Bloggledigt

Har tagit lite bloggledigt i veckan. Har satt mig ner och försökt att skriva något inlägg, men det har bara runnit ut en massa om hur världelöst det känns med hästarna just nu. Så dom inläggen har hamnat i utkast och får stanna där. Jag är envis och vet vad jag har för mål, jag kommer att ta mig dit och nå dem på något sätt. Jag har bitit ihop tillräckligt många gånger nu och tänker fortsätta att göra det!
 
Hur som så travas Curre 5 min nu, 6 min imorgon och första galoppen blir till nästa helg. Har räknat lite på igångsättningen och han är nog inte tillbaka på tävlingsbanan förren en bit in i oktober. Missar med andra ord Gävle Horse Festival som är den sista roliga tävlingen kvar på året. Det känns... Tungt.

Har varit en jobbig vecka på jobbet dessutom då jag varit på en annan avdelning. Där jag är normalt så är det lugnare tempo och mer noggrannt än där jag är nu. Så jag är glad att det är fredag imorgon, sen nästa vecka så återgår jag till mitt vanliga. Bara två veckor kvar till skolan också, längtar! Ska bli så skönt att fokusera på skolarbete och göra något som utvecklar mig själv, bo och sköta sitt eget, samt stalla upp Curre på anläggning igen!

Curre travades på åkern idag och kändes fin. Försöker att få honom så kvick för skänkeln som möjligt och gör många små tempoväxlingar. Vill verkligen inte "klämma" in honom mellan hjälperna, utan att han självmant tar ett mjuk stöd på bettet. Vid några tillfällen idag var han så jäädra fin! Det gäller att ha is i magen och INTE ta i munnen även om han går emot bettet ibland. Vänta ut och bara jobba vidare, så kommer det. Ju mindre man rider med handen, ju bättre resultat får man när man får igenom arbetet! Att ta i dem skapar bara spänning. Vill ha honom kvick, mjuk och avslappnad när jag rider. Är övertygad om att han kommer vara finare än någonsin när han kommer tillbaka igen! Otroligt motiverad till att få honom dit jag vill. Att rida en häst som är helt lösgjord och jobbar rätt, det är ta mig tusan bland det bästa som finns.

Några pics from today

Bilder Spanien del 6


Bilder Spanien del 5


Grafisk formgivning

Vill du beställa en bloggdesign eller annan grafisk formgivning av mig? Jag utbildar mig till Grafisk formgivare och går nu andra och sista året på Idévärlden Grafisk design och kommunikation i Bollnäs. Jag har kunskaper och jobbar i dom tre viktigaste Adobe programmen, Photoshop, inDesign och Illustrator.

Jag gör både headers och hela designer till blogg.se, headers till alla typer av bloggar/hemsidor. Jag kan även göra annan typ av grafisk formgivning om så önskas, affischer, annonser mm. Vill du lägga en beställning hos mig så jobbar jag till DU är nöjd.

Intresserad? Maila dina önskemål till veronica.sroka@hotmail.se

Min egen bloggdesign
 

Bloggdesign hos topponys.blogg.se

Annons till loppis
 
 Skoluppgift, logotyp med vårt namn i "Amerikanskt idrottslag" och "Princess" stuk"
 
 
Skoluppgift, "rörelse"


Häst, gjord i illustrator efter egen skiss


Häst, gjord i illustrator efter egen skiss
 


Skoluppgift, filmaffisch i "Bröderna Stenberg" stil.

Cuwento

Cuwento - f. 2002 - e. Parco x Jokinal de Bornival - imp. Belgien

 
Cuwento, eller Curre som han till vardags kallas är min ögonsten som har varit i min familjs ägo sedan december 2007 då han genom en hästförmedlare importerades direkt från Belgien. Curre utbildades och tävlades upp tom 120 cm av en proffisionell ryttare, som även ridit hans mamma och syskon. Curres mamma, Uwenta I tävlades upp till Z-hoppning (från 140cm och uppåt) efter det att vi köpt Curre och han har även en ett år yngre bror e. Clinton som gått 145 hoppning.

Curre var min första storhäst och vi gick på 1,5 år från 90 cm till felfria rundor i 120 cm. I april 2009 så blev han tyvärr skadad och borta från tävling under två års tid. 2011 var vi tillbaka igen och det har sedan varit upp och ner då han blivit dålig igen, varit utdömd, kommit tillbaka osv. Efter mycket uppbyggnad så har han hållit sig fräsch under hela 2013 och då presterat många bra rundor upp tom 125 cm på nationell nivå. I våras så debuterade vi även 130 cm i Umeå med bra resultat. Målet med Curre just nu är han han ska hållas fräsch och hoppas/tävlas så mycket som han håller för helt enkelt, med tanke på hans tidigare skada och svaghet.

Unnder dom snart 7 åren som jag har ägt den här hästen så kan jag honom utan och innan. Jag har debuterat alla storhästklasser upp tom 130 cm med honom och han har gått från en vinglig 6-åring till en välutbildad hopphäst som kan det mesta. Han har en stor personlighet, en sån där häst som alltid hittar på bus och tydligt visar vilket humör han är på. Hemma kan han vara en riktig latmask, medan han far runt och piper/bockar på framhoppningar. Han är lite som han är, älskar när det händer nya saker och det bästa som finns är att stå i centrum! En häst som alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat. Finaste Curre! ♥︎


Kan det sluta åska?

Hela dagen har det åskat och regnat om vartannat, förutom några ljusglimtar mitt på dagen. Detta gör att jag fortfarande, kl halv nio på kvällen väntar på att kunna rida. Atingen så blir det en sen tur, eller så rider jag tidigt imorgon bitti istället. Att rida i de flesta väder fungerar, men åska. Nej tack... Internet har varit down under nästan hela dagen pga att vi dragit in och ur sladden hela tiden, men kom på att jag ju faktiskt har mitt mobila internet liggandes! Så i med det, och woalla så har jag välfungerande internet på datorn ;)

Söndag imorgon och på måndag rullar jobbet på igen. Vill bara att veckorna ska svischa förbi, så skolan kommer igång så att jag får göra någonting vettigt igen. Vill ha utmaningar, tighta scheman och känna att jag tar mig framåt. Jag mår rent ut sagt dåligt av att "bara" motionsrida hästarna, jobba med samma sak varje dag som man gör bara för att det ska göras och sedan slappa där i mellan. Den här sommaren har, förutom att det varit kanonväder varit helkass. Har inte gjort någonting vettigt alls, mer än att tjäna pengar. Pengar som jag ska spara.

Ska jag vara ärlig, jag mår helkasst just nu. Pga det jag skrev här ovan, jag mår inte bra av min livssituation helt enkelt. Går runt med en ständig ångest liksom, för att jag inte gör det jag vill och brinner för. Men jag biter ihop och kämpar på, så blir det bättre sen för det vet jag att det blir. Ibland är det bara jobbigt och då får man bita ihop, göra det bästa av situationen. 

Det åskar fortfarade, en kvart senare. Blir nog ingen ridning ikväll skulle jag tro, saad!


