Galopp i snön

Tänkte att Curre skulle få sig en "rida ut dag" idag och eftersom han av någon anledning hatar att rida ut tex till Bolle (blir som sirap och står emot tills vi vänder), så tänkte jag att han skulle få ridas på flackåker. Han såg lite omotiverad ut tills jag styrde ner dit. Då åkte öronen fram och det blev fart i benen!

Han var superpigg och tyckte att det var jättekul att få gå där nere, så istället för ett lugnt pass så blev det ett galoppass! Galopperade ett varv i taget tre gånger och skrittade lite i mellan, sen travade vi av en stund också. Han slog på med några bocksprång och guppade till vid bytena, haha. Ökade och minskade tempot, ställde och formade runt terränghindren som var i vägen. Lät honom gå på lite när vi ökade, vilket han tyckte var suerkul! Trots att vi höll igång en bra stund så blev han inte alls trött, märks att han har fått en bra grundkondis.

Måste verkligen tänka på att variera passen och fokusera på att Curre hålls motiverad, annars är han inte alls rolig att rida. Är han motiverad och tycker det är kul, då är han bra mycket lättare att jobba med. Det fungerar inte att trimma i ridhuset flera dagar i rad och tro att han ska bli vältrimmad och fin. Nej, då blir han ungefär som en ko att rida. Han fungerar allra bäst om man varierar och håller hans motivation uppe. Man får inte hoppa för ofta heller så att det blir "vardagsmat", utan han ska tycka det är roligt när vi väl ska hoppa. Det är så han fungerar, man måste lägga minst lika mycket vikt vid att hålla honom positiv som att få honom välriden ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0