Saknar det alldeles för mycket just nu


Välfriserad man


När jag var till Brunmåla med Curre i onsdags så fick jag beröm över hur fin och välfriserad man Curre hade! Har fått beröm över den flera gånger tidigare också, vilket är jättekul. Jag är väldigt noga med såna detaljer, välklippt man och svans i rätt längd, klippta kronränder och friserad under hakan. Det gör mycket för helhetsintrycket tycker jag.

Tänkte att jag kunde dela med mig av några tips när det gäller att få till en välfriserad och snygg man.

✔︎ Toppa manen OFTA. Klipper man bort flera centimetar direkt så blir den alltid hackig och ser avklippt ut. Jag brukar toppa den lite då och då, kanske 1 gång/vecka. 

✔︎ Tunna ur, antingen genom att rycka eller använda en solocomb som klipper av hårstråna. Ofta blir manen tjockare uppe vid nacken, så jag brukar tunna ur den där. Så mycket så att hela manen blir ganska jämntjock eller iaf så att den ligger snyggt.

✔︎ När man klipper, kamma manen åt alla håll! Kamma uppåt och sen neråt igen innan man toppar, kamma åt sidorna och sen vanligt innan man toppar. Då brukar tagelstrån som "gömt" sig komma fram och manen blir tillslut jämn och fin.

✔︎  Vinkla saxen och klipp manen lite kortare in mot halsen. Som att det är uppklippt in mot halsen och tagelstråna på utsidan är lite längre. Då ser manen inte tjock och avklippt ut, samt att det blir lite "luft" mellan man och hals.

✔︎ Har hästen en "stökig" man som lägger sig åt alla håll, fläta ner den eller sätt tofsar med jämna mellanrum.

✔︎ Var noga med den dagliga vården, kamma igenom varje dag och toppa så fort den ser ojämn ut! 
 

Ridning x2


Idag har jag ridit två hästar! Red först ut Chino en sväng på morgonen. Bara joggade och kände lite på honom. Han kändes som vanligt, jättepigg och mjuk! Den ponnyn är så himla rolig att rida. Skrittade sedan Curre i en halvtimme och han var jättetöntig. Dock fin ändå!

Curre  kan vila/ta det lugnt i två månader ungefär, sen slår det om i hans huvud. Det har det gjort nu och han är pigg, töntig och letar anledningar till att bli "rädd". Idag smet han ur hagen också då det enligt honom var för lite gräs i hans. Hörde hur det dundrade ute i hagen när jag var i sadelkammaren... Överlycklig och stolt över att han lyckats ta sig ut så galopperade han runt! När jag släppte ut honom i en annan hage så travade han runt tills jag fixat en annan med mer gräs. Då blev han nöjd tillslut. Bortskämd? Nähä.

På söndagar så får man unna sig något gott, ellerhur?

Har snittat ungefär 5 timmars sömn varje natt under förra veckan, vilket inte är jättebra. Måste upp vid 5 varje morgon när jag jobbar och för mig som vanligtvis är kvällsmänniska så blir det svårt att vända på dygnet. Satt uppe till två igår, vilket inte får hända idag!

Chino hemma igen

 
I torsdags så kom Chino, Angelicas ponny hem igen efter att ha varit ute på foder under några månader. Så nu har vi alltså fullt i stallet här hemma! Han har tappat lite hull och muskler, så nu blir det fokus på att han ska lägga på sig och bygga muskler. Kommer att hjälpa Angelica med honom nu under sommaren. Känns kul att ha honom tillbaka i stallet!

Några ändringar i designen

 
Större delen av eftermiddagen/kvällen har jag spenderat med designfix av bloggen. Har tagit bort en del saker, ändrat typsnitt och fixat om med menyn. Menyn vet jag hur jag vill ha den, men lyckas inte rikigt att matcha mina kodkunskaper med min vilja! Får greja och prova lite till. Tycker det är kul att testa mig fram och ändra runt i koderna.

Efter att vi haft vårat projektarbete så hade vi möte med lärarna för att prata igenom det vi åtstakommit. Mats tyckte att mitt arbete var bra, men att layouten var lite "stökig". Tänkte mycket på det där och kollade på min blogg. Jo, visst var den ganska stökig i layouten den också. Så jag har börjat fixat om den, skalat av och gjort den mer stilren. Även om det kanske inte ser så "kul" ut, så tycker jag ändå att den känns mer proffsig och stilren ut nu.