Framtiden

Om tre veckor så börjar jag skolan, flyttar upp till Bollnäs igen och Curre får galoppera cirkus 3 min. I oktober någon gång så bör han var fullt igång igen och börjat hoppa. Dock sparsamt och med ett nytt upplägg. 19 september så har han varit under igångsättning i 10 veckor, lika lång tid som han varit borta. Sen vill jag ta det försiktigt och inte skynda på heller, så i oktober kanske han kan ut och tävla igen.
 
Jag ska gå klart skolan den här terminen och sedan känns 2015 som ett svart hål, har ingen aning alls om hur det kommer att se ut! Under vårterminen 2015 så har jag praktik. Vart jag ska ha min praktik beror främst på två faktorer, 1. Ett företag som jag trivs och passar på 2. Någonstans där jag kan ha med mig Curre. Det är mina krav som jag har.

Om jag nästa år befinner mig i Bollnäs, Gävle, Sandviken eller vart det nu blir, det får vi se! Just nu har jag ingen aning om hur det kommer att se ut och allt känns väldigt oklart, vilket är lite läskigt. Sen efter min examen i juni 2015 så är jag ute på arbetsmarknaden på riktigt igen och vad händer då? Ja, det får vi se då. Med tanke på hur mycket jag utvecklats som person på bara det här året, så ska det bli intressant att se vart jag befinner mig om ännu ett år.

Mitt liv känns väldigt oklart med andra ord. Känns som att jag inte vet någonting just nu, väldigt läskigt.


Skitdag

Men vilken skitdag det har varit! Dagen börjar med att jag ser att jag inte fått min lön utbetalad... Kommer till jobbet och inser att ALLA som har hand om såna frågor har semester, great! Ringer till företaget som har hand om löner på lunchen, men telefonkön är så lång att jag måste lägga på. Tänker istället ringa när jag slutat (innan fyra, då typ allt stänger), men mobilen har så gott som slut på batteri och JUST idag då jag inte tagit med mig laddaren som jag alltid annars gör. 

Åker till ica och handlar, köper allt förutom det jag egentligen skulle in för att handla. Kommer på detta när jag kommer till bilen, får packa in varorna och springa in på ica. Igen... Tänkte ringa på Angelicas mobil när jag hämtar upp henne, men hennes mobil är också så gott som död. Får damp och blir arg, kör för fort in i en rondell så att bilen bakom tutar. Nu var det inte så farligt, mer än att den bakom blev arg. Men som den perfektionist man är så får jag nästan dödsånges för såna där saker...

Ringer löneföretaget när jag kommer hem, efter typ en halvtimme kommer jag äntligen fram. Då är det helt fel kontonummer på mig (men vaa, jobbade på samma ställe förra året??) och får ringa till huvudkontoret för hela sverige. Lyckas tillslut komma fram till rätt person, som var trevlig och skulle se till att fixa allt på måndag. Lönen kommer ändå inte före onsdag iaf.

Nu klarar jag mig ändå, men så jobbigt när man inte har en aning om vem/vilka man ska höra av sig till? Så typskt stora företag, för många sprindlar i nätet haha. Skönt att det förhoppningsvis löser sig. Juste, glömde lämna av farfars varor som jag handlat, så fick vända tillbaka när jag var på väg hemåt. Ah, ingen bra dag och inte bra att stressa upp sig!

Okej, rätt onödigt inlägg haha. Ska snart vara schaffis åt bor min och sedan blir det ridning ikväll när det svalnat! Har för övrigt satt i mig hela min Exotic snack påse nu, som jag skulle spara till kvällen. Ooops. Jaja, sätter nog punkt här.

En random bild
 

Hästarnas veckoschema

Eftersom mina träningsscheman sprack ganska fort, så kommer här en ny och lite snyggare uppdatering för vecka 30. Såhär har hästarna gått och ska gå under den här veckan hade jag tänkt.
 

Fredag imorgon

 

Curre och Chino on tour
 
Igår var båda hästarna in till Gävle och blev skodda, så nu är dom båda fina i fötterna! Blev ingen varmskoning (förutom Chinos bakfötter som var lite trasiga) då det blev så rökigt i värmen. Men annars blev det bra. Efter det så gick dom båda ut på en tur, den vanliga vägen som Curre rids nu när han ska sättas igång. Tänkte dock börja variera med att trava honom på gräs också. Är ju så hårt överallt just nu!
 
Idag travade Curre 4 min, kändes fin och fräsch. Chino red jag ett lösgörande pass på ridbanan där jag försökte att få honom framme för hjälperna och komma igenom i sidorna. I början av passet så går han emot tygeln lite, så det gäller att ha is i magen och vänta ut honom. Låta innertygeln vara och jobba innerskänkeln ut mot yttersidan. I slutet tyckte att jag att jag fick igenom honom så som jag ville, vilket gav ett resultat av att han sträckte sig framåt neråt samt tog stöd på ytter. Just nu lägger han sig lite mycket i högertygeln, men vi jobbar på.


Imorgon är det äntligen FREDAG, vilket innebär en 8 h jobbdag och sen HELG! Jag jobbar med storstäd åt Coor inne på Sandvik, vilket kan vara riktigt tungt och jobbigt ibland. Särskilt i den här värmen, när man har svarta arbetskläder och jobbar fysiskt i kvava utrymmen... Går dessutom runt i antingen arbetskläder eller ridkläder under veckorna, så tänkte satsa på att göra något i helgen så att jag kan ha vanliga kläder haha.

Hovslagare

Idag ska båda hästarna in till Gävle och skos på Ryttarstugans hovslageri. I vanliga fall så skos Curre av Nicklas Petterson, flerfaldig svensk och nordisk mästare i hovslageri. Verkligen suuperduktig! Han skodde Curre när vi var till Brunmåla första gången och eftersom vi sen inte vågade byta hovslagare så åkte vi ca 1 h upp till Bollnäs enbart för att få Curre skodd. Sen fick Krister Blomqvist (som också är jätteduktig) sko honom ett tag innan jag började plugga i Bollnäs. Stallade då upp Curre ca 500 m från där Nicke bor, så han fick självklart börja sko honom igen!

Efter att vi var till Brunmåla första gången och verkligen fick se vilken otrolig skillnad det blev på Curres hovar efter EN skoning av Nicke så har jag blivit supernoga med hovslagare. Har dessutom åkt på nitar pga dålig skoning tidigare, så lägger hellre till några hundralappar och vet att jag får någon som skor bra och noggrannt. Viktigt att dom är kort i tån och kommer upp i trakterna, sen föredrar jag varmskoning då skorna sitter perfekt. Curre hade mängder med tappskor när han var yngre, men sedan Nicke började sko honom så har han knappt haft en enda. Sen samma sak här som med veterinär, så föredrar jag någon som har koll på tävlings(rid)hästar. 

Patrik Åkerlund som skor hos Ryttarstugan vet jag egentlige inget alls om, men han varmskor och utifrån det som står på hemsidan så verkar han han bra. Vi får se! Det blir bara en gång nu så vi slipper åka upp till Bollnäs och sedan får Curre återgå till sin ordinarie hovis när vi är back in Bolle igen. HÄR kan ni förresten läsa mer om Ryttarstugans hovslageri. Blir självklart en sväng inne i butiken imorgon också! ;)

Bild lånad från Ryttarstugan!


