Bakslag kommer när du minst anar det

På måndag har Curre ett veterinärbesök inbokat, på samma ställe som vi åkt till dom senaste gångerna. Orkar inte gå in mer på det här, men han ska vila och inte göra någonting fram tills dess. Detta är självklart jättetråkigt och jag har varit väldigt ledsen och nere pga av det här. Man ska passa på att njuta medan man kan, för allt kan vända när du minst anar det. Det har jag smakat på x antal gånger nu.
 
Idag ska Curre agera rekvisita på våran fotolektion, haha. Vi ska porträttera någon och med hjälp av någon form av rekvisita framställa den här personens personlighet eller vad man nu vill få fram. En klasskompis (som dessutom är allergisk) ska då fota mig och Curre, haha. Det ska bli intressant! Fick duscha honom igår då han var så jäkla dammig, han kan ju inte se ut hur som helst om vi ska ta kort heller. Har ju Curre uppstallad precis bredvid skolan, så vi får se hur det här går ;)
 
Blir ingen ridning för resten av veckan och säkert inte för ett tag framöver heller. Känns förjävligt rent ut sagt...
 
Curre hetsäter och längtar tillbaka till hagen i Kungsberg!

Bilder fotograferingen -Galoppbilder


Bilder fotograferingen


Fuck everything

Den här dagen kunde inte ha slutat sämre. Känner mig bara ledsen och less på allting... Det får liksom aldrig flyta på bara. Jag försöker att se det mesta ur en positiv synvinkel när allt egentligen är kaos, men ibland blir det för mycket bara. Skriver nog inte här på någon dag....
 

Bilder fotograferingen igår

Publicerar första gänget bilder från igår, så kommer resten i två andra inlägg. Blir för tjatigt och segtladdat med för många bilder i samma inlägg tycker jag.

Blev faktiskt en hel del bra bilder, trots att det här egentligen var ett av våra sämsta pass. Får se till att tajma in någon fotografering när han går bra också ;)
 

Lördag och löninghelg

Gjorde en spontanare och drog in till Valbo idag, såhär en löningshelg! Lite stolt över min själv som körde dit och parkerade, haha. Jag har haft körkort i lite över ett år nu, men kör jättesällan. Så det var bra träning att köra också. Glömde dock solbrillor hemma och fick migrän av att sitta och kisa hela vägen... Hittade lite fint och brände pengar iaf!

Fick kasta mig i soffan när jag kom hem och när huvudvärken lagt sig så gick jag ut och red. Red iväg vid halv åtta ungefär och trimmade på en åker. Kändes inte alls bra, utan han var framtung och osmidig. Kämpade på ett bra tag med lösgörande arbete och mot slutet så släppte det åtminstone igenom litegrann. Imorgon får han trimmas när vi kommer upp till Bollnäs, så vi får jobba vidare på det vi gjorde idag helt enkelt. 

Angelica hängde med som fotograf idag och trots dåligt ljus så blev det en hel del bra bilder faktiskt! Har fått redigera färg och ljus för att dom ska se bra ut, men helt ok blev dem! Slänger in ett smakprov här, resten kommer upp imorgon.

 

Huvudet på skaft

Satt uppe till två och jobbade igår, så kände mig lite halvt död när jag vaknade idag. Jobbar alltid bättre på kvällen/natten, så har vänt lite på dygnet den här veckan känns det som. Hur som så börjar jag bli klar!

Fick skjuts in till Gävle på förmiddagen av min bror då jag skulle lämna in ett paket till Schenker. Fick nämligen min sadel såld, så har BÅDE fått CSN och betalningen för sadeln incashat på kontot idag! Känns finfint. Följde även med in på systemet och Fredrik (min bror) ber mig hålla i två dyrare ölflaskor. Jag tar glatt emot dem och i nästa sekund tappar jag den ena rakt i golvet. Glasflaska alltså. Haha, ååhhh... Så typiskt att jag lyckas med sånt hela tiden. Dessutom så ringde även Annika från stallet och sa att jag hade morgonfodringen imorgon, vilket jag totalt glömt bort. Men hon skulle kolla om någon kunde byta, lite svårt för mig att åka upp nu ;)

Känner mig trött och slut i huvudet för tillfället. Blir inte att sitta uppe till två idag faktiskt, haha. Curre rider jag senare ikväll, om jag orkar. Nä, får dåligt samvete om jag inte rider ;)

Red ut i solen med brillor för någon dag sedan!

Planeringen fram till sommaren

I sommar så kommer jag att jobba på samma ställe som förra året, vilket betyder att jag kommer att flytta hem Curre över sommaren. Jag trivs så himla bra i Bollnäs, så det känns faktiskt sådär om jag ska vara ärlig... Lite skönt att vara hemma såklart, men är samtidigt inte sugen alls. Kommer att sakna Bollnäs! Haha. Sen är det ett halvår till på Idévärlden, sen vette tusan vad som händer alltså när jag ska ha praktik...
 
Men åter till sommaren så fungerar det hyfsat att träna hemma. Får se till att åka iväg och hoppa då jag inte vill hoppa på banan som finns här (den brukar bli så stum på sommaren). Vill att han ska hållas lika fräsch och fin i sommar som nu. Men det borde inte vara några problem, det är vintern som är värst när det gäller att ha hästen hemma i Kungsberg. Är verkligen bortskämd med anläggningen i Bollnäs!

Fram till sommaren så kommer Curre att först gå två dagar hos Gestrike sportryttare om tre veckor, 120 och 130 cm. Sen är det hemmatävling i Bollnäs, 125 cm lördag och 130 cm söndag. 29-31 är det nationella tävlingar i Älvkarleby och efter det så kommer han att trappas ner och få en veckas vila mellan den 15-22 juni då jag är borta.

Efter hans lilla vila så körs han igång igen, blir ungefär 3 veckors lugnt. Kan vara bra för både kropp och huvud med ett litet break. Sen efter det så har jag inte planerat så mycket, men förhoppningsvis så blir det något roligt meeting i sommar. Jag ska försöka att övningsköra lite med tungt släp också hade jag tänkt, skulle vara bra att ha BE kort så jag kunde åka själv med pållen :)


InDesign jobb all day long

Har under större delen av dagen suttit och verkligen jobbat på med mitt arbete i InDesign. Det börjar ta sig nu! Text och bild börjar bli synkade på ett bra sätt, layouten blir bättre och bättre osv. Har några sidor som måste jobbas vidare med, sen måste jag maila iväg och be om bättre kvalité på vissa bilder och jag måste jobba vidare med att hitta bättre typsnitt.

Brödtexten (innehållet alltså) får faktiskt vara i det typsnitt och storlek det är nu, för annars blir det aldeles för mycket jobb med att byta till ett "lite" bättre typsnitt. Det skulle jag i så fall tänkt på innan jag gjorde stödrastret och la tid på att få texten att se bra ut. Så nej, den får vara som den är faktiskt! Lite faktarutor mm som det ska fixas vidare med nu.

Curre red jag ut i morse, i skogen och red några vändor längs en sandväg. Fokus var på att få honom lättare i framdelen, vilket grovt beskrivet innebar att släppa handen och sparka på. Aktivera och inte låta honom hänga sig i handen som ett femte ben alltså. Jag fick kämpa på, men i slutet var han fin faktiskt!

