Curre igår och idag

Både igår och idag så har Curre fått gå en timmes trimmpass i ridhuset. Blä och fy känns det! Innan jag åkte iväg till Spanien så var han verkligen jättefin och dom första dagarna jag red honom efter vilan också, då han hade lite överskottsenergi. Men nu när han lugnat ner sig lite så känner man hur stel han är, stum i munnen och inte alls rolig. Har ridit miljader tempoväxlingar och försökt lossa honom, men har bara den där stumma känslan och då kan jag verkligen inte rida.

Tog mig verkligen tid idag och försökte tänka igenom hur jag skulle göra och kom fram till att jag måste sitta stilla och rida på det sätt som jag vill att han ska vara. Vill jag att han ska vara mjuk så ska jag vara mjuk, vill jag ha honom lätt för skänkeln så får jag se till att han blir det. I vänstervarvet så blev galoppen jättefin ett tag när jag jobbade med att bara sitta still och flytta honom undan skänkeln och direkt fatta galopp.

Stumheten fanns dock fortfarande kvar, så jag ängnade avskrittningen till att jobba på kort tygel. Höll verkligen superlätt och mjukt i tyglarna och då slappnade han av efter tag tag och blev sådär mjuk och fin som han ska vara. Jag MÅSTE verkligen vara supersuperlätt i handen, men ändå hålla ett jämnt stöd när han är såhär. Annars hänger han sig direkt och bara springer snabbare när jag ber honom att gå framåt, istället för att ta i som han gör när jag har ett stöd på bettet.

Så imorgon och på tisdag får han gå på kimblewick bettet, får då kan han inte hänga sig på bettet och jag kan slappna av och vara supermjuk. Hade jag varit RGB så hade jag såklart löst det hela superlätt, men jag klarar inte av att vara både supersupermjuk och samtidigt tuff med skänkeln. Blir liksom kortslutning och då är det bättre att rida på något lite starkare så att jag kommer åt honom och kan vara mjuk. För blir han väl stum så kan han vara det dag efter dag, så det är lika bra att jag sätter stopp för det direkt. Hann känns jättefin när han väl mjuknar, men när han biter sig fast såhär så är det jättesvårt. Dessutom skadligt att springa på bogarna och vara låst i kroppen för att han är lat...

Imorgon blir det visserligen bara skritt, men jobbar ändå igenom honom  litegrann också. Tisdag ett lätt trimmpass och hoppträning på onsdag. Känns det inte bättre då så får Gaby hjälpa oss!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0