Sämsta träningen på länge

Usch vad dåligt det gick idag, blää. Han var ju jättepigg och gjorde två jättefina rundor i söndgs på P&J, sen skrittades han i måndags och igår trimmade jag nog på lite för mycket. Idag kändes han inte alls pigg, utan lite matt i kroppen. Då blir han seg i bakbenen och stum i munnen, vilket gör att jag utan att tänka på det fastnar i handen och hela ridningen blir stressad när jag försöker få honom kvick och igång.

När han blir såhär så får jag ingen bra galopp, huvudet åker upp och jag har inget lätt stöd i handen som jag kan "spänna bågen" med. Distanserna till hindren blir kassa, stel i svängarna och dåliga språng där han inte vänder igenom. USCH, hästarna MÅSTE vara bra på marken för att det ska gå att hoppa en bana!

Egentligen så var det väl inte så farligt, för någar år sedan hade jag nog varit nöjd med en sån här träning. Men han har gått så himla bra att man inte är nöjd med en sån här träning, utan man vill bara hoppa av och sparka i en vägg istället... Jag är ju sån att jag blir arg och idag var jag lugn tills jag satt av, då gick det på helfart för att rafsa ihop alla saker för att komma hem innan midnatt...

Jag brukar inte vilja vara negativ i min blogg, men ibland går det bara inte att vara positiv! Då är det lika bra att visa det, häva ur sig lite och ta nya tag. Nästa vecka ska han ridas kortare och lättare dagen före. Jag ska fokusera ännu mer på att släppa handen och vara lugn. Jag får inte heller glömma att vi har gjort en fantastisk utveckling, ibland har vi bara dåliga dagar helt enkelt. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0