Ska aldeles strax gå och ta in pållarna, sen ska jag nog slappa lite innan jag sätter igång med arbetet i några timmar igen. Har kommit in i ett bra flow nu, så det är bara att passa på! 

Hittade den här bilden som Angelica tog med sin mobil igår. Har inte lagt på något filter eller redigerat mer än beskurit. Jättehäftig färg!

Film -Curre in action

Här har vi då alltså filmen från igår, haha. Jag låter som jag vet inte vad, men bjuder på det! Han gör normalt inte många knop om inte jag sitter på och säger åt honom att röra på sig. Men ibland så, ibland kan han sätta fart!  


Uppspelt häst

Var borta uder dagen så tog in hästarna lite senare idag, runt 19-tiden. Så himla härligt att låta honom gå i våran superstora hage, vilket fungerar nu när det inte är så mycket gräs. Iaf så ville dom inte komma in, utan stog som fån där ute på åkern. Ropade, men icke. Dom ville vara kvar ute. Den åkern är omringad av dalgångar, så om man ropar så ekar det ganska ordentligt. Så vi började att göra konstiga ho-ho ljud osv, vilket Curre blev helt uppspelt över! Började springa runt och bocka, haha. Gick sedan ner för att hämta in dem och filmade när han drog några repor. Finns film på min instagram (veronicasroka), laddar upp den här sen också!

Fick in honom och red sedan iväg till en åker och trimmade lite. Red bara i ungefär en halvtmme då han inte är van att gå på gräs. Började med rakriktande arbete och vände på bakdelen, samt många tempoväxlingar. Gick över till samma jobb i galopp, tempoväxlingar i förvänd galopp och lite byten. Han har ju haft en tendens att lägga sig i handen sista tiden, men tycker att det blev bättre mot slutet idag. Han kändes väldigt fin och sträckte ut halsen och gick med nosen i backen när jag travade av, så lång och låg form är inget problem direkt. Vill dock ha honom ännu mer över bakbenen och lättare i framdelen!

Nu ska jag jobba någon timme i InDesign. Blir en uteritt i morgonbitti och sen InDesignjobb större delen av dagen! Måste få någon ordning på min layout till projektarbetet, tycker den är blää just nu. Jag är nöjd med texten och bilderna, men layouten (det som jag pluggar) får jag fan inte till riktigt. Men det brukar vara så att det känns skit, skit och sen när man fixar till dom där sista detaljerna så faller allt på plats. Vi får se om det blir så! Sen ligger mitt arbete mitt emellan 12-16 sidor, så måste antingen trycka ihop eller fylla ut... Lutar åt det sitnämda, men jaa. Det blir nog bra!
 
 
Tog sovmorgon och gck inte ner till stallet förren vid 10. Vad gör min häst? Jo, han sööver...

Precis innan intag

Dom där trista nedslagen

Från maj förra året så har Curre och jag ridit en hel del klasser från 120 cm, både regionalt och nationellt. Dock så har vi haft många tråkiga nedslag här och där. Under förra året tex så hade vi bara en enda helt felfri runda. Med andra ord så har vi haft en hel del tråkiga nedslag. Självklart pga av att jag har gjort misstag, men också många gånger där vi kommit "lite nära". Otroligt frustrerande att göra en bra runda och ändå få två nedslag för att man just kom "lite nära" på två hinder.

Jag skulle kunna bli jättefrustrerad och tänka FAN OCKSÅ, VARFÖR KAN JAG INTE BARA FÅ VARA FELFRI NÅGON GÅNG?? Vilket jag ibland också känner, haha. Men jag tänker mer att Curre är ett resultat av mitt arbete och träning. Visst, han är inte den hästen som är superförsiktig och kvick. Men jag har en bra häst som jag kan rida dessa klasser med, då får jag bara göra det bästa av vad just jag har. Inte klaga för att HAN river.

Jag ser det som sagt så att jag bara behöver träna lite till, på rätt saker så kommer nollrundorna. Förra året hade jag som sagt en enda helt felfri runda. I år har vi två dubbelnollor (och placeringar) i 120 cm under loppet av tre månader, vilket redan är en förbättring mot för föra året. Jag tänker också så att Curre har varit borta länge och det tar sin tid för att honom att bli stark nog för att hoppa felfritt. Sen får jag inte glömma att han bara den senaste tiden gjort en otrolig utveckling och har ett helt annat språng än i somras. Har jag bara is i magen, tränar på och tänker som vanligt (inte ändrar på något) så kommer dom där nollorna förr eller senare. Hur irriterande det än är just nu!

Sen får jag väl köpa att Curre inte är den kvickaste och mest försiktiga hästen, även om han med mer styrka och rutin kommer att göra bättre resultat. Däremot så har han ett stort språng med kraft i, han kan hoppa stora hinder trots att han är långsam. Så vad är mitt mål med honom? Speeda runt 120 klasser och samla rosetter? Nej. Samla rutin och nollrundor för att kvala och klättra i klasserna är snarare mitt mål med honom. Jag sitter på en häst som kan gå stora klasser, men kanske inte är värsta speedhästen som vinner massor av priser. MEN, han kan ge mig värdefull rutin och meriter i större klasser! Om jag spelar mina kort väl, dvs gör rätt. Det är snarare mitt mål med honom.

Så dom där två trista nedslag vi får för vi kommer "lite nära", dom bryr jag mig inte så mycket om. Jag klappar om min häst och tränar ännu mer, så jag rider ännu bättre bättre nästa gång och så att min häst hoppar ännu bättre. Senare i livet så kanske jag får min speedhäst att vinna lite klasser med, men först ska jag rida svår hoppning! Det är min tanke, haha.


Sunny day

Började dagen med att rida ut Curre i solen! Så himla fint väder alltså. Igår när jag var i Valbo så var det verkligen supervarmt, rena sommarvärmen. Red en runda efter grusvägarna i skogen, joggade lite i alla gångarter. Imorgon så ska han nog trimmas lite på någon åker och då blir det mycket fokus på tempoväxlingar. Tycker att han den senaste tiden hängt lite mycket i handen och jag har inte riktigt fått någon vidare bjudning. Så det får bli morgondagens fokus.

För övrigt så sitter jag hemma för mig själv då Angelica är i skolan och mina föräldrar jobbar. Har lite jobb vid datorn att göra, bla fortsätta med projektarbetet. Ska också kolla av läget och se om jag kan stanna kvar hemma hela veckan med Curre. Hade egentligen tänkt åka hem imorgon och träna för Gaby på kvällen, samt att Nicke skulle sko honom på torsdag. Men ska kolla om han kanske kan sko honom nästa vecka istället (har gått 7 veckor då), samt om det fungerar med skjuts upp till Bollnäs i helgen istället och så skippar jag träningen.

Är så skönt att bara ta ett break och vara hemma! Inga måsten så som att handla och laga mat, hästen utanför huset och jag slipper att vara själv. Samt att det är lite mer space här än hemma i Bollnäs! Haha. Sen unnar jag Curre att få gå i våran stoooora hage några dagar till innan han åker tillbaka till sin lilla i Bollnäs. Har alla  program, så kan jobba med projektarbetet lika bra här som i skolan. Vi får se om det fungerar att jag stannar kvar!


