Dagens Curre

Gick till stallet ganska tidigt idag då jag var lite stressad pga uppgifter som måste vara klara idag och jag var dessutom tvungen att ta mig ner till Ica för att handla. Gick från skolan vid tre och kvart, tjugo över var Curre sadlad och klar för att pass i ridhuset! Träffade Leif utanför ridhuset också då han var där och tränade för Maria G idag på förmiddagen, kul! Lite bitter att jag satt kvar i skolan medan träningarna pågick då jag ändå inte gjorde något pga gröt till hjärna... Jaja, jag hann se dem bygga undan iaf. Haha!

Curre var lite halvslow idag, så mycket fokus på att få honom fram, kvick och loss. När han har såna här dagar så är det verkligen viktigt att jag sitter stilla i rätt position och tydligt visar att HÄR ska du vara. Inte hasa runt och ta/släppa tygeln eller någpt annat jox, utan stöd på yttertygel, driva på med ytterskänkel, lossa med innerskänkel och leda med inner. Fastnar man i innertygeln och innerskänkeln så blir han bara som en banan och bogar ut.

Det gäller istället att RIDA yttersidan, lossa innersidan och sätta fart på bakbenen. Trots att han hade en halvtråkig dag så fick jag hyfsad ordning på grejorna och han kändes fin i slutet. Fick honom tom att röra sig lite i traven, dock blev han ganska trött. Nöjd med att jag kan behålla lugnet och lösa problemet när han har såna här dagar, skönt! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0