Eget stall eller anläggning?

Jag har funderat mycket kring det här med att ha ett eget stall eller ha sin häst uppstallad på en anläggning. Vad som egentligen är bäst, vad man tjänar på. Om jag går till mig själv så har jag den "lyxen" att ha ett eget, relativt nybyggt (Själva stallbyggnades byggdes när jag var liten) stall med tre boxar. Det finns mycket mark och beten runt omkring, samt att det finns en ridbana 7 min skrittväg från gården.

Hade jag bara nöjt mig med att ha hästarna som hobby, då hade dom möjligheterna varit perfekta. För hur det än är, det är härligt att ha hästarna hemma på gården. Det kände jag i sommras, när jag fick sköta allt igen och Curre blev hur glad som helst över våra hagar igen. Men när det kommer till träningsbiten, ser jag tyvärr bara nackdelar med att ha Curre hemma. Speciellt då vintertid.

 
När jag började plugga i Bollnäs så flyttade jag hit och stallade upp Curre på ridskolan, trots att jag gott och väl kunde ha pendlat in till skolan då vi inte haft föreläsningar alla dagar i veckan. Men jag har inte ångrat någonting, trots att det ekonomiskt inte har varit till min fördel direkt. Men det har gett mig någonting helt annat i form av att jag blivit självständig, lärt känna mycket folk, utvecklats enormt i ridnigen (vilket jag aldrig hade gjort annars). Så för mig, var det värt det! Men om jag kämpat för att ha dom här möjligheterna...

När jag nu jämför skillnaderna mellan anläggning och eget stall så känner jag mest att det är himla värt att vara uppstallad på anläggning när man vill satsa. Här i Bollnäs har jag allt, behöver inte ens åka iväg för att träna! Resultatmässigt har det visat sig att jag har kunnat trimmat och tränat obehindrat hela vintern. För finare känns han och bättre tävlingsresultat och en jämnare nivå har vi presterat.

Nackdelarna då? Det är dyrare och jag kan bara ha en häst. Jag har inte samma koll som när jag har Curre hemma och jag får kompromissa. Men just för tillfället, väljer jag anläggning före mitt egna stall. För det passar bäst just nu. I framtiden skulle jag dock vilja ha en egen hästgård med egen ridbana och skrittavstånd/bilväg till ett ridhus. Det vore drömmen! Eget, men ändå möjligheter till bra träning. Ska bli intressant att se hur mitt kommande år kommer att se ut.... 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0