Annandag påsk

Har en riktig slödag framför mig idag, vilket känns superskönt efter denna helg! Sitter för tillfället med paddan i soffan, kollar på Master chef på tvn samtidigt som jag håller på att ladda ner Abobe Premier på datorn (lagligt via creative claud som jag betalar för haha). Tänkte kolla igenom det programmet senare och redigera några filmklipp jag har. Tänkte också ladda upp 125 rundan från igår på YT, lägger upp den här sen.
 
Har som sagt varit tävling i Gävle fre-sön, jag gjorde min intervju i fredags och har sedan skrivit ihop allt. Nu är det inskickat till lärarna och jag väntar på korrläsning av dem samt bilder från min intervjuperson innan jag kan börja med layouten på riktigt. Så idag blir det inga krav alls!
 
Släppte ut Curre naken i våran stora hage idag tillsammans med Tyson, snacka om lycklig Häst. Han bockade runt lite och satte sedan ner näsan i det lilla gräs som kommit upp. Gick runt och såg bara lycklig ut över att ha en hel stor åker att ströva runt på. Lite skillnad mot för i Bollnäs där han har en liten lerig hage. Enda fördelen här, bra hagar! Ikväll får han nog komma ut och promenera lite efter tävlingarna som var i helgen :)
 

Gävle Horse Festival - Söndag

Även om jag inte är nöjd med resultatet i dagens 125 cm, så är jag ändå nöjd med rundan! Red många tempoväxlingar under framridningen, för att han skulle lätta upp i framdelen och för att jag skulle få en lättare galopp. Tycker att jag lyckades med det då han kändes mer ärligt framme för skänkeln idag. Fick ett ganska stort läge en gång när oxern var på full höjd och då stannade han faktiskt. Tror helt enkelt att den där halvkraschen satt kvar sedan igår och han vågade inte ta av i det läget. Tog om det och han hoppade då utan problem.

Innan på banan så var jag till skillnad från igår lugn och fokuserad. Tog tid på mig innan start och var verkligen fokuserad hela banan runt. Har känt att jag ofta tappar lite fokus, men idag kändes det som att jag faktiskt red fokuserat för en gång skull. Hade först ett ner på andra hindret där vi kom liite nära, samt sista räcket där jag fipplade för mycket. Fick ett stort läge på hindret innan och ville samla ihop honom på den längre sträckan fram till sista räcket.

När jag kollar på filmen så hoppade han sämre idag, lite lågt och var i och klonkade en del. Inte dom där runda sprången där han vänder igenom som han brukar. Tror helt enkelt att att det var lite mjölksyra såhär tredje dagen. Till skillad från Umeå så är det mycket större framhoppning och det blir mycket galopperande här. Men jag är nöjd med min ridning och att det blev, till skillnad från igår, en bra upplevelse och känsla. Lite sur dock för att jag red iväg honom på nästa sista hindet, en oxer. Däremot bra att han inte bangade ur då, utan var sitt vanliga jag! Tror att den här rundan var bra för bådas självförtroende, vilket var viktigast.

En riktigt tråkig helg resultatmässigt, men så är det! Nollorna trillar in när man tränat tillräckligt mycket på rätt saker.


Gävle Horse Festival - Lördag

Dagens konstaterande -Rid och tänk som du brukar, punkt. Inför dagens 130 så tänkte jag och gick in med inställningen att nu ska jag minsann vara felfri! Vilket resulterade i att jag fokuserade mer på vad jag ville än vad jag skulle göra där inne på banan. 

Curre var ungefär som igår, fin men inte sådär laddad som jag skulle vilja ha honom. Fick till ett riktigt fint sista språng på oxern där han hoppade väldigt väl! Inne på banan så var det en krånglig väg mot ettan, jag fick inte igång honom och rev första. Igen... Sen hade jag honom inte riktigt framme, vilket gjorde att jag red iväg honom på trippelbarren som var hinder nr 3. Gled ut på bågen och fick ett stort språng in på A där han rev. Försökte att sätta lite galopp och få honom framför mig till femman, dock blev han bara lång och petade ner det också...

Linjen 6 A+B till 7 an hoppade han dock riktigt fint på, då han fick bra förutsättningar helt enkelt! Sen mot åttans oxer mot väggen så blev det helknas, vet fasen inte riktigt vad som hände. Det blev för mycket av och på, jag tror han ska ta av men istället tvekar han till. Var säker på att han skulle stanna, men hoppar istället (som den kämpe han är) och tar med sig dom översta bommarna. Snäll som han är så galopperar vi bara vidare på dom 5 sprången på båge till räcket efter, samt hoppar sista räcket utan problem.

För mig var det här en katastrofritt och jag var väldigt missnöjd efteråt. Jag hade honom inte framför mig och det blev för mycket av/på. Orytmiskt helt enkelt. Klandrar inte min häst, utan jag skulle haft bättre fokus och gett honom bättre förutsättningar helt enkelt. Sånt som händer, bara att ta nya tag!

Imorgon hoppar vi en 125 cm, vilket känns skönt efter dagens runda. Vill då bara gå in och göra en bra runda, med min vanliga ridning och tänk! Har insett att jag inte kan tagga till mig själv för att rida bättre, då tänker jag bara på fel saker och det blir kaos. Jag rider bättre om jag är lugn och inte har så mycket krav på mig själv, utan bara fokuserar på vad jag ska göra där inne. Som Peder Fredricsson sa, att det fungerade bäst för honom att inte blanda in några känslor öht. Tex tänka att "Nu jäklar ska jag vinna!", utan att det fungerade bäst att bara vara neutral och fokusera på vad man ska göra. Så tänker jag också!

Klapp på Curre som säger "Okej matte, vi gör väl det här då" och ställer upp i alla knasiga lägen. Hjärtat då<3

Designplaner

Jag är för tillfället otroligt trött på min design. Jag pluggar liksom grafisk design och har inte fått tummen ur att fixa till min egen layout här, haha... Grejen ärnden att jag har en ny design liggandes lite halvfärdigt och jag har en idé om hur jag vill ha den. Problemet är dock att jag inte har någon fräsch headerbild. Vill inte ha något ihopklippt collage, utan en enkel bild och snyggt typsnitt.

Jag måste jobba med och prioritera projektarbetet, men ska försöka att fota en ny headerbild nu på mitt påsklov. Så kanske det dyker upp en ny design här snart, eller det MÅSTE in något nytt snarare. Tar hellre någon tillfällig headerbild och fräschar upp här faktiskt. Så jäkla trött är jag på min bloggs utseende. Så ja, vi får se. Förhoppningsvis händer det något under nästa vecka!


Film 120 cm Fredag

Som sagt så tycker jag att rundan igår var rytmiskt och bra, förutom att vi då kommer lite nära in på kombinationen där han petade ner räcket. Det är inte mycket alltså, men han är stor och långsam. Annars så gjorde han en hel del bra språng tycker jag! Han hoppar bara bättre och bättre, vilket är jätteroligt att se tycker jag.
 

Gävle Horse Festival - Fredag

Hade ett litet, onödigt nedslag i dagens 120 cm. Gaah!! Men han kändes jättefin idag och jag är nöjd med rundan, vilket var det viktigaste. Han kändes inte jättepigg och laddad på framhoppningen, men mjuk och hoppade bra. Frågade Angelica hur hög oxern var sista gången och fick till svar "120", jag som gärna hade höjt två hål och breddat den lite haha. 