Det jag har ändrat om just nu
✔︎ Tagit bort alla kantlinjer på bilder
✔︎ Ändrat inläggsrubriken och sidomenyerna till annat typsnitt och storlek
✔︎ Ändrat om menyerna under headern (info till alla dem kommer!)
✔︎ Skalat ner färgerna till svart/vitt/grått och en färgklick i headern
✔︎ Laggt till mina senaste instagrambilder i sidomenyn
✔︎ Ändrat format på profilbilden 
✔︎ Förstorat och lagt bilderna först i inläggen då jag vill ha mer fokus på dem.
✔︎ Mobilanpassat bloggen
 
Kommer säkert ändra om mer, men börjar bli mer nöjd med den nu! Vill ha en stilren layout med fokus på bra bilder och innehåll. Helt nöjd är jag inte, men det går framåt. Vad tycker ni? Bättre/sämre?

Svar på fråga

 
Anonym om Hemma igen!
så du låter aldrig dina hästar galoppera på?

Svar: Självklart, men då i balans och på bra underlag! Inte som där, full fart på steniga små stigar. När jag tänker "Snubblar hästen till här så kommer jag att dö", då är det inget jag vill genomföra med mina egna hästar ;) Men öka på gör jag såklart, jag är ju hoppryttare! Men tänker som så att eftersom jag hopptävlar så är det i sig ett stort slitage på hästen, då är det extra viktigt att jag är rädd om dem där i mellan. Är noga med att rida i balans och på bra (och varierande) underlag då hoppningen i sig som sagt sliter på dem.

The fault in our stars

 
Direkt efter jobbet så åkte jag och Angelica in till Gävle för ett se The fault in our stars/Förr eller senare exploderar jag. Tycker att den var bra, en stark film som skildrar en hemsk sjukdom. Jag grät och det gjorde inte saken bättre att större delen av biosalongen snyftade! Nej, usch vad tragiskt. Men jag gillar att se såna här typer av filmer ibland, för det var en så verklig historia. Den skulle lika gärna kunnat vara tagen från verkligheten (Har ingen aning om hur vida historien är påhittat/verklighetsbaserad mer att den kommer från en bok).

Har nu avslutat min första jobbvecka och det ska bli superskönt med helg! Att kliva upp vid 5 varje morgon, ta ut hästar, fixa iordning sig och åka 3 mil till jobbet varje dag tar ut sin rätt. Blir med andra ord sovmorgon imorgon. Har massor av bildmaterial från Spanien som jag ska sätta mig ner och gå igenom nu när jag har tid, så lite sådant kommer att dyka upp. Bla. bilder på det jag shoppat (lyckades att handla på rean idag också, trots att jag har köpstopp...). 

Livet är aldrig någonsin rättvist

 
Just nu så känner jag mig bara tom och uppgiven, jag orkar inte mer helt enkelt. Det är en sådan liten del jag delar med mig av här, långt ifrån allt. Jag skriver mest och ridning/träning, litegrann av vad jag gör om dagarna. Mitt liv känns väldigt trassligt just nu, dom som känner mig vet vad jag pratar om. Känner mig så himla... Tom bara. Efter dagens besked så späddes det på ytterligare och nu vill jag bara lägga mig ner och dö. Försvinna för ett tag, trycka på en pausknapp eller ännu hellre spola fram livet. Flera kapitel. 

Idag blev Curre behandlad för tredje gången, denna gång i vänster kota som han inte alls varit dålig i under dom tidigare besöken. Vi pratade om hans hållbarhet och att jag förmodligen inte kan förvänta mig att han kommer att hålla till det jag vill. Alternativet är att jag är sparsam med honom och endast fokuserar på tävling, sliter på honom så lite som möjligt. Han är cool och är som roligast att rida när han varit ifrån hoppningen/träning i grupp och jag känner honom utan och innan så jag tror att det skulle fungera. Problemet är att JAG behöver träna och utvecklas.

