Cuwento

Cuwento - f. 2002 - e. Parco x Jokinal de Bornival - imp. Belgien

 
Cuwento, eller Curre som han till vardags kallas är min ögonsten som har varit i min familjs ägo sedan december 2007 då han genom en hästförmedlare importerades direkt från Belgien. Curre utbildades och tävlades upp tom 120 cm av en proffisionell ryttare, som även ridit hans mamma och syskon. Curres mamma, Uwenta I tävlades upp till Z-hoppning (från 140cm och uppåt) efter det att vi köpt Curre och han har även en ett år yngre bror e. Clinton som gått 145 hoppning.

Curre var min första storhäst och vi gick på 1,5 år från 90 cm till felfria rundor i 120 cm. I april 2009 så blev han tyvärr skadad och borta från tävling under två års tid. 2011 var vi tillbaka igen och det har sedan varit upp och ner då han blivit dålig igen, varit utdömd, kommit tillbaka osv. Efter mycket uppbyggnad så har han hållit sig fräsch under hela 2013 och då presterat många bra rundor upp tom 125 cm på nationell nivå. I våras så debuterade vi även 130 cm i Umeå med bra resultat. Målet med Curre just nu är han han ska hållas fräsch och hoppas/tävlas så mycket som han håller för helt enkelt, med tanke på hans tidigare skada och svaghet.

Unnder dom snart 7 åren som jag har ägt den här hästen så kan jag honom utan och innan. Jag har debuterat alla storhästklasser upp tom 130 cm med honom och han har gått från en vinglig 6-åring till en välutbildad hopphäst som kan det mesta. Han har en stor personlighet, en sån där häst som alltid hittar på bus och tydligt visar vilket humör han är på. Hemma kan han vara en riktig latmask, medan han far runt och piper/bockar på framhoppningar. Han är lite som han är, älskar när det händer nya saker och det bästa som finns är att stå i centrum! En häst som alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat. Finaste Curre! ♥︎


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0