Inne på banan så fokuserade jag på att verkligen galoppera genom svängarna och inte hålla. Vill ha ett jämnt flyt genom svängen och sedan sitta upp lite innan hindret. Tycker att jag fick flera såna språng och rundan var rytmisk och bra. Det var bara på trippelbarren som jag kom lite intill på och han hoppade ett jätterunt och fint språng. Tänkte då att jag var tvungen att flyta på lite på 7 språng ner till kombenationen, men vi kom istället lite nära och han touchade räcket in som såklart trillade ner...

Dessutom få nollor och alla med 0+4 fel var placerad, så det var lite surt! Så himla tråkigt att gå ut med 4 fel när rundan annars var jättebra. Men jag deppar inte, utan är jättenöjd med dagens insats. Imorgon rider vi 130 cm och då SKA jag banne mig vara felfri! Ska vara superfokuserad och rida, samt följa min plan galoppsprång för galoppsprång banan runt... Lyckas jag bara pricka in en lagom avsprångspunkt på alla hinder så är han felfri, så det är min plan! Tänker fan inte ha några bajsiga nedslag imorgon, haha.

Håller på att ladda upp filmen från idag på YT, så den dyker upp här lite senare idag :)

Älskar, älskar den här hästen<3<3

Vikten av ett bra markjobb

I onsdags när Gaby sa att det blivit så stor skillnad på Curre, att han är så loss och mycket kortare i kroppen nu fick mig verkligen att inse hur mycket som faktiskt har hänt med honom. Tycker att det har hänt jättemycket bara över vintern med honom och han är mycket mer loss nu mot för när jag flyttade hit till Bollnäs. Men OM jag har kämpat med honom! 
 
Jag har inte haft möjlighet att regelbundet rida för någon på marken, så jag har helt enkelt sugit åt mig allt under hoppträningarna. Analyserat, analyserat och åter analyserat mina ridpass. Testat och helt enkelt jobbat röven av mig för att få Curre idag vill. Jag är inte direkt någon stjärna och har tränat alldeles för lite dressyr i mitt liv, så jag har fått lära om en hel del på senare tid. 
 
Egentligen så började det nog med Curres skadehistoria, någonstans där började jag förstår sambandet mellan ett bra markarbete och en hållbar häst. Sen har jag kämpat och åter kämpat för att få honom dit jag vill. Att få ordning på markarbetet och få en frisk, samt hållbar häst har varit mitt största mål dom senaste åren. Att lära mig rida hästarna ordentligt i balans helt enkelt. Egentligen så är det nu först som jag börjar förstå det där med att jobba i rätt balans på riktigt.
 
Jag tror absolut att det är tack vare att jag varit så noga med markjobbet som gjort att Curre känns så fräsch idag. Han jobbar idag i balans med aktiva bakben, vilket leder till mindre slitage på frambenen och en friskare häst helt enkelt. Sen fungerar hoppningen mycket bättre och han är roligare att rida till vardags också! Det är verkligen A och O att arbetet på marken sitter.
 
Just nu tycker jag att det ska bli väldigt intressant att se vart vi är om vi säger ett år. Särskilt med tanke på hur mycket vi har utvecklats på bara dom här månaderna som jag har bott i Bollnäs. Jag har såklart mål och drömmar om att rida stora klasser med Curre, som inte känns helt orimliga just nu. Är så glad att jag har Curre som häst, vad vi har tagit oss igenom och vad vi har skapat. Men framförallt så känns det så himla ROLIGT! Det är kul att rida, träna, utvecklas och checka av sig själv ute på tävling.
 
Ärligt talat, så är jag fasen stolt över att jag har tagit oss dit vi är idag. Så som Curre är idag är lite av ett kvitto för mig, att mitt tänk inte är helt åt skogen.
 

Påsklov

Red Curre vid lunchtid idag, skrittade ut i en halvtimme först och kände sedan igenom honom på utebanan i 20 min kanske. I början var han stel i vänstervarvet, men fin och loss i slutet! Fokuserade mycket på att han verkligen skulle gå fram för skänkeln, att jag inte ska behöva tjata på honom.

Blev upphämtad med Curre och alla miljoner grejer strax efter 13 då jag spenderar mitt "påsklov" hemma. Tävlar fre-sön på Horse Festival i Gävle, sedan stannar jag kvar med Curre hemma tills på onsdag då vi åker tillbaka till Bollnäs och tränar för Gaby. Lite skönt att vara hemma med familjen, ha Curre några meter från huset samt tillgång till betalkanaler och wifi! Nice, haha.

Som sagt så är det tävling i Gävle imorgon, hoppar då en 120 cm. Åker sen hem så fort som möjligt (om det nu inte skulle gå skitbra och vi skulle bli placerad topp 6, vilket inte är jättetroligt av drygt 100 starter) då jag ska ha intervjun inför mitt projektarbete sen. Tävlingarna skulle dessutom börja redan vid 08:00, så förhoppningsvis har jag ridit klart ganska tidigt. Inte jättepepp på att kliva upp före 06:00 dock ;)


Hoppträning

Curre kändes fin på träningen idag tycker jag! Betydligt bättre än igår, vilket kändes skönt. Vi började med att trimma och göra vändningar på en fyrkant innanför spåret och la sedan till två kubhinder på kortsidan. Jag värmer ju upp alla trimmpass genom att rida på en fyrkant och vända i hörnen, så den övningen flöt på bra. Hoppade även på volt och en linje på rakt spår med en kombination. Tog linjen sista gången på tävlingshöjd, annars jobbade vi mest över mindre hinder.
 
Gaby sa att det är stor skillnad på honom nu mot för i höstats, att han är mycket kortare i kroppen och jobbar på ett helt annat sätt. Man blir lite blind för utvecklingen, men när jag tänker efter så har det verkligen hänt mycket med både honom och min egen ridning! Också att han nu har kommit till det stadiet att han mest behöver underhållas. Han behöver inte hoppa stora hinder, utan mest finslipa och hållas mjuk. Han känns verkligen fin och i bra form just nu. Bara att kämpa på och slipa vidare med detaljerna, samt komma ut och samla massor av rutin! :)
 

Billig häst

Skrev inget igår, men var iaf ut och skrittad Curre samt kände igenom honom lite på en åker. Det är sällan jag brukar säga att det går dåligt, men igår gick det inte bra alls! Det blåste och Curre var bara skittöntig. Stannade när han fick syn på något och eftersom jag inte hade några sporrar (han hade ju fått lite skav) så var det som att banka in i en vägg! Helt död för mig var han och skulle bara titta på allt. 
 
Sen när jag skulle jobba igenom honom lite på åkern så var han bara okoncentrerad och dryg, fick liksom inte ut så mycket av det arbetet. Egentligen var han nog ganska fin, men som sagt okoncentrerad och stängde mig ute. Men bara att ta nya tag!
 
Ikväll är det alltså träning för Gaby, vilket ska bli jätteintressant. Ska fortsätta med min "nya" ridning med att vara lätt i sitsen. Kanske inte stå upp hela tiden, men inte vara tung i sitsen. Har kollat på filmer och analyserat min egen ridning, hur min sits varit när jag fått dom där bra sprången osv. Samt kolla på förebilder som jag tycker rider och inverkar på ett bra sätt, hur dom använder sig av sitsen. Ja, vi får se! Taggad inför ikväll iaf och hoppas på en något mer koncentrerad häst idag :) Igår var han billig nämligen.
 