Meningar som "Ni kanske inte vill döma ut honom?" och "Jag har haft honom i sex år och knappt kunnat använt honom" cirkulerar i mitt huvud. Jag grät idag hos veterinären, inte för att det var någonting nytt utan för att jag känner mig så uppgiven. Det var inte meningen att det skulle bli såhär när jag köpte och investerade pengar i min fina och talangfulla häst. Som jag skulle ha roligt med i flera år. Det har snarare varit en utdragen kamp mellan hopp och förtvivlan. Hade jag kunnat köpa en ny, frisk häst så hade jag gjort det för länge sedan... 

Just nu kan jag bara hoppas att han blir tillräckligt bra och kan fungera med ett nytt upplägg. Där han hålls igång och sparas till tävling. Varje språng sliter och hans kropp tål inte för många landningar helt enkelt. Han är sliten, trasig och kommer att förbli det. Hur mycket kapacitet och personlighet han än har. Det är för mig att bara inse fakta och göra det bästa av situationen.

Le och se glad ut, som vanligt. Trots att det skriker på insidan och själen känns trasig. Tyvärr är hästarna min största passion och det bästa jag vet, tyvärr... 

Första jobbdagen avklarad

Första dagen på jobbet idag! Gick bra och det kändes som förra året ungefär. Började vid 07:30 och jag fick då passerkort samt jobbkläder och vid 16 var vi klara för dagen. Imorgon och resterande dagar så är det 07-16 som gäller, mån-fre. Bra arbetstider tycker jag, förutom att klockan ringer 05:00 imorgon bitti...

Tog en skrittur med Curre när jag kom hem och han kände jättefin! Pigg och mjuk. Fokuserar väldigt mycket på att han ska lyssna för små och fina hjälper, inget tjat och nötande på honom. Det är prio nr. 1 för honom just nu. Sen så är återbesöket på onsdag, inte torsdag som jag skrev i ett tidigare inlägg!


Tävlingssugen

Det är farligt att kolla på tävlingsfilmer, så blir himla tävlingssugen! Vill bara rida ordentligt, hoppa, träna och tävla NU. Men på torsdag så ska Curre tillbaka till Brunmåla och kollas, då borde han vara fräsch att sättas igång ordentligt. Han var ganska fräsch sist och med en behandling till nu så borde han vara fit for fight tycker jag.

Det som är så tacksamt med Curre är att han inte blir spänd eller så när han har vilat, utan blir mer pigg och glad bara. Kommer ihåg när han inte hoppat på två år efter första gången han var skadad och Leif sa efter första hoppningen att han i princip kunde gå in och hoppa en 120 imorgon. Han är så pass cool och självsäker i sig själv!  Det är mest att han ska komma igång i kroppen, bli mjuk, ridbar och vänjas vid träning igen. Lite lov tror jag dock bara gjort gott åt honom.


Hemma igen!

Efter ca 6 h resande, flyg+bilfärd så är jag nu hemma i Kungesberg igen! Tog i princip in väskan, böt om till ridkläder och gick direkt ut och red Curre vid 20.00 haha. Skrittade 40 min och han kändes pigg! Så himla skönt att sitta på, men framförallt träffa min fina häst igen! Bästa killen<3

Gårdagen spenderades med lite stek på straden samt bad i havet och sen var vi iväg till en ställe och red. Jättefint stall, ridbana och ridhus (ridbana med tak). Red en brun ganska stark häst ute på en timmes ridtur i bergen.

Skulle ALDRIG galoppera Curre och framförallt inte sådär fort på dom underlagen som dom rider på! Hårda stigar, stenigt, branta uppförs/nerförsbackar och gud vet allt. Men dom är väl van antar jag, finns ingen annan natur att rida i haha. Men det är jättekul att bara rida ut en timmes tur sådär, få se Spaniens natur och galoppera foort (gör jag inte på mina egna hästar, för rädd om benen på dem hehe).

Imorgon börjar jag jobba vid 07:30 inne i Sandviken, tar ungefär 35 min in dit. Innan dess ska hästarna ut också. Ska imorgon börja gå igenom alla mina bilder på systemkameran, dyker nog upp några här vart efter jag har gått igenom dem. Har fotat allt jag shoppat också, så det kommer också upp när dom bilderna är iordning.