Fina lillponnyn! ♥︎


Elektronik

 Tre elektronikprylar som jag just nu är i ganska stort behov av (förutom kameran, den vill jag mest ha ;)
❤︎ Ny mobiltelefon - Är i stort behov av en ny mobil, nu helst nyss. Min gamla iPhone 4 har hängt med sedan 2010 och börjar bli riktigt seg! Hänger inte med, hackar upp sig om man är för snabb, kastar ur mig ur appar osv. Dock är den en riktigt överlevare och har trots x antal tappningar i olika diverse golv, landat bland hästhovar, på spåret under en framridning mm inte haft en endaste spricka. En riktigt kackerlacka brukar jag kalla den.

Så, en ny mobil känns som prio nr. 1! Vill dock fortsätta med iPhone då det är så smart att kunna synka den med min Mac dator och jag tycker dom helt enkelt är mer logiska än andra märken jag kollat. Problemet är dock att jag ju såklart vill ha den nya som kommer ut, iPhone 6... Så jag får vänta tills i höst och stå ut med min burk ett tag till.

❤︎ Ny extern hårddisk - Har redan en hårddisk på 2 TB som jag inte ens fyllt än, dock fungerar den tyvärr inte mot Mac... Eller jag kan flytta ut filer till datorn, men inte tvärtom eller redigera dem på hårddisken. Det jag måste göra är att formatera om hela hårddisken för att den ska fungera mot Mac, problemet är då att jag måste ha någostans att lägga över alla filer medans. Tror det lättaste är att helt enkelt köpa en ny hårddisk, som redan fungerar mot Mac och sedan ha den gamla i reserv/flytta över allt till den nya och formatera om den gamla så har jag 4 TB med båda! Just nu börjar min dator bli redigt seg, så är i stort behov av att ha någonstans att lägga alla filer. Hittade en från WB på applestore som jag är lite sugen på!

❤︎ Nytt kamerahus - Älskar min trogna gamla Nikon D80, men även den börjar bli seg! Autofokusen är lite knasig och sedan är jag grymt sugen på at byta upp mig. Skaffa mig någonting bättre helt enkelt. Just nu kramar jag ur min stackars D80, som dock kämpar på bra. Är sugen på en Nikon D7100 som ska vara några snäpp vassare och bör passa mig! Får dock spaaara om jag ska ha en sån då den går loss på nästan 9 tkr... Utan ngt objektiv, bara kamerahuset.

Hästarnas veckoschema

 
Vecka 30
Curre
Måndag: Skritt ca 40 min, 3 min trav.
Tisdag:  Skritt ca 40 min, 3 min trav.
Onsdag:  Skritt ca 40 min, 3 min trav.
Torsdag:  Skritt ca 40 min, 4 min trav.
Fredag:  Skritt ca 40 min, 4 min trav.
Lördag:  Skritt ca 40 min, 4 min trav.
Söndag:  Skritt ca 40 min, 4 min trav.

Chino
Måndag: Jogg på en åker, ca 30 min. Ställa igenom båda varv och känna att han är mjuk.
Tisdag: Lugn tur med Curre (Angelica rider).
Onsdag: Klättring (Angelica rider).
Torsdag: Lösgörande arbete på ridbanan.
Fredag: Vila.
Lördag: Lösgörande arbete på åkern.
Söndag: Gymnastikhoppning.

Favoritutrustning

 
Det där med vilken utrustningen man använder sig av varierar under olika perioder tycker jag. Rent generellt så tror jag inte att en häst bara trivs på ett visst sorts bett med alla ryttare, utan att det mycket beror på ryttarens ridning. Kollar man på proffsryttare så använder dom sig ofta av samma sorts bett på flera av sina hästar. Antagligen för att det bettet passar både häst och ryttare, i kombenation. Sen behöver det inte betyda att nästa ryttare tycker om att rida den hästen med just det bettet. Sen tycker jag också att det kommer i perioder vad man gillar att rida med, i takt med att man utvecklar och ändrar sin ridning. Jag själv har lite saker i utrustningsväg som jag gillar att använda mig av just nu.

❤︎ Tjockt två-delat eller rakt bett med lösa bettringar + bettplattor - Jag har länge skippat tredelade bett och bara kört med tvådelat. Upplever att mina hästar tar ett bättre stöd med tvådelat än tredalde bett. Helt raka bett har jag trott att hästarna bara skulle bli stumma på, men Curre har kännts riktigt bra på helt vanligt rakt bett med lösa ringar. Sen med bettplattor så upplever jag att bettet ligger stadigare och att hästarna tar ett bätter stöd.

❤︎ Engelsk nosgrimma - Har plockat bort nosremmen på mina achennosgrimmor då jag inte tycker att den behövs. Har fått för mig att det inte blir så stumt utan den, utan att den ger stadga men ändå inte "snörar" igen.

❤︎ Inga sporrar + dressyrpisk - Har just nu ridit både Curre och Chino utan sporrar, just för att jag inte ska kunna nöta. Utan det är en lätt skänkel som gäller och lyssnar dem inte så lägger jag till spöet. Tycker att jag får en bättre effekt utav detta och när jag väl fått in den här ridningen så tror jag att det blir bättre effekt när jag rider med sporrar. Att jag har hälen naturligt sänkt och stilla, sen kunna lägga till sporren istället för pisken och få samma effekt. Lite så jag tänker där! 

❤︎ Hoppgjord - Har faktiskt bytt ut den vanliga lädergjorden mot hoppgjorden med magplatta även när jag rider hemma. Varför? Jo, jag tycker helt enkelt att hoppgjorden ligger an och fördelar trycket mycket bättre än en vanlig. Att känna en sån skillnaden i ridningen tror jag är svårt, men jag ibillar mig åtminstone att det ska vara skönare för hästen. Skulle vilja ha en Eric Le Tixerant gjord som ska fördela trycket ännu bättre, synd att dom är så dyra bara!


Hoppning med ponnyn

Hoppade Chino på ridbanan idag. Red först över tre kubhinder på volt med ett kort galoppsprång mellan och avslutade med några språng över ett stigsprång med bom framför. Till att börja med så var han lite stel, men efter hand som han kom igång så blev han jättefin! Tyckte att det var superkul att få skutta och drog som sjutton. Dock blev han rädd för en solkatt bakom hindret en gång, men annars fin. Himla rolig ponny att rida, synd att han inte är större!

Red Curre den vanliga rundan och ökade på traven till 3 minuter idag. Han känns riktigt fin faktiskt, vilket jag tycker att han gjort dom senaste passen när jag bytt till det raka bettet. Himla roligt :) Längtar verkligen tills han är i fullt trimm igen.

