Duktiga hästar!

Supergammal bild på Chino som jag hittade när jag råkade klicka på sida 139 i mitt arkiv här på blogg.se ;) 
 
Båda hästarna gick jättefint idag! Curre reds ut sin vanliga runda upp till sandvägen och fick travas 2 min. I och med hans skada eller snarare svaghet skulle jag säga, så ska han hellre gå på för mjukt underlag än för hårt. Så den vägen vi rider upp till nu är perfekt att trava på.

Provade faktikt ett rakt bett med lösa ringa och bettplattor som jag tyckte att han kändes jättefin på. Ska prova samma bett imorgon också och se om det känns lika bra. I så fall så har jag något mer att variera med. Jättefin kändes han iaf. Har alltid trott att han skulle bli stum på oledade bett, men faktiskt inte!

Chino fixade jag också om lite med och satte på honom en engelsk nosgrimma (tog bort snokremmen) och ett novabett med bettplattor. Jobbade honom på ridbanan och red valigt basicarbete. I början var han lite stel i sidorna men mot slutet så kändes han riktigt fin och trevlig.

Hade med mig en kortare dressyrpisk som jag la till lite lätt när han inte riktigt lyssnade för skänkeln. Då han har en väldig respekt för spön (pga dålig erfareheter från tidigare ryttare...)  så fick jag en väldigt bra effekt och han blev lite mer elektrisk för skänkeln. Riktigt fin var han idag! Man blir så himla glad när hästarna går fint och ridningen fungerar! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0