Favoritutrustning

 
Det där med vilken utrustningen man använder sig av varierar under olika perioder tycker jag. Rent generellt så tror jag inte att en häst bara trivs på ett visst sorts bett med alla ryttare, utan att det mycket beror på ryttarens ridning. Kollar man på proffsryttare så använder dom sig ofta av samma sorts bett på flera av sina hästar. Antagligen för att det bettet passar både häst och ryttare, i kombenation. Sen behöver det inte betyda att nästa ryttare tycker om att rida den hästen med just det bettet. Sen tycker jag också att det kommer i perioder vad man gillar att rida med, i takt med att man utvecklar och ändrar sin ridning. Jag själv har lite saker i utrustningsväg som jag gillar att använda mig av just nu.

❤︎ Tjockt två-delat eller rakt bett med lösa bettringar + bettplattor - Jag har länge skippat tredelade bett och bara kört med tvådelat. Upplever att mina hästar tar ett bättre stöd med tvådelat än tredalde bett. Helt raka bett har jag trott att hästarna bara skulle bli stumma på, men Curre har kännts riktigt bra på helt vanligt rakt bett med lösa ringar. Sen med bettplattor så upplever jag att bettet ligger stadigare och att hästarna tar ett bätter stöd.

❤︎ Engelsk nosgrimma - Har plockat bort nosremmen på mina achennosgrimmor då jag inte tycker att den behövs. Har fått för mig att det inte blir så stumt utan den, utan att den ger stadga men ändå inte "snörar" igen.

❤︎ Inga sporrar + dressyrpisk - Har just nu ridit både Curre och Chino utan sporrar, just för att jag inte ska kunna nöta. Utan det är en lätt skänkel som gäller och lyssnar dem inte så lägger jag till spöet. Tycker att jag får en bättre effekt utav detta och när jag väl fått in den här ridningen så tror jag att det blir bättre effekt när jag rider med sporrar. Att jag har hälen naturligt sänkt och stilla, sen kunna lägga till sporren istället för pisken och få samma effekt. Lite så jag tänker där! 

❤︎ Hoppgjord - Har faktiskt bytt ut den vanliga lädergjorden mot hoppgjorden med magplatta även när jag rider hemma. Varför? Jo, jag tycker helt enkelt att hoppgjorden ligger an och fördelar trycket mycket bättre än en vanlig. Att känna en sån skillnaden i ridningen tror jag är svårt, men jag ibillar mig åtminstone att det ska vara skönare för hästen. Skulle vilja ha en Eric Le Tixerant gjord som ska fördela trycket ännu bättre, synd att dom är så dyra bara!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0