Midsommar

Gårdagen började med att vi tog en tur upp till Mijas som ligger uppe i bergen. Jättefin liten stad! Gick runt lite där, tog bilder, klappade hästar (har sån grym hästabstinens...) och tog en supergod glass. 

På eftermiddagen blev det stranden, men istället för att sola så blev det "hoppborgen" (som i själva verket var en hinderbana typ) för mig och Sebastian (6 år). Han körde med mig där ute, lite halvt på svenska och spanska haha. Sjukt jobbigt var det att klättra upp på allt! Men roligt också, jag är mer för sånt än att ligga och steka ;)

Idag skulle det bli shoppingcentret nu på förmiddagen, kolla igenom lite fler butiker och så. Ska då kolla efter ett nytt minneskort till kameran då mitt med nästan 600 bilder är fullt hehe. Har verkligen kommit in i ett flow när det gäller fotograferandet här nere, jättekul! Finns så mycket mer att faktiskt dokumentera. 

Ikväll så skulle vi fira svensk midsommar nere på stranden. Kan bli roligt! Har knappt firat typisk svensk midsommar med stång och allt hemma ens haha.


The ocean

Förmiddagen spenderades på stranden och jag tog årets första dopp! I havet dessutom, vilket var rätt så kallt till att börja med. Dock skönt när man varit i en stund. Fick liiiten bränna också, haha. Första gången någonsin som jag badar i hav dessutom!  Salt som tusan.

Tog lite porträttbilder på stranden också, blir himla fint med sanden och havet i bakgrunden. Vid lunchen idag så beställde jag in något jag inte alls visste vad det var, sallad och räkor kunde jag lista ut. In kommer en tallrik med sallad, stora räkor och massor av frukt!! Snacka om jackpoint, haha.

Nu på kvällen är det folk här och det är fotboll som gäller, spanien - chile. Jag är... Inte jätteintresserad direkt ;)


Penelope Leprevost collection

Penelope Leprevost tycker jag har så himla snygga filmer till sina kollektioner! Den första filmen har jag bloggat om tidigare, medan den undre är från nyaste kollektionen för 2014. Riktigt snygga/fräcka filmer! Älskar såna här välgjorda filmer med lite känsla i.

Såg för övrigt att min meny under headern ser cp ut på den datorn jag sitter vid nu (13" Mac)... Måste läsa på om det går att fixa så den hänger med oavsett skärmupplösning osv.


Dag fyra

Är inne på dag fyra här i Spanien nu! Halva tiden har alltså redan gått. Har tagit det ganska lugnt dom senaste dagarna. Vädret har varit fint, inte supermegavarmt men ändå bra mycket bättre än hemma i Sverige. Blir nog bad i havet idag då det skulle bli ännu varmare idag än tidigare i veckan, skönt!

Var in till shoppingcentret igår och hann på två timmar gå igenom ungefär en butik haha. Men fick lite köpt iaf, visar när jag kommer hem. Åker Nog dit lite senare och spenderar några fler timmar. Var även ner till stranden och tittade samt åt en supergod Paella (Spaniens nationalrätt) på en restaurang bredvid. Besöker man Spanien så borde man verkligen testa Paella tycker jag!

Annars så saknar jag Curre och det känns så dumt att vara här mitt i hans igångsättning... Men så är det. Hoppas på bra besked ang honom nästa vecka. Saknar ridningen massor just nu, blir så sjukt rastlös! Lite senare i veckan så blir det kanske ridning här nere, hoppas.

Har ca 400 bilder på min systemkamera (redan...), så förutom mobilupdate så kommer det lite finare bilder när jag kommer hem sen igen. Ska nu käka lite frukost bestående av fruktsallad hade jag tänkt!Några bilder

Jag har systemkameran med ner hit, så det kommer upp lite fina bilder när jag kommer hem sen! Så länge slänger jag upp mobilbilder här samt uppdaterar min instagram.

På eftermiddagen var jag och Angelica ute och fotade i "parken" här och nu på kvällen blev det grillat. Så mysigt och härligt att sitta ute på kvällen i 22 grader!

Finns sköldpaddor och (superstora) fiskar i dammen vid "parken".

Fastnade såklart i att göra armband med Sebastian 6 år.