Imorgon rullar ännu en jobbvecka igång och det är bara en månad kvar innan skolan börjar igen. Känns som att tiden går fort, men ändå inte. Konstigt det där ;)


Meetings

 
Usch, känns såå trist att se alla åka runt på meetings medan jag knappt har en ridbar häst. Förra året var jag till Sundsvall, Näset, Hudiksvall och så Gävle (dock hade jag Curre hemma då, så ingen riktig meetingkänsla där). Sen blev det Umeå nu i mars, vilket jag är så himla glad över att det blev av! Vi gjorde bra rundor med placering i 120 och debuterade 130 cm. Superrolig tävlingshelg.

Hade verkligen sett fram emot detta årets tävlingar, när vi debuterat 130 och Curre kändes i superform. Men så blev det ju som det blev, jättetråkigt verkligen. Men det är så ridsporten fungerar, det går upp och det går ner. Har man inte två hästar eller kan köpa sig en ny tävlingskompis när den andra går sönder så är man ganska körd i den här sporten. Materialsport helt enkelt, en alldeles för rolig sådan tyvärr.

Hur som helst är det en speciell känsla att åka på meeting över en helg. Packa ihop häst, stallskåp och alla prylar som ska med. Stalla upp den på tävlingsplatsen och fixa den fint utanför boxen. Bo i husvagn, hotell, vandrarhem eller vad man nu lyckats fixa för boende. Promenera med hästen runt tävlingsområdet, hänga med klubbkompisarna, grilla och allt sånt där som hör till. Det är lite som att campa, fast man har hästen med sig. Man drar iväg, ofta tor kväll - söndag EM. Tävlar en klass om dagen och hänger sedan runt. Kollar på fina hästar och drömmer om att själv få starta den där huvudklassen i 150 cm...

Ja, det är helt enkelt något aldeles särskilt med att åka på meetings! Jag saknar det just nu, jättemycket faktiskt.

Saturday in pics


Dålig bloggare

 
Jag har varit en dålig bloggare det senaste, har fått lite skäll för det haha. Men jag brukar göra som så att jag köttar på med inlägg när jag har inspirationen framme och sedan lägga i utkast, så har jag lite material att tidsinställa under veckan. Kommer ju hem efter fyra på eftermiddagarna och den timmen jag har över på kvällen, efter att jag gjort klart alla måsten har jag prioriterat till att kolla på ett serieavsnitt. Har kommit underfund med att man behöver koppla av emallåt också.

Men nu under helgen så ska jag köra på med inlägg så jag har under veckan tänkte jag! Återstår att se om jag håller det jag lovar, det vet man ju aldrig. Men jag ska försöka åtminstone, hehe.

Duktiga hästar!

Supergammal bild på Chino som jag hittade när jag råkade klicka på sida 139 i mitt arkiv här på blogg.se ;) 
 
Båda hästarna gick jättefint idag! Curre reds ut sin vanliga runda upp till sandvägen och fick travas 2 min. I och med hans skada eller snarare svaghet skulle jag säga, så ska han hellre gå på för mjukt underlag än för hårt. Så den vägen vi rider upp till nu är perfekt att trava på.

Provade faktikt ett rakt bett med lösa ringa och bettplattor som jag tyckte att han kändes jättefin på. Ska prova samma bett imorgon också och se om det känns lika bra. I så fall så har jag något mer att variera med. Jättefin kändes han iaf. Har alltid trott att han skulle bli stum på oledade bett, men faktiskt inte!

Chino fixade jag också om lite med och satte på honom en engelsk nosgrimma (tog bort snokremmen) och ett novabett med bettplattor. Jobbade honom på ridbanan och red valigt basicarbete. I början var han lite stel i sidorna men mot slutet så kändes han riktigt fin och trevlig.

Hade med mig en kortare dressyrpisk som jag la till lite lätt när han inte riktigt lyssnade för skänkeln. Då han har en väldig respekt för spön (pga dålig erfareheter från tidigare ryttare...)  så fick jag en väldigt bra effekt och han blev lite mer elektrisk för skänkeln. Riktigt fin var han idag! Man blir så himla glad när hästarna går fint och ridningen fungerar! 

Bilder Spanien del 4

Eftersom det bor många svenskar i Fuengirola så passade vi på att åka ner till stranden på midsommar, för att fira svensk midsommar! Tyvärr så kom vi dit lite sent, men hann se när det dansades runt midsommarstången samt att det var lite härligt att höra svenska! Det började skymma och vissa bilder bev sådär medan dom mörka blev lite fräcka. 


Bilder Spanien del 3

Första doppet i havet blev i La Cala De Mijas, men innan så tog vi lite porträtt på stranden med havet i bakgrunden. I (Ray-Ban) brillor såklart!

Bilder Spanien del 2

Uppe i Mijas så kan du åka häst och vagn för att få se den lilla staden på bättre håll, vilket vi gjorde när vi var här i januari. Hästarna var jättefina och såg välskötta ut, samt kördes bra. Vilket jag tycker är jätteviktigt. Var självklart tvungen att fotografera dem den här gången!
Gas och broms

 
Det roliga med ridning är att man i slutändan alltid återgår till grundarbetet, dvs gas och broms. Curre har i två dagar känts halvseg i både mun och för skänkeln. Har funderat väldigt mycket på varför och tillslut kommit fram till att han egentligen inte lyssnar tillräckligt bra. Jag tror att han gör det vilket han inte alls gör, utan han lurar mig lite. 

Jag är nogrann med att han direkt tar min skänkel så fort jag ber honom om det. Jag ska kunna lägga till ett lätt skänkeltryck och be honom att gå framåt, gör han inte det så säger jag direkt till genom att lägga till pisken eller förstärker skänkeln snabbt. Sen be om samma sak och se om han lyssnar. Grejen här är ju inte att lappa i för hästen när den inte lyssnar och sen tro att den ska bli känsligare. Det handlar snarare om att få hästen att förstå vad jag menar.

Lätt tryck med båda skänklarna = framåt, lyssnar den inte så förstärker jag. Det svåra här är att vara konsekvent och sätta sin kränser. Analysera så fort jag lägger till skänkeln. Lyssnade han tillräckligt bra här? och supersnabbt agera om fallet var så att den inte lyssnade så som jag ville. Det är jag som ryttare som bestämmer hur känslig hästen ska vara och se till att den förstår vad jag menar.


Såhär har jag jobbat stenhårt med Curre i två dagar, i skritt på långa tyglar. Be honom att svara framåt några steg, stanna och komma igång. När jag sedan fått honom så känslig som jag vill, ja då är han supermjuk när jag kortar upp tyglarna. När man kortar upp tyglarna så bromsar man ju upp hästen automatiskt och är den då lydig så trampar den in under sig när jag lägger om skänkeln. Är hästen inte det så går den ur form, eftersom den inte lyssnar och kliver in under kroppen.

Så summan av det hela, grundarbetet är SÅ himla viktigt. Varför är proffsens hästar så lätta och fina att rida? Jo, för dom är såå känsliga och VET gränserna och blir därmed trygga eftersom dom vet vad som förväntas av dem. En häst som lyssnar för hjälperna blir så mycket lättare att jobba med, resten blir liksom inte lika svårt att utföra. Har man en gång börjat tjata på hästen så får man också fortsätta att tjata. Det är jag som ryttare som får se till att den förstår mina hjälper och signaler. 