Lite allmänt sådär

Åkte till skolan tidigt idag och var här före nio. Satt nämligen igår och hade laddat upp för det nyaste Game of Thrones avsnittet som Angelica tidigare under dagen sagt att jag MÅSTE se. Hann se ungefär 15 min innan mitt mobila internet tog slut, suck! Sen fick jag bara se en massa spoilers om just det avsnittet, att "Äntligen!!", "Bästa avsnittet", "Slutet!!" osv. Så jag åkte till skolan (där det finns wifi) tidigt idag för att kolla klart, haha.

Den här veckan kommer att börja jättesegt för mig då jag inte har min intervju inför projektarbetet bokat förren på fredag. Sen blir det hets från och med fredag och över helgen med tävling i Gävle, intervju, hjälpa till på tävlingarna och börja på mitt projektarbete i racerfart. Känner mig lite lätt stressad inför helgen alltså, samtigt som jag inte har så mycket att göra just nu. Inte så kul alltså.

Så jag sitter här och planerar/strukturer, försöker göra något vettigt alltså. Kan göra det lätt för mig genom att åtminstone ha en bra plan över arbetet, så det bara är att köra på sen utan att behöver fundera och tänka så mycket. Hoppas att det planen fungerar!

Någon som har missat att hela Twilight sagan ska gå på TV 6 nu i veckan förresten? Haha, dom har ju fan tagit upp hela sidan!! Dessutom annonserar dom överallt känns det som. Man blir nästan anti när det ska annonseras, eller snarare spammas med reklam överallt. När jag fick fram förstasidan på blogg.se så kände jag mest, jaja. Jag är inte blind. Har inte ens tv 6, synd för dom. Haha. Det kanske brukar annonseras såhär, bara att jag inte lagt märkte till det innan? Nej, jag vet fasen inte! Reklamen gick ju hem den här gången iaf. Jag såg den. Okej, sluttjatat om den där jäkla annonskampanjen som jag redan gett för mycket uppmärksamhet ;) 
   

Jobbigt men nyttigt trimmpass

Kändes som jag red i en evighet idag! Tog ut honom på utebanan och trimmade igenom ordentligt, lite lika som vi jobbade för Lotta Björe. Han har inte jobbats igenom på backen ordentlgt på ett tag, så jag fick kämpa på idag. Men efter MÅNGA öppnor och slutor, övergångar och förvänd galopp så lossnade han fint mot slutet. Satt nog och trimmade i lite över en timme, men det behövdes verkligen idag.

Han har en stor kropp och det tar alltid ett tag för honom att komma igång. Sen var han lite otrimmad idag och låg på i handen i början, så jag fick helt enkelt bara vara kall och jobba på. Men tycker det är bättre att verkligen jobba igenom tills det känns bra istället för att sluta för att man ridit "tillräckligt". Han var jättefin i slutet och får skrittas + joggas lite lätt imorgon.

Han hade dock fått lite skav av sporren på vänstersidan (och jag en blåsa på vänster handen haha), då han satt fast lite. Så imorgon blir det inga sporrar och sen får jag helt enkelt vara supernoga med reaktionen, inget nötande alltså. Men är ändå nöjd med passet :) Ska tänka över hans träningsupplägg litegrann, delar kanske med mig av det i ett annat inlägg.

Nu ska jag plocka fram och se senaste avsnittet av Game of Thrones!


Björkskog

För bara någon dag sedan så märkte jag att det finns en jättefin björkskog alldeles nedanför mig. Jag har liksom inte tänkt på att det bara är björkar där nere. Fick värsta idén och sprang in för att hämta kameran!

Tyckte att det blev väldigt fina bilder faktiskt, även om det precis hade mörknat då. Får ta fler bilder när det är bättre ljus sen. Tycker att björkar är jättefina, speciellt skogspartier med just bara björkar!


Galoppjobb och terrängskuttande

Red ut Curre till flackåker idag. Han var dock jätterädd för terränghindrena och vägrade att gå framåt när han fick syn på dem! Han fattade nog inte riktigt vad det var för konstiga saker som stod utplacerade på överallt, haha. När det varit snö så har dom inte synts så bra, men nu ser man dom jättebra. Lyckades övertala honom att gå fram och nosa på ett av dem och sedan var det lugnt. Vilken tönt alltså, haha. Han har nog aldrig hoppat terränghinder nere i Belgien (inte med mig heller), så han fattar nog inte konceptet med såna här typer av hinder ;)

Travade och galopperade runt lite i lätt sits idag bara, gjorde inget avacerat alltså. Mest för att han skulle få röra på sig och göra något kul. Sen kunde jag inte hålla mig från att skutta över dom minsta hindren på kanske 70-80 cm. Travade mot det första, lilla hindret och då förstod han att han skulle skutta över. Sen var det inget problem med stockarna som jag också styrde på, utan han tyckte det var jättekul och guppade över!

Ska absolut vara med på någon terrängträning på vårkanten, när jag ändå har Curre uppstallad här i Bollnäs. Dock tänker jag bara hoppa dom mindre terränghindrena, vissa ser jätteläskiga ut tycker jag. Har inget problem med att hoppa vanliga hinder på 130-140 cm, men terränghinder över 100 cm ser skitstort ut! Sen vattenhinder och diken får jag nog övertala Curre lite om vi ska ta oss över ;) Men det kan vara bra att träna på massiva hinder genom att hoppa terräng inför banhoppningen också. I Tierp blev han helt paff över muren tex. Men kul är det! :)

Livrädd häst

Bilder från idag

Har inte gjort sådär jättemycket idag. Angelica är här och hälsar på över helgen, så vi har varit lite på stan, fikat, fixat med Curre osv. Han fick faktiskt vila helt och hållet idag. Hade egentligen planerat in att jag skulle promenera med honom en sväng, men det blåste så jäkla mycket. Till och med Curre dansade runt och blåste upp sig när jag skulle ta in honom, det hör inte till vanligheterna direkt haha.

Vi tog iaf några snabba porträttbilder (med systemkameran!) innan jag tog in honom. Det blåste som sagt och bakgrunden är ganska rörig, men slänger upp några här! Lite roligt med nya, fräscha bilder :) 
 

Lotta Björe träningen

Jag har blivit duktig på att blogga en dag i efterhand känner jag, haha. Lovar att bli bättre!

Tränade som sagt för Lotta Björe igår. Curre kändes inte superbra direkt, men absolut inte dålig heller! Han har kommit så pass långt nu att det sällan känns riktigt dåligt, utan han gör alltid ett bra jobb. Vi har höjt lägstanivån helt enkelt. Men han kändes lite matt och blir då lite stum och slow. Dock är det mest om jag är petig, vill ju helst ha lite eget go i honom. Som tex när vi tävlar, då går han lite mer av egen maskin.

Vi trimmade lösgörande och hoppade en lite lägre bana där fokuset låg på att rida bra mellan hindren. Lotta tyckte att jag skulle lätta upp i sitsen så att han gick mer för skänklarna än för sätet. Försökte att tänka på detta under alla rundor, att på transtortsträckorna lätta upp och sedan sjunka ner i anridningarna.

