Illustrator

Det är framförallt tre Adobe program vi jobbar med i skolan, Indesign (Text), Phostoshop (bild), Illustrator (illustration). Jag kunde phostoshop ganska bra sedan innan och indesign är inte så svårt. Illustrator är dock ett jätteroligt program som jag skulle vilja lära mig mer i. Måste försöka få ner det till min dator så att jag kan träna hemma och göra lite egna saker, hehe. 

Illustrator är alltså ett program man framförallt gör illustrationer i. Till skillnad från phostoshop där man kan göra häftiga "målningar" med penseln och ritplatta, så jobbar man lite anorlunda illustrator. Det blir rakare linjer och mer illustrerat, logotyper gör man ofta i detta program. Sen är det vektorgrafik man jobbar med, man kan alltså förstora hur mycket som helst utan att det blir pixligt. Vill verkligen lära mig mer i detta program! Vissa i min klass är jätteduktiga och gör skitsnygga saker ;)

 En logotype som jag gjort åt mig själv, i Illustrator.
 
 En tutorial där man ser lite hur programmet fungerar och vad man kan göra. Önskar jag var lika grym!

Kommentarer
Postat av: Ina Hildebrand

Hejsan. Gör du blogg designer ? och vad tar du för det isf? Super fin blogg verkligen!

Svar: Jag har gjort det några gånger förut, men inte nu på ett tag då jag inte haft photoshop på min dator. Har fixat det nu så skulle kunna göra en om det inte är jättebråttom, då min utbildning och annat går först :) Vet inte vad jag skulle ta för det, haha. Vad är du villig att ge? Gör såklart designen först så du får säga om du är nöjd/vill ändra på något!
Veronica Sroka

2014-01-24 @ 17:59:31
URL: http://inaahildebrand.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0