Hoppträning

Dröjde kvar ganska länge i skolan idag då vi har en större uppgift med kort deadline och bagav mig sedan direkt till stallet vid sex-tiden. Min träning börjar vid 20:00, så fixade klart allt och kollade lite på träningen före mig innan jag började göra iordning Curre.

Tyckte att han kändes pigg och fin idag! Så himla roligt att han i princip varje träning numera är pigg och taggad, så var han inte alls för typ en år sedan. Då var han ofta lite halvseg och omotiverad, vilket måste vara ett tecken på att han mår bra och tycker det är skoj nu! Sen har han vissa dagar som han kan vara extremare och fara runt i luften, men idag var han lagom!

Vi jobbade lite över bommar, bytte galopp över en kub och hoppade en lång stunds, samt en på böjt spår och även några linjer. Vi gör ganska simpla saker för Gaby, men däremot så är hon jättenoga med detaljerna! Det ska vara rakt efteråt, in på en volt och jobba om hästen drar iväg/drar upp nacken efteråt osv. Man kommer inte undan med olater eller med att vara slarvig ;) Curre skötte sig som sagt bra idag och jag är jättenöjd, skönt att han börjar komma tillbaka till rätt form igen.

Gaby tyckte att han såg fin ut och att han såg kvickare och starkare ut nu, hoppar spänstigare. Sen har jag mycket bättre koll på yttersidan nu och sitter rakare, förut satt jag tydligen extremt snett! Han sköt liksom över mig åt vänster, men det har som sagt blivit mycket bättre vilket hon påpekade. Nu kan jag faktiskt jobba på en volt och sedan rida rakt fram och han följer yttertygel och är rak. Inte som en banan som det blir när jag inte har någon koll på ytterhjälperna. Brukar tänka på något som Gaby sa förut, att man inte kan jobba innersidan om man inte har koll på yttersidan.

Är så jääkla taggad på att se hur den här säsongen kommer att bli då både Curre och jag har utvecklats enormt sedan jag flyttade upp hit. Dels har jag betydligt bättre träningsmöjligheter och kan trimma obehindrat hela vintern, sen har jag fått jättemycket hjälp av Gaby på marken då hon är så petig med dataljerna. Har inte tävlat sedan Gävle horse show och då hade jag bara bott i Bollnäs en månad kanske eller något sånt. 

Min "middag" medan dom andra i klassen drog till Max och käkade, buhu. Men har man häst och träning så schemat så har man, japp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0