Framme i Spanien

Har nu landat och varit här i Spanien några timmar! Vi bor hos bekanta och jag har då tillgång till wi-fi, så kommer att uppdatera lite under veckan (från mobilen) hade jag tänkt. Hann sova ungefär 2-3 timmar innan vi gick upp vid 01 och åkte vid 02. Planet gick vid 07 och vi var framme här runt lunch. Efter lite mat nu så börjar den lilla sömnen ta ut sin rätt.

Resan hit gick bra och vi fick av ngn anledning åka första klass haha. Så hade sköna stolar, gott om benutrymme och egna skärmar med film/ musik osv. Trevligt! Ungefär 35 grader varmt här nu och fläktar lagomt, känns bra när man jämför med dom 4 graderna i Sverige i natt/morse.

Nej, men känns riktigt bra med en lugn vecka innehållande sol, bad och annat skoj. Kan behövas innan det blir jobb från och med nästa måndag. Curre blir väl omhändertagen samt motionerad där hemma :) Förmodligen en glad häst som äntligen får beta gräs!

Några snabba mobilbilder från idag
Studentfirande

Idag hade jag egentligen redovisning i skolan, men min grupp fick klara sig utan mig. Det hade dock gått bra och företaget vi jobbat med var nöjda och kommer att använda allt vi åstakommit! Jättekul verkligen. Så himla tråkigt att jag inte kunde vara med, hade varit kul att både vara med och presentera min grupps arbete och se vad alla andra presterat under dom här veckorna. Grattis till vinnargruppen (blev inte vi, haha)!

Själv har jag befunnit mig på och firat Angelicas student. Hon lyckades skära upp foten under studentveckan (dom skule doppa sig i kanalen vid stadsparken för att få poäng till klassen, euuh) så stackarn fick hoppa runt på kryckor. Dock fick hon åka finbil istället! Sen träffat släkt/bekanta och lite god mat på det nu under eftermiddagen, trevligt trevligt.

Nu ska jag ge mig ut på en liten (halvtimmes) skrittur med Curre hade jag tänkt. Åker till Spanien på söndag och blir borta en vecka, så vill passa på att rida dom här dagarna som jag kan. Kan vara trevlig med liten tur såhär på kvällskvisten, speciellt när allt annat i stallet är helt färdigt!

Morgondagen kommer att bestå av packning och handling av det sista innan resan, sen åker vi vid 02.00 hemifrån då planet går vid 07:05 på söndag morgon. Brukar somna den tiden ungefär, så vi får väl se hur den nattens sömn kommer att bli. Hehe.


Hemfärd imorgon

Trots att Curre bara får skrittas 30 min uppsuttet så kan jag inte låta bli att överanalysera allt och sätta upp mål, haha. Jag älskar träning och utveckling, så himla kul att analysera och testa sig fram. Kan bli helt insjunken i sånt...

Iaf så är målet med Curre just nu att han bjuder framåt, går av sig själv helt enkelt. Red med ett dressyrspö idag och petade bara till honom när han inte lyssnade för ett lätt tryck för skänkeln. Han kan lätt lessna och gå i slowmotion när det blir trist, så lika bra att redan nu få honom att förstå att det är fram vi ska. Kortar tyglarna i slutet och det känns verkligen stor skillnad när han verkligen bjuder. Då får jag den där jättelätta och fina känslan i handen, det är den som jag ska sträva efter.

Imorgon så går jag i skolan fram till 16:00 kanske, sen ska allt här packas ihop och sen blir det hemfärd till Kungsberg för mig och Curre. Känns lite trist att lämna Bollnäs och alla klasskompisar, men lite skönt att vara hemma också :)

 Angelica tar studenten på fredag och hade beställt hem en hästmask för ngt jippo med klassen. Kunde inte låta bli att ta en fin selfie med den på!

Omotiverad

Känns som att jag har en down-period just nu... Det mesta känns liksom blää bara och när jag tänker på sommaren så blir jag inte alls motiverad. För vad ska jag göra? Jobba typ. Alla roliga meeting är inställda nu när Curre varit ofräsch och sommaren med honom kommer att gå ut på att bygga upp all den där ridbarheten som han kommer att ha tappat. Har redan nu tröttnat på att bara skritta, vill RIDA nu!