Jag har länge kännt att jag inte har fått den känslan jag vill ha på hinder. Visst, jag kommer väldigt sällan helt fel och litar så pass mycket på min förmåga att jag inte har några problem att rida en 130 bana. Men "den där" känslan har jag ändå inte riktigt fått till. Igår när jag lättade ur sitsen så blev Curre lite friare och rundare i galoppen, det blev mer flyt genom svängarna och distanserna kom av sig själv. Det var faktiskt lite av en aha-upplevelse att något så litet gjorde så stor skillnad.

Fick bra beröm och kritik, speciellt efter sista rundan som Lotta tyckte att jag gjorde väldigt rytmiskt och bra. Det var kul att höra! Hon hade inget direkt att klaga över, utan jag berättade att jag tyckte det blev skillnad när jag lättade upp i sitsen. Hon sa då att det kan vara svårt att rida en så stor och långsam häst i lätt sits, men att jag hade så pass bra och stark sits att det inte var några problem. Haha, jag som alltid tänkt att jag är så svag och inte riktigt kan rida när jag står upp ;) Men det var kul att höra iaf!

Hade varit kul att vara med och hoppa bana dagens efter, men jag får fortsätta att experimentera med sitsen för Gaby på onsdag istället. Sen är det ju tävling i Gävle fre-lör! Är glad att jag var med och red för Lotta, då det blev lite som hon sa att hon kommer och "rör om i grytan". Fick lite nytt att tänka på, med sitsen och att han ska vara mer vaken och precis på hjälperna. Nyttig träning!


Gårdagen och dagens to do

Har haft värsta ångesten den här veckan, bla inför projektarbetet, sommarjobb och sånt där. Känns lite bättre just nu, men jaja! Vissa veckor vill man bara gräva ner sig för att man inte vet hur man ska lösa saker ;) Haha, jag överreagerar nog dock bara. Just för att jag känner att jag inte har 100% koll.

Var ute och joggade Curre igår. Han kändes som vanligt fin, lite matt kanske. Men sen tycker han det är jättetrist att ridas bort till Bolle också. Han fick gå ganska lugnt då vi som sagt ska träna för Lotta Björe idag! Ska bli intressant att se hur hon är att träna för.

Har eget arbete idag, vilket gjorde att jag kunde träna idag vid 14. Ska skicka iväg ett mail, ringa ett samtal och börja fila lite på frågor inför intervjun. Det blir mitt arbete idag :) Synd att jag inte har någon som kan filma träningen idag, hade varit kul med film! Nackdelen med att bo själv här uppe. Men är jättetaggad på att rida för Lotta iaf! :)

Klassisk öronbild från ridturen igår

Foto och hoppträning igår

Hade foto på schemat igår, vilket var jättekul! Marias of Sweden kom och hade föreläsning med oss om dels hennes väg till att bli fotograf, sen även om produkt och porträttfoto. Jätteintressant och roligt att lyssna på! På eftermiddagen fick vi sedan gå ut i mindre grupper och ta porträtt på varandra, haha. Vi hittade en katt som jag tog upp, jag klättrade upp i träd och vi provade att ta bilder med en reflexskärm för att testa hur ljuset blev. Gick även in och testade att ta bilder i studion. Ja, kul var det iaf!

Jag gillar ju foto, men har helt kommit av mig på den fronten den sista tiden. Blir liksom trist att bara gå runt och ta bilder på omgivningen och ska man ta porträtt på Curre tex så behöver man hjälp. Men blev jättesugen på börja fotografera mer! Vi skulle tydligen ha fler lektioner sen också. Kul med foto på schemat tycker jag :)

Hopptränade Curre på kvällen sen och han var fin! Väldigt mjuk och trevlig faktiskt. Trimmade över kuber och jobbade över studs. Jättenöjd med honom. Idag ska han bara ute och skrittas/jogga lite och sen ska vi träna för Lotta Björe på fredag! Jättetaggad inför det, dock var det sjuuukt dyrt... Så jag får väl äta nudlar resten av månaden :)) Men vad gör man inte, VILL verkligen vara med på den här träningen haha.

Idag börjar vi inte förren vid 12: 45, men åker väl till skolan lite tidigare tror jag. Så trist att bara sitta här :)

Min frukost igår, te och en dvärgbanan. Kanske inte syns så bra på bilden, men den var av någon anledning jätteliten haha.

Curre var inte jättesugen att vara med på bild
 

Att ta träningen ett steg längre

Under vintern så har det släppt väldigt mycket i markarbetet med Curre. Jag skulle nog säga att han numera är en helt annan häst att sitta upp på jämfört med för några år sedan. Han har alltid varit stor och ganska jobbig att rida.  Halvlat och slow att rida, svår att rida ihop och ganska framtung. Stum och oelastisk, särskilt i traven. Numera är han dock helt annorlunda. Mjuk, elastiskt och mellan hjälperna redan från start, i princip varje pass. Han är balanserad och med på hjälperna, reglerbar och mjuk i kroppen. Hela han känns som en gummisnodd att rida mot för förut, vilket är helt fantastiskt! Skönt också att känna att det är ens eget jobb man har lagt ner som verkligen gett resultat.

Hela förra året så hade vi många tråkiga nedslag och var sällan felfri. Sånt tär lite på en, för man vill ju såklart vara felfri och att aldrig ta någon placering eller få till den där nollan kan vara riktigt irriterande. Men jag har hela tiden kännt att vi har varit i en utvecklingsfas då det bara har gått spikrakt uppåt sedan i höstast. Inte resultatmässigt, men träningsmässigt. Jag har suttit på honom varje dag och kännt den här utvecklingen, så jag har helt enkelt sagt åt mig själv att ha lite is i magen bara.

Nu iår så har vi gjort 5 starter, två dubbelnollor i 120 cm, en med 8 fel (dock en bra runda) och sedan två 130 cm med godkänt resultat då varken han eller jag varit på den nivån tidigare. Så jag tycker ändå att det redan nu börjar gå lite framåt även resultatmässigt. Den senaste veckan han det lossnat ännu lite till i markarbetet och han har börjat hoppa riktigt bra, så det känns verkligen som att vi fortfarande har mycket att utveckla.

Just nu är målet att finslipa på ALLA detaljer. Jag vill ha honom ännu mer jämn, reglerbar, blanserad och framme i markarbetet. Vill ha en riktig gummisnoddskänsla där! Vi ska hitta en riktigt bra, rytminsk hoppgalopp där vi på ett bra sätt tar oss fram till hindren. Fortsätta att utveckla hans språng ännu mer. Jag måste lära mig att rida på ett så effektivt sätt som möjligt, där jag också stör honom så lite som möjligt. Jag vill utveckla min mentala styrka och lägga ännu mer vikt på små detaljer som upplägg mm. 

Utvecklar och tar jag varje liten bit ett steg längre, så tror jag att nollorna börjar trilla in och vi kommer upp i resultatlistorna. Men jag får ha lite is i magen, för än har vi en bit kvar. Vi har precis klivit upp en nivå och det tar nog några tävlingar innan vi befäst den nivån ordentligt. Men jag känner ändå att vi är påväg och börjar närma oss, och det är riktigt kul!

 

Vardagslyx i form av ridhus

Såg (självklart) Ryttareliten nu ikväll. Som häst och tävlingsmänniska tycker jag programmet är jättebra och inspirerande!

