Några ridpass

I tisdags trimmades Curre i ridhuset, ett ganska ordentligt pass där han kändes riktgt fin. Har som sagt börjat rida med dressyrpisk och satt lite mer press på honom. Jag lovar, det är MYCKET häst att få fram och rida ihop när han inte har någon egen framåtbjudning.

I onsdags så var jag i ridhuset på förmiddagen och passade på att hoppa en linje som Gaby hade satt upp tidigare. Curre var fortsatt fin på marken och jag började sedan rulla över en upphöjd bom på volt i båda varv. Han var så glad att han for iväg, pep och kastade sig mot det lilla "hindret" haha. Hoppade sedan hela linjen, räcke, 6 språng fram till en oxer. Höjde och gjorde samma sak fast 5 språng. Förutom att han inte gärna ville landa i vänster galopp (brukar bli så när vi inte hoppat på ett tag), så var han jättefin! Riktigt pigg och glad, förståeligt dock då han inte hoppat på en månad innan dess.


I torsdags vilade han och igår blev det trimm alá Jens Fredricsson. Så inspirerande att trimma efter man varit på clinic! Satte lite extra press på bakbenen och han var riktigt fin. Blev ingen ridning alls idag då jag har mått dåligt, åkt på något skit med magen... Curre var dock säkerligen glad över att gå i hagarna här.

Känns som sagt att Curre börjar komma i form nu, jättekul! Blir dock lite tråkigt på ridfronten nu, då det är så hårt i backen och det inte finns något ridhus i närheten när jag har Curre hemma. Men får bli mycket skritt och lite jogg, sedan får jag muta till mig transport till något ridhus helt enkelt! Ska se till att ta lite nya bilder nu också när Angelica är hemma tänkte jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0