Sen känner jag mig allmänt less, vill att det ska hända någonting nytt nu. I höstas var det nytt och spännande med flytt upp hit, våren har varit kul med Umeå-trippen, 130 debut osv. Men nu? Har liksom vant mig och väntar bara på att någonting nytt ska hända. Känns som att sommaren kommer att bli trist, sen är det en termin kvar i Bollnäs innan det är praktik. Då får vi se vart jag hamnar och hur det blir. Lite ångest över det dock.

Men som sagt, just nu känns det trist och omotiverat. För första gången så känner jag att jag verkligen vill hem. Ha lite space runt omkring sig, kunna sitta ute i solen, umgås med familjen, ha Curre på gården och sköta honom precis så som jag vill osv. Just nu när sommaren börjar närma sig så känner jag så!

Det är vid det här stadiet som jag brukar säga åt mig själv att nej, nu får jag vända på tanken! Tänka på allt positivt och se det ur en ny synvinkel. Skapa mig själv möjligheter, för det mesta blir ju som vi gör det. Ska jag deppa nu så blir det garanterat så trist som jag just nu tänker.

Så... Ändra tanken känns just nu som prio nr. 1!


En liten aha-upplevelse

Har suttit på Curre tre dagar nu och jag tycker att han känns fin för att ha stått 6 veckor! Visst att vi bara skrittar 30 min, men han känns inte speciellt stel eller så. Har verkligen lärt mig jättemycket och fått en liten aha-upplevelse dom här veckorna när jag ridit Lucky + en annan häst. Lite hur det ska kännas och hur jag borde rida.

Det som blir stenhård fokus på nu, speciellt när Curre inte är riden på 6 veckor och är "oförstörd" är att rida mindre. Inte tjata, gnata och göra för mycket helt enkelt. Jag ska ha en stilla hand och skänkel, Curre ska lyssna för små hjälper och direkt. Vill att han ska gå av sig själv helt enkelt, så att jag får en ärlig bjudning och mjukare ridning.

Jag har lärt mig OTROLIGT mycket på dom här månaderna som jag har tränat för Gaby, hon har sett dom där sakerna som jag själv kanske egentligen vetat om men som ingen riktigt (på rätt sätt) sagt åt mig. Hon såg direkt mina svagheter redan dag 1 och jag har utvecklats, fått en helt annan förståelse och synvinkel på min ridning. Hon är helt sjukt duktig på att se smådetaljer! Här kommer man inte undan med att hålla lite för mycket och fuska inte.  

Nu när jag fått chansen att hoppa en helt annan typ (känslig) häst för henne så har mina svagheter kommit fram ytterligare, vilket har fått mig att inse hur jag egentligen borde rida. Jag behöver liksom inte vända in och ut på mig själv för att få till det. Det räcker med att sitta stilla och fokusera på det viktigaste. Är verkligen SÅ taggad på att börja rida Curre riktigt sen! Ska bli intressant att se om jag får till det så som jag vill.


The big day

Vet ni vad jag ska göra idag? Jo, rida Curre!! Eller jag ska skritta honom uppsuttet i 30 min, men ändå. Har liksom inte suttit på honom på nästan 6 veckor ❤️ Har nog aldrig varit så lyrisk över att få skritta en halvtimme faktiskt, men idag är nästan lite som julafton. Få sitta på MIN fina pålle.

Skulle helst åka dit direkt och rida, men skulle kanske hoppa en annan häst lite senare. Så går (cyckeln har punka IGEN, gah) iväg dit vid 14 någon gång och RIDER Curre + fixar stallet. Det var vad jag har planerat idag ungefär. Åker hem en liten sväng imorgon då jag ska fixa med lite saker hemma och åker tillbaka hit på måndag morgon.

Veckan som kommer blir dels slutspurt i Byråarbetet med min grupp, jag måste packa ihop alla mina saker här + städa ur, sen hemgång på torsdag. Lite ledsamt att lämna allt här inför sommaren, men är ju tillbaka till hösten. Känns lite konstigt, har ju bott här i 10 månader nu med undantag för någon vecka på loven. Slår mig nu att det har gått himla fort! 

