Hovslagare

Idag ska båda hästarna in till Gävle och skos på Ryttarstugans hovslageri. I vanliga fall så skos Curre av Nicklas Petterson, flerfaldig svensk och nordisk mästare i hovslageri. Verkligen suuperduktig! Han skodde Curre när vi var till Brunmåla första gången och eftersom vi sen inte vågade byta hovslagare så åkte vi ca 1 h upp till Bollnäs enbart för att få Curre skodd. Sen fick Krister Blomqvist (som också är jätteduktig) sko honom ett tag innan jag började plugga i Bollnäs. Stallade då upp Curre ca 500 m från där Nicke bor, så han fick självklart börja sko honom igen!

Efter att vi var till Brunmåla första gången och verkligen fick se vilken otrolig skillnad det blev på Curres hovar efter EN skoning av Nicke så har jag blivit supernoga med hovslagare. Har dessutom åkt på nitar pga dålig skoning tidigare, så lägger hellre till några hundralappar och vet att jag får någon som skor bra och noggrannt. Viktigt att dom är kort i tån och kommer upp i trakterna, sen föredrar jag varmskoning då skorna sitter perfekt. Curre hade mängder med tappskor när han var yngre, men sedan Nicke började sko honom så har han knappt haft en enda. Sen samma sak här som med veterinär, så föredrar jag någon som har koll på tävlings(rid)hästar. 

Patrik Åkerlund som skor hos Ryttarstugan vet jag egentlige inget alls om, men han varmskor och utifrån det som står på hemsidan så verkar han han bra. Vi får se! Det blir bara en gång nu så vi slipper åka upp till Bollnäs och sedan får Curre återgå till sin ordinarie hovis när vi är back in Bolle igen. HÄR kan ni förresten läsa mer om Ryttarstugans hovslageri. Blir självklart en sväng inne i butiken imorgon också! ;)

Bild lånad från Ryttarstugan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0