Ridpass

 Efter våran 130 debut i Umeå, SAKNAR!

Gårdagens pass kändes BLÄ med Curre.
Red ganska sent och han kändes lite slö, hade dålig bjudning och inaktiva bakben = stum i mun och kropp. Blev dock bättre i slutet. Red ganska sent, så han var väl inte jättepepp på ridning.

Idag red jag honom på förmiddagen, skrittade ut först och travade 3x2 min på en åker. Hade en betydligt piggare och mer motiverad häst, bätre kontakt och han var mer lättjobbad. När jag rider honom på åkern så rider jag som en stor fyrkant där jag rundar av kortsidan så det blir lite böjt spår, tar 1 min att trava runt. Så just nu travar jag två minuter, en minut i varje varv innan jag tar en skrittpaus. Jobbar också med många små tempoväxlingar, känner av att han tar är är på mina hjälper samt jobbar med rakriktningen. Enkelt basic som jag kan fokusera på nu under igångsättningen så att han kommer snabbare tillbaka till sin toppform. Men han känns bra!

Chino tänkte jag hoppa ikväll, tar ut en liten studs av kuber och sedan ett räcke ett galoppsprång efter. Så han får sig lite styrketräning. Tänkte också att Angelica skulle fota/filma. Ska först in en sväng till Valbo där jag ska köpa en sak på Hööks som jag visar sen. Om det finns på lager!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0