Året 2013

 2013 har varit ett väldigt bra år för min del, med många förändringar till det bättre. Jag har flyttat hemifrån och börjat på en utbildning jag verkligen trivs på. Känns fantastiskt att ha en plan och veta vad man vill!  Curre har varit fantastisk iår och känns bara finare och finare. Vi har fått chansen att åka på flera nationella meetings och samla rutin, vilket har varit värdefullt inför det här året. Hoppas självklart att 2014 ska bli minst lika bra som det här året! Allt blir vad man gör det till och jag är jättepepp inför det här året :) Några punkter som har hänt under året 2013;

 • Jag tog körkort!!

 • Jag fyllde 22 år (gammal) i mars, den 9e för att vara exakt

 • Jag sökte Grafisk design i både Borlänge (3 år högskola) och Idevärlden, Bollnäs (2 år yrkeshögskola). Kom in på den utbildning jag allra helst ville, alltså Idévärlden i Bollnäs.

 • Eddie lades ut på annons i mars då jag skulle börja plugga till hösten och inte hade tid/råd med två hästar. Han blev provriden två gånger av samma tjej, gick klockrent igenom besiktningen och flyttade till Torsåker inom loppet av ungefär tre veckor tror jag att det var. Såklart tråkigt att sälja, så är det alltid. Men är så himla glad att han hamnade där han är nu!
 • Hoppade tre stycken 110 cm i början av året där vi hade 0+4 fel, 0+4 fel och 8 fel.
   
 • Hoppade vår första 120 cm för året i Tierp där vi var felfria! Dagen efter på samma tävlingsplats så var hästen tvärvrång och stannade ut sig på andra och tredje hindret. Han tvärvägrade trots att han hoppat felfritt dagen innan och var superfin på framhoppningen!

 • Åkte till Älvkarleby för att hoppa ännu en 120 cm någon vecka senare och där var han lika vrång. Hoppade tre hinder och stannade sedan vid utgången och tjafsade/vägrade gå därifrån. Blev skitförbannad på honom och "jagade" honom runt resten av banan, som han gjorde med endast ett nedslag i trekombenationen (gick lite snabbt). Troligen så tyckte han att det blev jobbigt att kliva upp och hoppa 120 banor den latmasken, haha.


 • Efter Älvarleby var vi till Gestrike Sportryttare för att testa att rida en 120 cm igen för att se om han var lika dum igen. Men icke, han gick som tåget och jag passade på att rida lite snabbt i A:0an. Jag klantade till det och vi fick med oss en bom, men placerade oss ändå på en 5e plats som snabbaste 4-felare!


 • Var på mitt och Curres första riktigta tredagars nationella meeting i Sundsvall, "Sundsvall summer horse show" i juni. Curre tyckte det var superkul att få sova borta och vara på en ny plats, var verkligen superpigg! Bockade tom av mig på framhoppningen till en klass, haha. Hoppade tre stycken 120 cm. Hade två nedslag + ett stopp (halkade i gräset i anridningen) första dagen, hade ett nedslag på SISTA hindret i omhoppningen andra dagen men gjorde en superrunda som hade givit oss en andra plats utan det fjuttiga nedslaget... Av 74 starter i en nationell klass! Blev dock 14e placerad. 

  Sista dagen hade vi två ner då jag satsade lite och red fort, hade även här varit tvåa som felfri haha. Hade en superrolg helg i Sundsvall verkligen! Hade jag varit ett år yngre så hade vi fått vara med i Gävles elitlag då dom var en YR kort i laget och fick starta med endast tre st.


 • Var upp till Näset på meeting i två dagar lite spontant sådär. Klantade mig i första klassen och sista dagen så debuterade vi 125 cm med endast ett nedslag och tre hundradelar från placering... Curre var jättepigg och fin.

 • Var till Tierp, Hudiksvall och avslutade året med två klasser i Gävle. Han var fin i alla klasser!


 • Efter tävlingen i Tierp i augusti så gick flyttlasset för både Curre och mig upp till Bollnäs. Curre stallades in hos Cilla Tangfelt och jag i mitt rum. Den 19e augusti började jag att läsa Grafisk design och kommunikation på Idévärlden.


 • Började iom flytten till Bollnäs att träna för Gaby Young Shing Petterson, som är jätteduktig och har tävlat upp till 150 cm. Fick ändra om min ridning en hel del, men något som har utvecklat både mig som ryttare och Curre har blivit ett snäpp bättre i markarbetet. Gaby satte ganska direkt fingret på våra svagheter och vi har utvecklats en hel del!


 • Efter ungefär tre veckor hos Cilla så fick jag stallplats på Bollnäs ridsällskap, vilket innebar att jag fick 5 min (cyckelväg) närmare till stallet, kunde börja träna kontinuerligt för Gaby iom att Curre inte längre behövde transporteras till ridhuset och en rad andra saker som underlättade grymt iom flytten. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0