Keep it simple

Något som jag måste börja tänka och leva mer efter är "keep it simple". Jag, och jag tror också många andra ofta krånglar till saker och ting för mycket. Ta ridningen till exempel. Kommer jag till stallet och tänker att gud vad jobbigt att köra ett trimmpass idag, tänkt om det går dåligt... Jag sitter upp och börjar krångla till det för mycket, vill göra allt på samma gång och blir stressad när det inte blir som jag vill. Då går det åt skogen. Ska jag göra ett arbete i skolan och jag redan innan vi fått uppgiften börjar få prestationsångest så går det också åt skogen.

Men tänker jag istället när jag kommer till stallet, att ridning är lätt! Jag behöver bara sitta still och öva på grunderna, då känns det mycket bättre i magen när jag sitter upp. Själva ridpasset brukar också gå väldigt mycket bättre. Får jag en uppgift och går in med inställningen att det är lätt, så blir jag också lugn och presterar bättre.

Jag är expert så att vilja för mycket, känna prestationsångesten smyga sig på och få allt att skita sig. Hur många gånger har jag inte börjar en tävlingsrunda super och sedan har det skitit ner sig på slutet för att jag klantar till det? Krångla till det och nästan vända ut och in på mig själv. Väldigt jobbigt faktiskt.

Går man bara in med inställningen att det är lätt och enkelt, så brukar man sluta att krångla till saker och ting tycker jag. Det blir rent och klart i huvudet istället för en enda gröt där man tillslut inte vet vad som är fram, bak, upp eller ner! Att rida en bana på 160 cm tror jag egentligen inte är så svårt. Man behöver bara träna tillräckligt mycket på rätt saker och hitta sin väg dit ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0