bara är en häst utan den ser tillbaka på dig när du tittar den i ögonen. Jag tror att Curre är den där "once in a life time" hästen för mig.

.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0