Curres framtidCurres prognos ser ut som så att han först och främst har en ganska tråkig skadehistoria bakom sig. Han har röntgenförändringar i kotor fram, något som dock inte gör honom oridbar ävenom dom finns där. Han är just nu inte helt ren på böjprov, utan det syns litegrann. Inte så mycket så att han inte fungerar men inte heller 100 % fräsch. Han är helt enkelt lite stel pga det skicket han är i.

Vi har diskuterat hans framtid med veterinär och kommit fram till att jag måste vara sparsam med honom framöver. Han har ett visst antal språng kvar i kroppen och tål inte hur mycket som helst. Går vi över gränsen med honom så kommer han att bli dålig igen, men håller vi oss inom ramen av vad han klarar av så fungerar han. Han har gjort det i två år för mig nu och då tävlat på nationell nivå samt tränat ganska tufft. Idag är han välutbildad och kan det mesta, vilket gör att han inte behöver nötas på för sin egen skull.


Så hans plan just nu är att först och främst försiktigt sättas igång under sex veckor. Just nu travar vi en minut och efter fyra dagar ökar vi på till två minuter osv, vid 7 minuter lägger vi in galopp och fortsätter så. Det blir helt enkelt en långsam igångsättning för honom och han bör vara tillbaka någon gång i höst.

När han väl är igång så kommer jag att spara på honom. Trimma och hålla honom i form som vanligt, men vara väldigt sparsam med hoppningen. Lägga mer fokus på bommar/kubhinder och spara honom till tävling. Hoppträna bara någon gång ibland, om det är långt till tävling. Han tål inte att hoppas för mycket och jag får helt enkelt ta hänsyn till det.

För min egen del så känns det självklart väldigt tråkigt att han inte fungerar fullt ut. Jag själv behöver ju träna och utvecklas. Men jag får bara bita i det sura äpplet och göra det bästa av det jag har just nu. Kanske kan jag få hoppa/träna någon annan häst i Bollnäs om jag har tur. Det är jättetråkigt, för jag vill verkligen satsa på min sport och älskar det. Men just nu har jag ingen möjlighet till att skaffa en ny, fullt fungerande häst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0