Rida på hårt underlag

Jag tycker att det är bra att några gånger i veckan skritta och även trava på hårt underlag för att stärka senor och ligament. Viktigt dock att vänja hästarna och inte pang trava 15 min på asfalt/hård grusväg om den är van att mest gå på mjukt ridhusunderlag. Jag kommer ihåg när jag var i ett tävlingsstall där det inte fanns så mycket ridvägar, så när vi red ut så blev det säkert en kilometer trav på asfalt. Jag blev helt chockad och tänkte om lite efter det, haha.

Idag tog Curre och jag en tur upp till travet. Red varken till slingan eller rakbanan då det var så mörkt, utan vände och travade sedan över parkeringen och en bit ner på cykelbanan. Curre var såå himla fin, kändes att vi fick igenom mycket igår! Red honom på kimblewickbettet som jag tycker att han fungerar jättebra att ridas ut på ibland. Han var uppmärksam för både framåtdrivande och förhållande hjälper idag, vilket gjorde honom ridbar och mellan hjälperna. Fiiiin häst!!

Måste vänja honom vid lite för hårdare underlag nu när han kommer vara hemma med mig i 2,5 vecka utan ridhus. Hur nu detta kommer att gå, när det aldrig kommer någon snö. Hur gör folk utan ridhus? Får väl se till att åka iväg någon gång, rida på lite hårdare underlag och någon gräsåker. Får se om jag kanske kan rida någon kurs för Leif Hall, det vore roligt!! Sen ska Angelica få rida honom, hon som inte suttit på en häst på typ fyra månader!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0