Curres igångsättning

kom hit till Bollnäs vid halv fyra ungefär och cyklade ganska direkt upp till Curre. Provade hans nya fina täcke som satt finfint, la upp en bild på instagram men lägger upp här sen också. Red honom på banan, ungefär 7 min trav och 5 min galopp. Får psykbryt på att hålla koll på tiden, ett varv på lilla banan tar 20 sek och efter typ 15 varv var jag helt snurrig över hur lång tid jag ridit. Så jag red på ett ungefär idag, prioriterar hellre bra ridning och att han går ungefär med den intensitet som han ska. Imorgon blir det lite jobb i backarna vid Bolle!

Har räknat ut att Curre kan börja skutta lite smått om 2-3 veckor. Om en månad så har han ridits igång under 10 veckor, lika många som han har varit borta. Om 6 veckor är det Gävle Horse Festival och är liiite kluven där om jag kanske kan hoppa en 110 cm där. Vore så himla kul, men det beror helt på hur han känns och hur mycket jag tycker han är igång då. Ska bolla lite med Gaby på onsdag tänkte jag, vill höra vad hon tycker. Är rädd om honom!

Den här veckan så ökar jag dels längden på passen, men lägger även in att galoppera över en bom, rider några 20 m volter i slutet av passet samt backträning ute. Lite så har jag tänkt att han ska ridas! Vill ta allt succesivt så hans leder vänjer sig vid belastning igen, konditionen är det inget större fel på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0