Ett av mina mål är defenitivt att få en lättare skänkeln på Curre och få honom att förstår mina gränser och vad jag vill. Inte en nötande och tjatande skänkeln helt enkelt. Lite mer som när jag fick honom, då hade någon innan mig talat om hur det skulle vara ;) Men ack så svårt en så simpel sak kan vara!

Bilder Spanien del 1
Curres framtidCurres prognos ser ut som så att han först och främst har en ganska tråkig skadehistoria bakom sig. Han har röntgenförändringar i kotor fram, något som dock inte gör honom oridbar ävenom dom finns där. Han är just nu inte helt ren på böjprov, utan det syns litegrann. Inte så mycket så att han inte fungerar men inte heller 100 % fräsch. Han är helt enkelt lite stel pga det skicket han är i.

Vi har diskuterat hans framtid med veterinär och kommit fram till att jag måste vara sparsam med honom framöver. Han har ett visst antal språng kvar i kroppen och tål inte hur mycket som helst. Går vi över gränsen med honom så kommer han att bli dålig igen, men håller vi oss inom ramen av vad han klarar av så fungerar han. Han har gjort det i två år för mig nu och då tävlat på nationell nivå samt tränat ganska tufft. Idag är han välutbildad och kan det mesta, vilket gör att han inte behöver nötas på för sin egen skull.


Så hans plan just nu är att först och främst försiktigt sättas igång under sex veckor. Just nu travar vi en minut och efter fyra dagar ökar vi på till två minuter osv, vid 7 minuter lägger vi in galopp och fortsätter så. Det blir helt enkelt en långsam igångsättning för honom och han bör vara tillbaka någon gång i höst.

När han väl är igång så kommer jag att spara på honom. Trimma och hålla honom i form som vanligt, men vara väldigt sparsam med hoppningen. Lägga mer fokus på bommar/kubhinder och spara honom till tävling. Hoppträna bara någon gång ibland, om det är långt till tävling. Han tål inte att hoppas för mycket och jag får helt enkelt ta hänsyn till det.

För min egen del så känns det självklart väldigt tråkigt att han inte fungerar fullt ut. Jag själv behöver ju träna och utvecklas. Men jag får bara bita i det sura äpplet och göra det bästa av det jag har just nu. Kanske kan jag få hoppa/träna någon annan häst i Bollnäs om jag har tur. Det är jättetråkigt, för jag vill verkligen satsa på min sport och älskar det. Men just nu har jag ingen möjlighet till att skaffa en ny, fullt fungerande häst.

Hoppning på schemat


Gick det inte särskilt bra alls att rida idag, eller jag hade ingen bra känsla i alla fall.
Ville och tänkte lite för mycket tror jag, brukar bli så när jag rider samma hästar kontinuerligt. Ofta brukar jag rida bätter efter att jag inte ridit på ett tag eller rider nya hästar hela tiden. Tror att jag blir lite mer nollställd och avspänd i min ridning då. Det handlar ju om så små marginaler.

Curre skrittade jag ut och travade ca en minut på en åker. Förutom min lite stressade känsla så var han ändå fin. Chino hoppade jag på ridbanan. Det var här som jag började ransaka mig själv och släppa lite på spärren. Tycker att det blev bättre då, när jag slappnade av och Chino kom igång. Det är lite knepigt att ställa om sig till ponnys galoppsprång, men fick till en bra känsla några gånger! Skuttade bara över en kub och ett räcke några gånger. Mest fokus på att han skulle få skutta lite och jag hitta en bra känsla. Roligt att hoppa, även det inte var så mycket att hänga i julgranen direkt ;) Hade gjort vad som helst för att få hoppträna på rikitgt...

Annars så har det varit riktigt trevligt väder idag igen! Var tom ner till mosters pool ev sväng på eftermiddagen. Vi har så långt till sjöar här och baddammen i byn säger jag bara nej tack till. Det är som en grop där det cirkulerar åvatten i, kallt alltså. Sist jag badade där var nog flera år sedan. I poolen var det dock skönt ;)


Livet


Här om dagen så hade jag total panik över mitt liv,
så pass att jag började böla. Det känns så rörigt och jag vet inte alls vart jag ska ta vägen. Finns för många frågor i mitt huvud, som jag just nu inte kan ge svar på. Vart ska jag ha min praktik nästa år?  Vart ska jag bo och ha Curre då? Kommer jag att få jobb efter min utbildning? Hur blir det med min tävlingssatsning nu när Curre inte kan tränas fullt ut? Hur ska jag nå dom mål jag har? Vilket håll ska jag satsa åt? Går ett "vanligt" jobb och ett hyfsad tävlingssatsning ihop? Hur mycket vill jag med ridningen? Frågorna är så många att det bara blockeras i mitt huvud.

Så har jag kännt ett tag, tills nu. Jag måste verkligen lägga alla såna här tankar åt sidan och fokusera på nuet. Ska jag tänka 100 steg i förväg så kan jag inte njuta av nuet alls. Ska jag tänka så många steg i förväg så blir det bara kaos av allting. Livet blir antagligen så som det ska vara, säkert så som jag inte alls tänkt. Man vet aldrig. Jag har så många mål och ambitioner att jag blir stressad av att känna att jag halkar efter eller inte kan nå dem.

Jag är en sån person som inte nöjer mig med att "bara" må bra liksom. Gå till ett hyfsat jobb, bo i nått radhus och hänga med bekanta på helger. Jag vill prestera, utvecklas och ta mig framåt. Det är det som driver mig och jag blir så fruktansvärt rastlös av att bara "va". Hela mitt liv har gått ut på att prestera och åter prestera, det är väl där jag sätter mitt eget värde. Om jag inte preseterar så känner jag mig heller inte värd något. Jag har nog aldrig känt mig värd något av att bara vara "jag", jag sätter mitt värde ut efter vad jag presterar. Tråkigt men sant.


Så fort jag känner att mina mål försvinner utom räckhåll så får jag panik. Jag vill så gärna lyckas och nå dom mål jag har här i livet, att jag blir stressad av tanken att jag inte skulle kunna nå dem. Problemet är ju dock att om jag inte sänker dom här kraven jag har, fokuserar på nuet och tar en sak i taget så blir det svårt att ta sig framåt. Det blir liksom bara en gröt av allting istället.

Så just nu känner jag mest att jag bara måste våga andas och ta en dag i taget. Det känns inte så bra och är inte så roligt just nu, men det blir bättre. Så länge jag fokuserar på att göra det bästa av det jag har just nu, så kommer det att bli bra i slutändan. Jag är inte den som ger upp och nöjer mig, jag kommer att nå dit jag vill. Siktar man mot stjärnorna så kanske man når trädtopparna, ellerhur?

