Några steg i rätt riktning

Som sagt så har Curre varit lite matt dom senaste dagarna, så igår red vi ut på flackåker. Skrittade omkring där i säkert 20 min, i solen. Det slog mig då hur himla fint Hälsingland är! Längtar inte alls hem egentligen.... Hur som så var Curre lite seg, men började trava och han fick liksom göra det som en kossa. Stel och jäklig. Sen red jag upp efter en ny stig, upp för en kulle där jag fattade galopp. Då fick han fart, full fart uppför och sen bocksprång på det haha. Vi busade och tog några små terränghinder (50 cm kanske), galopperade uppför kullar osv. Sen blev han pigg! Fick igenom honom litegrann när jag skrittade av honom i slutet.

Idag gick vi ner på ridbanan och jobbade i en halvtimme ungefär. Red lite volter, travade över en bomserie och galopperade över ett hinder på typ 50 cm. Han var mycket mjukare idag, men det är lite kvar att jobba med så han verkligen kommer fram till handen ordentligt. Men jag kände idag när jag red mot det lilla hindret med Curre, hur allt bara var perfekt. Jag känner honom så himla väl, det är bara att styra och galoppera. På honom känner jag mig som hemma!
 
Jag kommer aldrig göra mig av med Curre, för han ger mig massor av självförtroende i hoppningen. I dressyrarbetet kan han vara himla trälig och det finns många mycket roligare hästar att trimma än honom. Men hoppningen, inte många som slår honom där. Så himla roligt att rida honom idag, för han tyckte det var så roligt att galppera över minimini hinder haha. Bara dressyrarbetet som vi måste få ordning på nu, men annars jobbas han lite mer normalt nu. Nästa vecka (inte vecken som kommer) så tänkte jag att han får börja hoppa lite mer hinder!!

Har inte tävlat sedan april, vilket är typ fyra månader nu. Längtar ihjäl mig efter att få rida in på en tävingsbana igen! Men kommer i fortsättningen att vara jätterädd om honom, hoppträning blir det mer sparsamt med och desto mer fokus på markjobbet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0