Flugtäcken


Nu under sommaren när det är varmt och mycket insekter
som irriterar hästarna så väljer jag att ha flugtäcken på dem. Under tidigare år, när jag bara sprayat och haft flughuva så har dom alltid varit jätteirriterad på speciellt bromsen. Vissa dagar fick vi ta in dem då dom bara sprang runt i panik och Eddie fick världens bölder under halsen.

Men sedan jag skaffade flugtäcken så tycker jag att dom varit betydligt mindre irriterad. Går numera lugnt och betar i hagen, svansarna rör sig normalt och jag behöver inte ens spraya dem. Visst kan det kännas dumt att packetera in dem i flugtäcken när det är sommar och varmt, men jag gör hellre det än att dom hela dagar går runt och är irriterad pga insekter. Sen tycker jag flugtäckena är så tunna och luftiga, dessutom skyddar mot solen.

Till Curre har jag ett Rambo Fly Buster från Horseware och Chino har ett Amigo från Horseware. Jättenöjd med båda täckena, sitter bra och skyddar bra mot insekterna. Ska köpa till en matchande huva från samma märke till Curre tänkte jag, Chino har en från Amigo. Viktigt med täcken/huvor som sitter bra när dom ska ha dem hela dagar. Brukar klä på mina hästar flugtäcken i slutet av juni någon gång, när insekterna börjar bli för jobbiga och sen har dom täckena fram till slutet av augusti någon gång när det lugnat ner sig.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0