Bilder Spanien


Äntligen så har jag fått tummen ur och börjat välja ut samt redigera bilderna från Spanien.
 Det är nog runt 1000 bilder, så jag har dragit mig lite för att göra det. Trots att jag tycker det är kul att pyssla med bilderna så tar det ändå energi och tid att välja ut dom bästa. Nu har jag dock börjat med detta och kommer att portionera ut dem i egna inlägg framöver. Börjar dock inte förren alla är klara, så det blir lite rull på inläggen med bilder.

Finns jättemånga fina som jag tog! Himla glad att jag tog med systemkameran den här gången, för det blir så himla mycket finare bilder med den. Blir ju annat att fotografera en annan natur och kultur, här hemma blir man liksom lite less av alla tallar och granar tillslut. Så bilderna bör komma ganska snart och jag hade tänkt att tidsinställa lite inlägg med dem under nästa vecka när jag jobbar.

Dagens bildfångst

 

Återbesöket idag


Idag var vi ner till Brunmåla i Täby med Curre för återbesök. Behöver ni besöka klinik för tex hälta eller dyl, åk till Brunmåla! Det är helt klart värt att åka dom där 2 h för att kolla Curre. Dom är superproffsiga, duktiga på sport(rid)hästar (vilket jag tycker är jätteviktigt när det gäller tävlingshästar), duktiga veterinärer och en jättefin klinik. Många stora ryttare åker hit med sina hästar, har bla sett Helena Persson där med en av sina hästar. Dom håller dessutom på att utöka och bygger en ny mycket större klinik. Vissa dagar när dom tyska veterinärerna är där så är det kö med hästar. Rekomenederar dem starkt, helt klart tack vare dem som Curre fungerar idag.

Nog om det och åter till Curres besök då. Han var lite bättre idag, men inte helt hundra. Dock så tyckte veterinären att han inte var dålig och att det här nog är så bra som han kan bli. Med tanke på hans skadehistorik så kommer han nog inte att bli helt fläckfri utan att det han har nu förmodligen är kroniskt. Dock säger det inte att han inte kommer att fungera, för så dålig är han inte. Vi gjorde ingenting med honom idag utan jag åkte hem med en ny plan för honom helt enkelt.

Han kommer nu att under 6 veckor långsamt ridas igång och jag planerar att han ska vara fullt igång framåt hösten igen. Det är viktigt att vi tar det lugnt och inte går för fort fram, för då finns det risk att han faller tillbaka igen. Det kommer att läggas en helt ny plan för hans träning och framtid, vilket jag kommer att ta upp i ett eget inlägg. Den kommer att läggas om en hel del och det är lite nytt att tänka på.

Pigg ponny

Var som sagt ledig idag och har... Inte gjort så mycket alls, haha. Började läsa Divergent idag och tänkte fortsätta på den imorgon när vi åker till Stockholm med Curre. Bra tidfördriv, så slipper jag surfa upp batteriet på mobilen.

Red Chino upp till sandvägen och körde lite galopparbete med honom. Red tre längor och han var ruskigt pigg! Körde lite tempoväxlingar så gott det gick och han blev bara piggare för varje ökning. Man kan inte "sätta honom på rumpan" heller, för då kastar han av. Lite temperament har han den där ponnyn, så man får ta det lite på hans villkor men ändå få som man själv vill. Han kändes för övrigt vädigt fin. Börjar mjukna allt mer i sidorna tycker jag.

Curre skrittades sina 40 min, vilket gick bra förutom att han kastade sig för en traktor och blev rädd för ett litet barn som försökte låta som en häst (Typ iiiiiih!). Han blev aldeles till sig av det där ljudet och bara sköt rygg tillslut haha. Håller tummarna för att han dansar genom böjprovet och longeringen imorgon. Hoppas kan man alltid göra. Med tanke på dom dyra tillskotten han äter just nu så borde han göra det ;)

Snittar minst en glassportion per dag i den här värmen...

LånghelgJag skrev ett ganska långt inlägg om hur, rent ut sagt förjävligt allt känns just nu och hur förvirrad jag känner mig. Men jag la det i utkast, för det kändes alldeles för gnälligt och ingående. Men det är bra att skriva av sig ibland, även om det bara hamnar i utkast. Det reder förmodligen ut sig, även om det just nu känns struligt och jobbigt för att man inte vet hur framtiden ser ut.

Idag lyckades jag hitta en "Dela en coke med Veronica" inne på ÖB i Sandviken! På Ica har jag rotat runt i kylarna hur många gånger som helst, men bara hittat dom vanligaste namnen. Men inne på ÖB fanns många mer ovanliga namn, även mitt lyckades jag hitta. Kul, har velat ha en sån flaska bara för att! Köpte en tygpåse på Ica också idag, att ha lite prylar till jobbet med i. En Temugg från ÖB följde också med hem.

Hästarna fick stå dag, dock är jag ledig och rider dem bägge imorgon (eller idag snarare, vänder på dygnet direkt när jag är ledig). Är ledig på fredag också då vi åker iväg med Curre, så blir långhelg för mig nu. Ska försöka att få lite saker gjorda samt NJUTA av det fina vädret istället för att vara inomhus i arbetskläder! Det låter bra det tycker jag :) 

Ett collage jag slänge ihop i InDesign

En liten update

Några bilder från gårdagen, som för övrigt innehöll superfint väder!

Mina vardagar brukar se ut ungefär såhär;
05:15: Kliver upp, fixar iordning mig, äter frukost och tar ut hästar.
06:20: Åker mot jobb
07:00-16:00: Jobb
16:00: Åker hemåt
16:40: Hemma, käkar/lagar mat/fixar matlådor (om jag inte gör det på kvällen), fixar stall, rider och nattar hästar.
21:00: Brukar vara klar i stallet, käkar något, sitter lite vid datorn och duschar
22:00-22:30: Stupar i säng.

Ja, ungefär sådär ser mina dagar mån-fre ut, jätteintressant alltså. Nu på fredag så ska jag dock ta ledigt då vi åker till Brunmåla med Curre en fjärde gång på två månader... Hoppas verkligen han är bra nu, annars vet jag inte vad jag gör ärligt talat. 

Red Chino idag och han kändes fin! Jobbar grundläggande basicarbete så som kolla av gas/broms, övergångar, flytta undan skänkeln osv. Tycker det tar sig allt mer med honom. Han är ju så fin den ponnyn! Curre fick vila helt idag från motion då det började åska ganska rejält. Jag rider i dom flesta väder, men vid åskväder har jag min gräns...

Är flitig och fyller ständigt på min stackars iPhone med massor av bilder, så kan lika gärna släga upp dem här.

Det där med att skriva ut och skära bilder börjar sitta efter ett år på Idévärlden! Kom också underfund med att det nog aldrig varit vår skrivare som det varit fel på, snarare jag som inte kunnat inställningarna. Hehe.

Promenix med den vita igår!

Puss på Curre...

Byråarbetet i skolan

 Under rust

Dom sista fem veckorna i skolan spenderades med grupparbete.
Min grupp, på fem personer fick Norrfly Herrgård som tilldelat företag som vi skulle jobba med under dessa fem veckor. Norrfly Herrgård ligger ungefär vid Kilafors, omrigat av Bolläs Golfs banor. Herrgården är nu under rust och när det är klart så skulle dom hyra ut rum, ha konferens och kanske även restaurang i framtiden.