Känns lite roligare när man får en personlig hemgångsplan till pållen, hehe

En vecka kvar i Bollnäs

Det där med att blogga går verkligen i vågor. Ibland bara rinner orden ur och man kan skriva en hel uppsats om i princip ingenting. I andra perioder så tar det stopp efter bara några ord. Knepigt det där. Just nu är det en sån där lite halvtråkig period med skrivandet, men jag ska försöka skriva något vettigt hade jag tänkt mig.

Sitter för tillfället med datorn i sängen och en smothie bredvid mig. Ska ner till stan senare när det öppnar där och leta student/födelsedagspresent hade jag tänkt. Sen blir det iväg till Curre, som vanligt alltså. Blir kvar i Bollnäs över helgen (tror jag om jag inte får något spontant ryck) då jag ändå åker hem för sommaren på torsdag. Tills dess ska allt i mitt rum och stallet vara urstädat för sommaren. Lika bra att börja organisera upp så det inte blir panik på onsdag!

Hoppade Lucky för Gaby i onsdags också, sista träningen nu innan sommaren. Tyckte att jag fick till en mycket bättre ridning, var mer stilla i markjobbet och distanserna/känslan till hindren blev mycket bättre då jag fick honom framför mig. Lucky är lite svår då han är känslig och framåt, men ändå lätt viker in näsan och blir tom. Men några språng hade jag en riktigt bra (lätt!) känsla i anridningen till och några kanonsprång fick han till. Han kan hoppa den hästen!

Idag är det för övrigt:
-Ungefär en vecka kvar av skolan
-4 skoldagar kvar för mig (är på student på fredagen då vi egentligen har redovisning och avslutning...)
-9 dagar till Spanien!
-17 dagar innan jag börjar på mitt sommarjobb 

Känns grymt att för det första ha jobb i sommar och för det andra att jag får börja redan i juni, så det kommer en liten lön i juli ;). Mindre kul att jag missar ALLA roliga meeting i sommar pga Curres skada... Dels alla roliga som varit nu, Lugnet i Falun, Näset och Sudsvalls summer horse show (den tävlingen känns VÄRST att missa...).  Men men, life is hard!
 

Återbesöket med Curre

For ner till Täby och Brunmåla för återbesök med Curre idag. Vi började med att kolla honom på rakt spår, sedan böjprov och longering på hårt samt mjukt underlag. Han var mycket bättre idag än sist, men inte helt bra. Så vi kom fram till att ge honom en till behandling för att inte riskera att det ska komma tillbaka om jag sätter igång honom nu.

Skillnaden nu är att han från och med lördag får skrittas en halvtimme för hand eller uppsuttet (gissa vad jag väljer), sen andra veckan 40 min. Återbesök blir om 2,5-3 veckor, någon gång efter vår semestervecka till Spanien v. 25.

Curres hoveder och området där är hans akilleshäl som veterinären sa idag. Han har haft problem där förr och kommer förmodligen behöva "service" i framtiden också. Som veterinären sa så är det en vanlig skada på den typen av häst som Curre, tyngre modell och byggd lite i framvikt. Jag vet ju redan hans skadehistorik och är ändå glad över att han har fungerat så bra som han har gjort dom senaste två åren.

Det som gör mig lite frustrerad, ledsen eller hur jag nu ska uttrycka mig är att han aldrig kommer att bli friskförklarad helt. Hans skada (eller svaga punkt kanske man ska kalla det) kan bara hållas i schack och jag får hela tiden ha det i bakhuvudet. Vad han visar på böjprov eller röntgen är inte viktigast, utan det är hur han fungerar i praktiken. Så länge han rör sig fint, fungerar i ridningen och är glad/positiv så kör vi på.

Blir lite trött på veterinärer som stirrar sig blint på böjprov/röntgen och vad hästen borde klara av utifrån det. Det är helt olika från individ till individ. Vissa fungerar alldeles utmärkt med grova röntgenfynd, andra är oridbara för betydligt mindre skador. Det viktigaste tycker jag är att man kollar till individen och "bruksskicket", hur hästen fungerar i praktiken.

Det var med blandade känslor jag åkte från kliniken idag. Glad för att han var bättre såklart, men hade såklart hoppats på att få sätta igång honom nu. Men det är lite såhär läget är med honom och jag kan inte göra så mycket åt det.