Trimmade Curre 45 min i ridhuset idag. Det var blött, klafsigt och kallt ute, så vi promenerade in i ridhuset istället. Snacka om lyx att bara gå några meter och in i ridhuset bara för att det är lite klafsigt och kallt ute, haha. Jag som ridit ute i ur och skur i alla år. Känner mig värd lite vardagslyx när det gäller ridningen faktiskt!

Curre kändes fin och jobbade på bra idag. Red mycket öppnor och slutor i både trav och galopp längs långsidorna. Vänstergaloppen var lite kämpig, men vi fick till den riktigt bra tillslut. Högergaloppen blev också svår då han blir för mjuk där och bogen faller ut. Men när jag hade koll på yttersidan och var noga med att inte tvära för mycket så var han fin även där. Nöjd!

Han har utvecklats himla mycket bara dom senaste veckorna. Fin på marken och hoppade under förra veckan helt fantastiskt. Ska bli intressant att se hur han är när vi hoppar imorgon. Men trots att han utvecklas som han gör, så ser man ju ändå 1000 saker som måste förbättras och man vill bara ta allt ett snäpp längre. Men fin och kämpar på, det gör han!


"Ledig" tisdag

Föreläsningfri tisdag idag, vilket innebar att jag kunde sova hur länge jag ville! La mig redan före elva och sov till efter tio idag. Inte normalt alls för mig att sova så många timmar, men har verkligen varit sjukt trött på sistone. Skönt att kunna sova ut idag iaf.

Morgonen för mig har inneburit lite research/planeringarbete inför projektarbetet. Kolla upp saker och känna att man har lite koll alltså. Tror att jag har lite koll nu, eller lite. Eller jag vet inte, hehe. Ska försöka att ha koll, planera/strukturera upp det här projektarbetet på ett bra sätt under hela perioden hade jag tänkt mig. Så det inte blir stress i slutperioden, för det har jag inte alls någon lust med. Så målet med att ha en bra planering/struktur genom hela projektarbetet tycker jag känns lika viktigt som själva slutprodukten faktiskt. För min egen del tänker jag då.

Ska nu bryta upp mitt resercharbete med lunch och ett Game of Thrones avsnitt! Angelica och jag sträckkollade den serien förra året, så det är klart att jag måste se dom nya avsnitten som kommer ;) Sen blir det Curre som gäller, för att senare idag dra ner till Ica. Mat är ganska bra att ha har jag märkt.


Uteritt i aprilväder

Red ut Curre, trots äckelväder och äckeunderlag bestående av slask. Han har ju ringskor fram, vilket gör att han får isklumpar i hovarna direkt. Men fungerade hyfsat att rida när jag höll igång honom. Joggade mest i trav och galopp, tycker att han kändes fin! Måste komma ihåg att verkligen vara följsam med handen/armarna märkte jag idag, då han verkligen slappnade av och kom ner i formen när jag tänkte på att vara följsam. Såna där detaljer man inte alltid tänker på.

Hoppas, hoppas att snön smälter bort fort nu! Skitkallt ute dessutom, nej usch. Riktigt aprilväder ;)


Måndagsdeppression?

Jag har känt mig jättenere både idag och igår, vet väl inte varför egentligen. Det mesta är ju som det alltid har varit. Kanske just därför, för man blir less på sin tillvaro efter ett tag? Jag vet inte. Vaknade av att se en snöbild på Insagram, bara det gjorde att jag hellst hade stannat kvar under täcket idag. Struntade i att ta vinterskorna till skolan då jag tänkte att det säkert var snöfritt på gångvägen. Icke, jag fick glafsa runt med mina converse i snöslasket och blev ganska blöt. Inte kul alls.

Fick vårat projektarbete preseterat idag, ett ganska skarpt och viktigt projekt som vi ska hålla på med i 5 veckor. Det vi ska göra är en tidsskrift/magasin om en fotograf/grafisk formgivare/typograf (någon som håller på inom våran branch alltså). Grejen är den att vi ska intervjua den här personen och skriva all text (3-4 A4 sidor) själva.

Formgivningen och själva skrivandet tycker jag ska bli kul, men just det här med att samla in informationen. HJÄLP känner jag bara! Får ångest bara av tanken, haha. En del av mig säger "Hallå, varför skulle det vara jobbigt?? Ställ lite frågor och var positiv så blir det prima!" medan min andra halva säger "Hjälp! Hur får jag tag i någon sådan person? Jag kommer göra bort mig, säga fel saker, få in för lite information, det kommer inte att bli någon röd tråd genom repportaget osv osv". 

Ja, känner mig riktigt töntig inför det här alltså. Får krupp på mig själv när jag gör saker svårare än vad det egentligen är för mig själv. Men problemet är nog att jag har för höga krav och att jag så gärna VILL lämna in något riktigt bra efter dom här 5 veckorna. Jag är en sådan som antingen vill göra något storslaget eller inte göra det alls. HATAR att göra dåligt ifrån mig, det är nog bland det värsta som finns. Att, i sina egna ögon, misslyckas med något. MEN NU TÄNKER VI POSITIVT FRÅN OCH MED NU :D

Gick iaf hem och åt lunch idag, sen slocknade jag en stund. Ögonen gick nästan i kors, bara trött och allmänt depp. Tänkte dra iväg till Curre nu, med bättre skor på fötterna. Fylla på lite energi och från och med nu vända på allt. Se saker från den ljusa sidan och peppa mig själv, precis som jag gjort sedan jag flyttade hit. Inte ta allt så seröst och defenitivt inte gräva ner mig för att livet känns lite depp just nu. Nej, nu ska vi vara positiv!

Fina Eddieteddy!

Positivt med vardagsbilder?

Nu när jag synkat mobilen med datorn så blir det lättare att lägga ut vardagsbilder, eftersom det bara är att fota med mobilen och hämta dem i iPhoto sen. Jag har ju ingen här som kan ta bilder på Curre och mig med systemkameran, sen har jag glömt be Angelica fota på tävlingar. Jag blir liksom mer fokuserad på själva tävlingsmomentet (vilket iof är bra) än att se till att få bilder. Hade varit lite kul med nya, fina kvalitetsbilder dock. 

Men till min fråga, tycker ni att bloggen blir bättre när jag lägger upp lite vardagsbilder tagna med mobilen istället för arkivbilder? Jag brukar alltid tänka på kompositionen när jag tar bilder, sen redigerar jag dem bara lite snabbt direkt i iPhoto. Kanske beskär eller lägger på ett filter. Inget märkvärdigt alltså. Bilderna är ju långt ifrån lika bra som mina bilder tagna med systemkameran, men det blir ju mer levande och mer variation här med nya bilder än att alltid slänga in samma gamla arkivbilder.

Så, vad tycker ni som tittar in här? Vore kul att veta :)
 

Superseriös dag

Förmiddagen spenderades hemma hos kusinerna (vi bor på samma gård) där Angelica och jag pumpade housemusik i deras högtalare och pysslade med pärlplattor, medan dom inte ens var inne. HAHA. Våran morbror frågade var vi var någonstans, var vid Alle (kusin) säger "Dom är uppe och bygger pärlplattor". Sån himla seriöst dag alltså, grillade hamburgare och korv med dem sen. Gott.