Då Norrfly Herrgård inte hade någon logotyp eller grafisk identitet, så blev det min grupps uppgift att skapa! Vi skapade och kom gemensamt fram till en logga och grafisk profil. Sen utefter det så gjorde vi en hemsida, mall för brevpapper, block och visitkort. Inför presentationen så skrev vi ut logotypen och satte på olika produkter för att skapa fina "miljöbilder". För att visa hur det skulle kunna se ut i framtiden. 

Här nedan är några av bilderna som togs, tycker att dom blev jättebra! Vi använde oss av min kamera och tog bilderna med extern blixt i skolans fotostudio. Dels var det jättekul, men jag lärde mig också jättemycket när det gäller inställningarna i kameran i förhållande till blixtarna. Det var inte helt lätt i början kan jag säga! Vi hjälptes åt med arrangerandet och sedan tog jag dom flesta av bilderna.
 
norrflyherrgard.se (hemsidan vi gjorde) så finns det även en hel del bilder som togs när Nicklas och jag var där för att fota huset och omgivningen. 


Min lördag

Bilder från barbackaturen igår

Tillbringade förmiddagen genom att först hjälpa till på loppisen vi hade här hemma och for sedan iväg till Valbo med pappa och Angelica. Jag var ute efter lite inredning till mitt rum här hemma (ser kaos ut), så svängde först in till Ove Jansson och kikade. Hittade där en lampskärm och en jättefin (och billig!) skål. Sen blev det Ikea där vi först åt och sedan började jag att leta efter klädställningen som jag egentligen var ute efter, men man hittar ju såklart massor av annat kul att köpa... Hittade min klädställning tillslut och köpte även galgar, en fotohylla och tre doftljus i havsblått. Kan ta kort på allt sen.

Red hästarna direkt när jag kom hem sen. Chino ett pass på ridbanan där jag ställde lite högre krav idag. Ställde igenom mer, fler övergångar och flyttade lite undan sänkeln för att få loss honom. Vill ha honom lite mer loss i sidorna, men det kommer! Curre fick sin skrittur där han skötte sig bra. Fortsatt mjuk och trevlig utan snokremmen.

Imorgon blir det nog en lugn dag hemma, med (förutom hästarna) deg i soffan framför serier. Eftersom Game of Thrones har slutat nu så har vi börjat se Orange is the new black, tror att vi sett tre eller fyra avsnitt nu. Den verkar än så länge bra och kul, men vi får se. Behöver iaf en lugn dag imorgon då jag känner mig så himla trött. Blir tyvärr rastlös när jag är ledig och åker och gör saker, trots att jag inte borde. Så imorgon, luugn dag ;)

Hittade dessa hästhuvuden på Ove Jansson, såå himla fina! Brukar vara väldigt kritisk till just hästsaker då de lätt kan se konstiga ut. Men dessa hade ett härligt uttryck och rätt propotioner, riktigt fräcka! Kostade 499 kr tror jag.

Min utveckling som ryttare

Varning för ganska långt och omfattande, men också väldigt analyserande inlägg om min rinding och utvecklig dom senaste åren! Samt min senaste aha-upplevelse och vägen dit.

Dom senaste åren 4 åren skulle jag nog säga,
har känts som ett enda experimenterande med min ridning. Jag har mest fokuserat på träning, utveckling och utbildning än resultat. Jag har under dom här åren inte haft några vidare framgångar eller så, men jag har lärt mig så otroligt mycket och skaffat mig otroligt mycket kunskap!

 
För fyra år sedan, hösten 2010 så började jag att träna för Leif Hall. Innan det så hade jag aldrig ridit förvänd galopp, jag hade ingen riktig koll på vad den mjuka och stela sidan innebar och hur man rider en häst liksidig. Jag kunde, med handen på hjärtat inte rida hästarna i en bra balans och form (något jag dock trodde att jag kunde), jag stegade och räknade heller inte galoppsprång mellan hinder. Förstå att jag starade mina två första 120 med Curre (som vi dessutom var felfria i) utan att stega en endaste linje!

När jag började träna för Leif med Eddie så blev det kaos, för att jag fick in så mycket kunskap. Detta ledde till att jag började krångla till allt, eftersom jag så gärna ville att allt skulle fungera. Jag visste ju hur det skulle vara, men fick ändå inte till det! Med Eddie fick jag inga vidare resultat alls, men jag lärde mig så otroligt mycket på honom. Han var den första hästen som jag började att lära mig att rida på riktigt och ha en ordentlig banplan med. Det gick åt helvete med honom ibland, men vi fick också till det riktigt bra några gånger.

Sommaren/hösten 2012 så släppte det i markarbetet med Curre. Jag började äntligen förstå hur min sits/invekan och mina kunskaper skulle flätas samman. Detta gjorde att hoppningen också började fungera, vilket i sin tur ledde till många fina 120/125 rundor under 2013. Markarbetet och hoppningen började äntligen gå hand i hand, vilket också gav resultat i slutändan. Vi fick rytmiska tävlingsrundor och allt började att falla på plats. Då trodde jag att nu hade det minnsann släppt, nu var jag ganska duktig!

Sen flyttade jag upp till Bollnäs och började rida för Gaby Young Shing. Hon såg direkt mina brister, jag fick släppa både hand och skänkel. Vips så var min häst inte alls så fint mellan hjälperna som jag trodde att jag hade honom. Jag fick släppa handen, ha koll på yttersidan och vara konsekvent med skänkeln. Det kändes förjävligt i början, som att jag var en nybörjade som inte kunde rida hästen "på tygeln".

Men allt eftersom där under vintern 13/14 så började det att hända grejer. Curre började bli känsligare, jobba i balans, blev kortare i kroppen utan att jag småhöll i tygeln. Det var en liten aha upplevelse, är det såhär lätt det ska kännas? Våran första 120 för året gick vi in och var felfria i, där med också kvalade till 130. 130 debuterade vi i Umeå iår, med 3 nedslag för att jag red på som om jag skulle dö om vi inte kom över. Sedan två ner i vår andra 130 start som var en runda jag var jättenöjd över, för han hoppade så himla bra!


Sen under tiden som Curre blev ofräsch nu så fck jag möjlighet att hoppa en ridskolehäst för Gaby. Den här hästen var tvärt emot Curre, känslig och framåt. Första träningarna var det kaos i mitt huvud, för Gaby sa släpp skänklarna i princip. Jag höll ju knappt om??? Jag fick honom inte framför mig då jag inte fick hålla om så mycket som jag vanligtvis gör, vilket gjorde att känslan till hindren blev obefintlig. Det blev kaos i min hjärna.

Jag red Lucky för Gaby fem eller sex gånger tror jag och lärde mig SÅ himla mycket på dom gångerna. Jag insåg att jag rider för mycket, håller om för mycker, rider för mycket med sätet och grejar för mycket. Curre stänger bara av mig, men Lucky blev stressad. Jag fick lära om under dom här passen, rida mjukare och istället vara exakt. Kicka till med skänkeln när det behövdes, annars mest sitta ställa. Det var en stor omställning i början, men under dom sista träningarna så fick vi tlll det. När jag släppte den här ridningen så började jag också att fokusera mer på min känsla istället för att hålla om så mycket.

