Vi jobbar på!

Har trimmat Curre i ridhuset både igår och idag, är så hårt ute och mörkt på kvällarna nu! Helt grymt skönt med ridhus några meter från stallet, som dessutom har lediga tider om man planerar lite. Lyx!

Under nästan hela förra veckan så gick han väldigt lugnt och skrittade/vilade mest, så tanken är att han nu ska igång lite mer. Har under dom senaste passen fokuserat mycket på just känslan, att få allting mjukare. Mjukare kontakt till bettet, mjukare övergångar och att jag är lättare i sitsen. Ett av mina stora problem är att jag blir stark i sitsen och småhåller i handen, vilket bara leder till att Curre blir okänslig. Så mitt mål just nu är helt enkelt att få bukt med detta!

Låter honom vara ganska mycket i början av passen, väntar ut tills han lossnar. När han har slappnat av, kommit fram och ihop så har jag jobbat en del i lätt sits. Kollat av att han går fram för skänklarna (inte sätet) och att jag kan jobba honom likadant utan att han tappar allt. Tycker att han var riktigt fin idag på slutet! Målet just nu är att på allvar få bukt med min stis ordentligt, allt det där som Gaby har tjatat på mig om ;)

Imorgon tänkte jag vara i stallet och skritta ut på förmiddagen, när det är ljust! Sedan åker jag en sväng till skolan innan jag sedan åker hem för att jobba vidare vid min dator. Måste handla mat också... Har helt sjukt mycket skoljobb att fixa denna vecka, puh...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0