Favoritäcket bortsprunget

Curres superfina tävlingtäcke är helt gone, buhu... Det har varit borta sedan Umeå ungefär, så jag vet inte om det glömdes kvar där eller om det ligger någonstans i Bollnäs. Jag har letat och letat, men inte hittat det... Totalt borta.

Täcket är från Catago och köptes 2008 har jag för mig, första tävligsåret med Curre. Blått med ljusblå kant, silverpasspoil och fläta. Tunnt ultäcke som passade alldeles perfekt att ha på tävling, lagom tjockt på sommaren och lite finare. Älskade verkligen det täcket!

Ska ge det ett försk och kolla igenom stallet innan jag åker hem för sommaren, annars så får jag helt enkelt hitta en ersättare till mitt fina favorittäcke.... Hatar att behöva skiljas från saker för att man tappar bort dem! Gjordarna ligger i mitt skåp, men täcket som bortblåst.

Curre med täcket i våras

I´m back!

Det har varit dött här några dagar, men nu är jag tillbaka! Haha. Har ju haft dåligt med internet och inte ens orkat ta upp datorn dom senaste dagarna faktiskt. Man blir inte så sugen på att blogga när det tar nästan 1h att ladda sidor, skriva, ladda upp några bilder och posta ett inlägg. Nu när jag är hemma några dagar så har jag dock tillgång till wi-fi, samt att det nu är ny månad = nytt mobilt internet! Så från och med nu kan bloggen rulla på normalt igen. Inte för att den är så intressant kanske, men iaf :)

Kan dra lite vad som hänt dom senaste (bloggfria) dagarna;

Onsdag: Hoppade Lucky för Gaby. Var inte alls nöjd med mig själv då jag tyckte att jag inte alls fick till ridningen på hinder. Ingen bra känsla alls. Sista rundan var ganska bra, så träningen avslutades ändå okej. Lucky är 6 år och utbildningsmässigt dom en 5-åing ungefär, dessutom så går han ju lektioner och hoppar inga "riktigta" pass. Dock är han superhärlig, positiv och modig! Gillar honom skarpt, skulle kunna bli en riktigt fin häst med rätt träning och utbildning. Han gjorde ett kanonsprång på en oxer i början så att jag satt lite löst.

Dock är han känslig och Gaby är på mig hela tiden om att inte rida för mycket och "skjuta" på. Jag förstår precis vad hon menar, samtidigt sm jag inte vet hur jag ska rida istället för att få honom framför mig. Så nu blir det lite av ett mellanting mellan att rida för mycket och vara passiv. Sen är ju det här ett problem som jag redan har i min ridning, men som inte kommer fram lika tydligt på Curre som på den här hästen. Något jag MÅSTE jobba vidare på.

Roligt dock att höra efteråt att det märktes på Lucky att han får ridas ordentligt emellanåt, då han gick bättre på lektionerna. En annan ridlärare tyckte också att jag red honom bra och att vi passade bra ihop. Jättekul att höra då jag själv känner mig mest dålig och värdelös, haha.

Torsdag: Annika bad mig att hoppa en annan lektionshäst som hade varit dum och kastat av efter hindren. Tog ut honom på utebanan och joggade fram först, tyckte att han var jättefin och trevlig att rida! Tycker att Bollnäs RS har jättefina skolhästar, dom två jag hitils har ridit iaf. Travade och galopperade lite bommar innan jag tog några språng. Hästen var jättefin och positiv, inga tendenser till dumheter alls. Dom är väl smarta dom där djuren antar jag. Men skönt att få ta några språng efter träningen med Lucky dagen innan, då känslan den har dagen var mycket bättre. På kvällen blev det filmkväll med några från klassen, skräckfilm såklart!

Fredag: Hade först möte med min grupp vid lunchtid, satt ungefär i en timme och diskuterade vårt projekt. Pappa kom sedan och hämtade Curre och mig då vi spenderar fre-ons hemma. Curre ska iväg till Brunmåla och kollas på tisdag, så han får då vara hemma några dagar med mig innan vi åker. Skönt för honom att få gå på lite gräs och jag kan lika gärna jobba hemifrån :)


RSS 2.0