Dagens Currepass

Skrittade först fram Curre för hand tre varv runt utebanan (som har ett plogat spår), vilket tar ca 10 min innan vi sen gick in i ridhuset. Har märkt att han blir mycket piggare om jag skrittar fram ute och sedan kan sitta upp och köra igång ganska direkt. Hoppas bara folk inte tror att jag struntar i att skritta fram honom, haha...

Men red som sagt på kimblewickbettet och försökte att rida så effektivt som möjligt. Växla mellan övergångar, öka/minska, förvänd galopp, flytta undan skänkeln osv. Han kändes väldigt fin idag, men det är mycket häst att rida för att få honom dit jag vill. Så eftersom jag inte kan rida honom på styrka så får jag se till att rida mycket fram/tillbaka och växla arbetet för att ist få honom kvick. Men jättenöjd med idag, nu känns det som att det börjar gå framåt igen.

Tvättade honom ju som sagt igår och hur tror ni han såg ut idag när jag kom? Ännu värre än innan jag tvättade honom!! Alltså jag orkar inte. Men ställde honom i spolspiltan och tvättade bort fläckarna med en svamp, lika bra att ta bort dem med en gång så att dom inte gror in. Har dom suttit ett tag för att jag inte orkat ta bort dem så är dom skitsvåra att få bort sen. Aja, skimmlar är finast när dom väl är rena. Tur det ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0