Bloggledigt

Har tagit lite bloggledigt i veckan. Har satt mig ner och försökt att skriva något inlägg, men det har bara runnit ut en massa om hur världelöst det känns med hästarna just nu. Så dom inläggen har hamnat i utkast och får stanna där. Jag är envis och vet vad jag har för mål, jag kommer att ta mig dit och nå dem på något sätt. Jag har bitit ihop tillräckligt många gånger nu och tänker fortsätta att göra det!
 
Hur som så travas Curre 5 min nu, 6 min imorgon och första galoppen blir till nästa helg. Har räknat lite på igångsättningen och han är nog inte tillbaka på tävlingsbanan förren en bit in i oktober. Missar med andra ord Gävle Horse Festival som är den sista roliga tävlingen kvar på året. Det känns... Tungt.

Har varit en jobbig vecka på jobbet dessutom då jag varit på en annan avdelning. Där jag är normalt så är det lugnare tempo och mer noggrannt än där jag är nu. Så jag är glad att det är fredag imorgon, sen nästa vecka så återgår jag till mitt vanliga. Bara två veckor kvar till skolan också, längtar! Ska bli så skönt att fokusera på skolarbete och göra något som utvecklar mig själv, bo och sköta sitt eget, samt stalla upp Curre på anläggning igen!

Curre travades på åkern idag och kändes fin. Försöker att få honom så kvick för skänkeln som möjligt och gör många små tempoväxlingar. Vill verkligen inte "klämma" in honom mellan hjälperna, utan att han självmant tar ett mjuk stöd på bettet. Vid några tillfällen idag var han så jäädra fin! Det gäller att ha is i magen och INTE ta i munnen även om han går emot bettet ibland. Vänta ut och bara jobba vidare, så kommer det. Ju mindre man rider med handen, ju bättre resultat får man när man får igenom arbetet! Att ta i dem skapar bara spänning. Vill ha honom kvick, mjuk och avslappnad när jag rider. Är övertygad om att han kommer vara finare än någonsin när han kommer tillbaka igen! Otroligt motiverad till att få honom dit jag vill. Att rida en häst som är helt lösgjord och jobbar rätt, det är ta mig tusan bland det bästa som finns.

Några pics from today

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0