Curre igår och idag

Curre har promenerats med mamma under den vecka som jag var borta, alltså från förra lördagen till den här söndagen. Skönt att han har fått vara ute och skrittat och inte stått helt helt still, speciellt nu på vintern när dom står mest still i hagen och kommer in tidigt. Igår så var det alltså första gången på över en vecka som jag satt på honom. Red ut till flackåker och red runt två rundor, först en lite längre och sedan en kortare runda. Flackåker är alltså dom åkrar där dom har terränghindren, riktigt stora och härliga ytor att rida på! Skrittade den första rudan och travade sedan en längre bit den andra rundan och tog till sist en liten galopp.

Curre kändes pigg och faktiskt väldigt fin trots att han har vilat. Inte sådär explosiv och bockig som när han hade sin 2 veckors vila/skritt/lugn period, utan snarare att han låg på och kändes glad! Idag blev det ett kortare pass i ridhuset, joggade runt i trav och galopp i ca 20 min. Bara ställde igenom och jobbade med tempoväxlingar. Inget direkt krävande, utan bara lite komma igång ridning. Visst var han lite stel, men kändes ändå väldigt fin faktiskt. Speciellt i slutet där jag fick till en riktigt bra trav i honom!

Imorgon så är det träning för Gaby. Tänkte att jag nog är med litegrann, i uppvärmningen och skuttar något litet. Vill inte riskera att han sträcker sig eller något när han bara är riden två dagar efter en veckas vila. Måste dock ändå betala träningen och det finns inga ridtider i ridhuset på onsdagar, så då kan jag ju lika gärna vara med i den mån jag vill anstränga honom :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0