Pay & Jump Bollnäs RS

Var lite i valet och kvalet om jag skulle starta idag då han som sagt slog på sig på ett framben i torsdags. Tyckte han var lite svälld i benen när jag kom till stallet igår (var där vid halv åtta tror jag och han kom in vid 14:00), så jag gick bara en promenad med honom. Han var dock jättepigg och fin i benen när jag kom tillbaka, märks knappt där han slog sig. Så det var nog bara att han stått still länge. 

110 cm: Han kändes jättepigg och fin på framridningen, riktigt attackerade hindren! Han brukar busa runt på framhoppningen och sedan bli "normal" när han kommer ifrån kompisarna och in på banan. Idag taggade han dock till där inne och det blev lite lekstuga, haha. Han är ju stor och det syns kanske inte lika väl när han är pigg och drar på, men det känns! Fick ett nedslag på ett räcke där vi kom lite intill, annars kändes rundan bra och rymisk. Han var dock lite väl på och jag kunde inte riktigt sätta ett sånt tryck som jag hade velat!

120 cm: Bestämde mig för att hoppa en till runda på 120 då han var så pigg första, bäst att passa på nu när det är träningshoppning. Han var laddad, dock inte lika mycket den här gången! Försökte att sätta tillbaka och skapa mer tryck i honom för att han skulle bli spänstigare, men jag blev istället kvar i handen lite för mycket tycker jag. Han rev första för att jag satte honom intill för att han skulle hoppa upp sig, sen kom jag i ett knasigt läge mot kombenationen andra gången där jag lät honom reda upp det. Han kom då nära och rev bakbommen på oxen in, ingen big deal. Mitt fel, men han var kanon som redde upp det!

Allt som allt så är jag jättenöjd, för han kändes jättefin och fräsch! Tyckte också att jag hade ett bra tänk och flow, bara andra rundan som jag höll lite mycket. Men det känns jättebra inför den här tävlingessäsongen iaf! Angelica skulle ladda upp filmerna på YT när hon kommer hem. Finns annars ett litet klipp på Instagram, heter veronicasroka där :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0