Leif träning dag 1 och 2

DAG 1 TORSDAG
Hade mest markarbete som först och främst innebar mycket trimmning. Som vanlig för Leif så trimmade vi på med att öka/minska, öppnor, förvänd galopp mm. Curre var superpigg till att börja med och lite spänd/taggad, men jättefin i slutet! Sen jobbade vi över kuber och räknade galoppsprång, red en bana med kryss och avslutade med att hoppa upp dem på en serie. Blev ett ganska långt och grundligt pass!

DAG 2 FREDAG
Idag var det banhoppning! Var nog 2 månader sedan jag och Curre hoppade bana sist tror jag. Men gick in med målet att ha en BRA galopp och tryck genom svängarna/i anridningen då det är där problemet brukar ligga för oss. Vi red fram självständigt idag och hoppade först fram över en oxer med markbommar. Kom lite nära när det låg på typ 130 första gången och då nitade han faktiskt. Jag skulle väl ha haft mer ben (eller gett honom mer plats helt enkelt), blev lite paff då han inte stannat på jag vet inte när! Men vi låg väldigt nära och han är smart och ville inte slå sig helt enkelt ;) Resten av gångerna hoppade han fint!

Hoppade även fram på ett räcke och en linje med trekombenation innan vi hoppade banan. Tyckte att banan flöt på fint och Leif hade inget att klaga på, red dock om första linjen där jag red på 8,5 ist för 8 jämna språng. Han var pigg och hoppade fint, hade dock ett lite tråkigt nedslag. Pratade med Leif efteråt och han sa det att Curre inte är den mest ambitiösa hästen, så ibland så får jag vara snabb och lägga om benen när vi ligger bra. Kommer jag fel, då är han oftast rapp i benen för att han inte vill slå sig!

Annars så tyckte han att det var mest positivt idag. Frågade honom om han tyckte att vi är klara för 130 snart och det kunde vi starta i morgon typ ;) Så det blir nästa fokus nu, göra några bra 120 och sätta sista kvalet (en till nolla) för att kunna debutera 130. Är SÅÅ taggad för msv debut kan jag säga! Han har aldrig varit så fin som nu och det känns verkligen enkelt, precis som det ska göra. Leif tyckte också att han såg bättre ut på marken nu, kommer fortare till jobb redan från början :)

 
 

Kommentarer
Postat av: linda risberg

Åååh, jag som skulle varit där ons och tors! du skulle sagt att du skulle vara med ;)

Attans haha!

Svar: Vad synd!
Veronica Sroka

2014-01-05 @ 17:49:53
URL: http://lindarizberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0