Det här har alltid varit min svaghet, att jag rider för "mycket". Dock har jag inte förstått det på samma sätt som nu, då jag verkligen har fått känna på hur det egentligen ska kännas. Hur mjuk och avslapnad ridningen egentligen ska kännas. Hästarna blir som vi rider dem och vill vi ha hästarna känsliga, ja var känslig själv i din ridning! Jag vet vart min ridning kommer i från och varför jag ridit som jag gjort. Men nu är första gången som jag riktigt fattat hur det SKA kännas!

 
Nu när Curre är skadad så blir det dock väldigt lite ridnining för mig, men det jag ska fokusera på nu är att bli mjukare och mer följsam i min ridning. Rida med mindre säte, stilla skänklar, följsamma händer med gummisnoddskontakt och vara exakt i min hjälpgivning. Man ska inte underhållsrida, utan säga till när det behövs. Där i mellan vara stilla. RIKTIG ridning är kommunikation mellan dig och häst, det handlar inte om styrka alls. Riktigt ridning är när man med ett lätt tryck från skänkeln ber hästen att gå framåt, nästan med tanken ber den att samla ihop sig och den av sig själv går i balans. För att komma dit måste man lita på både sig själv och sin häst.

Jag har egentligen inte fattat hur riktigt ridning ska kännas förren nu, dom här sista träningarna för Gaby har verkligen gett mig en tankeställare. För jag fick en så fruktansvärt bra känsla när allt satt och jag blev så förvånad över hur lite jag behövde göra. Hur avslappnad jag var och hur lätt det kändes. Det ska bli så himla roligt att börja rida Curre riktigt igen och se om jag får till samma känsla med honom. Men nu vet jag vad jag ska jobba och sträva efter!

Äntligen helg!

 
Just nu känner jag bara, ÄNTLIGEN helg! Kände i morse när klockan ringde att imorgon får jag äntligen sova ut, haha. Men det är tufft att kliva upp vid 05 varje morgon och sedan jobba 8 timmar (är på jobbet 9h) när man inte är van vid det. Sen när man kommer hem så är det bara ut och mocka, fixa med hästarna och rida. Sen är man slut på kvällen. Så, skönt med helg alltså.

Har ridit Chino två dagar på ridbanan den här veckan, bara joggat igenom i 20-25 min. Han känns fin och väldigt pigg! Försöker att verkligen ta till vara på hans framåtbjudning och störa honom så lite som möjligt. Känner att jag har fått en helt annan ridning efter att jag ridit Lucky några gånger för Gaby, det var vekligen en aha-upplevelse. Största på många år faktiskt. Ska skriva ett inlägg om det! Men jag rider mycket mjukare nu och jag tror det passar Chino väldigt mycket bättre. Både jag och Angelica rider honom nu, så får jag lite riktig ridning också. Ökar på passen gradvis då han inte gått så mycket det senaste och nästa vecka plockar jag nog in lite bommar tror jag nog.

Idag skrittade vi ut båda hästarna barbacka på kvällen, i mysbyxor och med musik på högtalaren i mobilen. Mys! Red upp mot beget och över en åker med jättehögt gräs. Curre kändes jättemjuk och fin, vet inte om det kanske berodde på att jag tog bort snokremmen? Fin var han iaf. Imorgon blir det utöver 40 min skritt med honom nog ett ridpass med Chino (om jag får för Angelica ;))


Shoppat i Spanien 3/3 - Superga


Shoppat i Spanien 2/3 - Zara


Shoppat i Spanien 1/3 - Primark


Livet glittrar inte direkt

 
Pga min livssituation just nu så känner jag mig bara nere och omotiverad till allt i princip. Min häst är som en halvtrasig bil som går så länge man småservar den hela tiden och man bara väntar på att den ska braka samma totalt. En sån där favoritbil som man verkligen inte vill göra sig av med, samtidigt som man också vet att om den nu skulle braka sönder och samman så har man inte möjlighet till att köpa en ny av samma märke. En metafor som beskriver Curre ganska bra.

Sen så känns hela min framtid ostadig och jag vet inte vart jag ska ta vägen ärligt talat. Jag känner mig inte hemma någonstans. Kungsberg känns inte hemma, i Bollnäs hyr jag bara en rum och kan liksom inte möblera så att det känns "hemma" heller. Jag ligger någonstans där mitt i mellan. Sen i framtiden, vart vill jag bo? Vill jag ha fler hästar så måste jag ha dem hemma på gården, men då har jag inga träningsmöjligheter till att utvecklas plus att det är långt att åka till jobb varje dag. Att utöver det pendla till ridhus några gånger i veckan under vinterhalvåret fungerar inte alls, den karamellen har jag redan smakat på. Att rida ute hela vintern? Aldrig, då kan jag lika gärna köpa en islandshäst och bara rida för skojs skull.

Egentligen så är svaren på mina frågor ganska enkla, hur jag bör tänka.
1. Jobba sommaren ut och koncentrera mig på att få igång Curre.
2. Spendera hösten i Bollnäs och sista terminen i skolan, samt hitta en BRA praktikplats där dom jobbar med sådant som jag skulle kunna tänka mig att jobba med.
3. Styr upp livet utefter praktikplatsen.

Ändå snurrar det värre än dom värsta karusellerna inne i min hjärna just nu. Jag är sådan som person att jag vill ha koll på allt och just nu har jag inte det. Livet glittrar inte just nu och det mesta känns bara jobbigt. Men man har väl bara såna perioder i livet och det är bara att härda ut antar jag. Vänta ut livet helt enkelt, det löser sig och svaren kommer nog med tiden. Det vet jag, det blir nog bra i slutändan hoppas jag.

Vill inte och tänker inte sitta här och klaga, men behövde skriva av mig kände jag... Jag pratar inte när jag är nere, jag ältar det inombords. Eller skriver.

Ridpodden

 
Medan jag jobbar så brukar jag lyssna på musik för att fördriva tiden, men har nu kommit på att det är ännu bättre med podcasts. Att lyssna på ett intressant ämne medan man jobbar på gör att det blir lite roligare (jag städar lokaler) och man lär sig ofta något av det till skillnad frå musik. 

Har sett att Lisen har varit med och gjort "Ridpodden", men har inte tagit mig tid till att lyssna på dem förren nu. Superintressanta ämnen där dom tar in en insatt person och verkligen går in på djupet. Jag som kan nörda ner mig i träning och utbildning, hur små saker kan göra stor skillnad i det långa loppet tycker att dom här podcastens är superbra!

Du kan lyssna på dem HÄR, eller ladda ner SR app där man också kan ladda ner klippen medan man tex har wifi och sedan lyssna off-line. Poddarna som finns ute nu är Horsemanship, Sits, Form, Hoppning, Dressyr och Bryt alla regler. Jag ser gärna att det kommer fler!

RSS 2.0