Blev skjutsad till tåget som gick 14:35 från Ockelbo, hoppar ur bilen när tåget kommer och märker då att plånbokem är hemma... Bara att vända hemåt igen och åka 25 min hem för att hämta plånboken och vänta in tåget två timmar senare. 16:40 satt jag dock på tåget, MED plånbok och alla prylar med. Så himla onödigt att jag skulle glömma den hemma, snacka om tankspridd..

Hann iaf till stallet och gav Curre EM maten ute. Han talade om att han minnsan var jättehungrig och undrade nog vart fasen jag hållit hus någonstans. Trimmade honom sedan på utebanan, vilket kändes sådär. Han satt inte fast eller kändes otrimmad som i fredags, utan mer spänd. Kom inte riktigt fram till bettet och kändes liksom spänd i överlinjen. 

Hade en jättelustig känsla och visste faktiskt inte alls hur jag skulle lösa det, då han inte brukar kännas såhär. Men efter ungefär en timmes jobb med att få honom att slappna av och komma fram till bettet så släppte han äntligen till. Kändes då jättefin och mjuk, så det var värt att nöta på. I slutet i traven så ville han verkligen sträcka ut halsen ordentligt, nästan dra tyglarna ur händerna. Så någon form av spänning fanns nog där, kändes inte som "bara" dålig dagsform.

Rider ut och joggar i låg form imorgon, så får jag känna hur han känns då. Är lite fjantig och undrar om det kanske beror på att han börjat sova utan täcke inne. Att han kanske fryser lite och spänner sig? Nej, vad töntig jag är haha. Men varför inte ;) Inbillar mig att han är kall bara för att jag tycker det blir lite kallt (trots värme) i stallet på kvällarna.
 
Min jättefina pärlplatta. Strök den och tog den med mig hem sen, haha

SötFrasse ligger och sover i sin vagga ;)

Tillbringar helgen i Kungsberg

Åkte iväg till stallet och var där strax före sju imorse då jag skulle med tåget 08:49. När jag har varit där samma tid på vardagar så är det helt dött i princip, men idag var det full rulle då tävlingarna skulle börja redan vid åtta. Packade Curres matpåsar, släppte ut honom i hagen och mockade. Var nog klar före åtta någon gång och drog iväg hem igen, innan jag sen gick ner till tåget. Har fixat hjälp med intag idag och åker hem imorgon igen.

Sitter just nu hemma i Kungsberg och har väl inte jättemycket för mig att göra. Det här är faktiskt första helgen på länge som jag inte har något skolarbete hängande över mig! Vi har inte fått några nya uppgifter i veckan då vi på måndag ska får vårat projektarbete presenterat. Den kursen kommer att hålla på i 5 veckor och innebära mycket självständigt arbete. Ska bli intressant att se vad det är! Efter den kursen har vi sedan byroarbete där vi kommer att jobba i grupp och ut mot ett riktigt företag. Kul!

Lite senare idag är det 18-års firande av min kusin som gäller och fram tills dess hade jag tänkt jobba lite med min design. Den ligger halvklar och väntar, så ska fortsätta att fila på den nu när jag har tid och dessutom tillgång till wifi :)

Nakenfis som fick gå utan täcke på eftermiddagen igår

B&J och jordgubbar, samt en bra film på datorn gjorde min fredagkväll

Dålig början, bra avslut

Stack till stallet direkt efter skolan (vid två-tiden kanske) för att hinna rida innan ponnytävlingarna idag. Det är tydligen ponnytävlingar med stora klasser i helgen, upp tom MSV A och med elitlagsomgång. Något som jag hade missat helt fram tills för några dagar sedan, haha. 

Curre fick iaf ridas igenom ordentligt på utebanan. Han var fin, men det kändes att han inte har trimmats igenom ordentligt utan bara hoppat och joggats den senaste veckan egentligen. Var inte igenom och på yttertygeln riktigt. 

Kändes skit i början och jag var riktigt omotiverad, ville helst bara sitta av och åka hem. Inte för att det kändes så hemst, utan mer för att jag inte hade någon lust att rida igenom det just idag (soffan, B&J och en film lockade mer idag). Men jag sa till mig själv att koncentrera mig och bara rida igenom det. Så redde ut tankarna och strukturerade upp arbetet istället för att bara glida runt.

Efter bara en stund så lossnade han och kändes jättefin, så det var tur att jag tog mig i kragen och red igenom det helt enkelt. Det behövdes inte alls mycket, utan bara lite koncentrerad och strukturerad ridning för att få honom att släppa till och komma ut till yttertygeln. Så där på slutet så ville jag inte sluta rida istället! Ibland får man bara säga till själv att ibland ÄR saker bara jobbiga, deal with it. Tar man sig bara igenom det så blir det prima.

Släppte ut Curre i hagen utan täcke efter ridpasset och han la sig (självklart) ner och rullade. Vad annars ;) Stannade kvar och såg några jag känner i första klassen och tog in Curre vid halv 7 tiden. Ska börja ta in honom själv på vardagarna nu, så han får vara ute lite längre på dagarna framöver. Orkade inte vara kvar och se LBn idag, är inte så kul att se ponnytävlingar på den här nivån faktiskt. Höga klasser är alltid kul att titta på, men på lägre nivå så är det bara kul att se dom man känner.

Måste börja på min B&J nu innan den smälter, till en film såklart!

Kommande tävlingar

Gävle Horse Festival 18-20 april. Hoppar 120 cm fredag, 130 cm lördag och 125 cm (alt 130 bed. A om man får) på söndagen.
 
Tierps RK 4 maj. 120/130 cm alt bara 130 cm.
 
Bollnäs RS 17-18 maj. 125 cm lördag och 130 cm söndag.

Det är dessa tävlingar jag hittils har planerat in för Curre, 2 veckors mellanrum mellan varje. Inleder med att hoppa en 120 cm under Horse Festival, sen 130 lördag och på söndag får vi se. Vill byta 125 mot att hoppa 130 bed. A, men stod att den endast var för unghästar? Har dock sett folk hoppa äldre hästar i den klassen förra året. Får undersöka saken lite bättre helt enkelt.

Efter det har vi Tierp, väljer att åka dit ist för Gestrike SR (som vi egentligen har jättenära till hemifrån) då jag tycker Tierp helt enkelt är en bättre tävlingsplats. Visar sig om vi hoppar två klasser där eller går direkt in och hoppar bara 130 cm. Sen har vi hemmtävling här i Bollnäs där vi hoppar två dagar, 120 och 130 cm!

Efter dessa tävlingar så får vi se lite hur han känns osv, sen planera vidare :) Brukar planera ungefär 3 tävlingar i taget, sen bara ha en plan lite löst.
 

TöntCurre

Har nyss suttit och pratat med Angelica i nästan 3 timmar på telefon, haha!! 2 h och 46 min för att vara exakt, jisses alltså. Men det är så trist att sitta här själv och skype tar för mycket på mitt internet. Även om det är roligare ;) 

Red Curre upp till travbanan idag och han var som alltid superfjantig när vi rider upp dit. Dom stod dessutom och satte upp stängsel typ som han blev jätterädd för... Så när vi tillsut kom till slingan (den är tydligen 3 km lång såg jag på en skylt idag) så var han jättespänd. Vilket inte händer jätteofta, att han är spänd alltså. Men vi joggade på i trav och galopp rundan runt. Tyckte att han slappnade av allt eftersom och var fin i slutet!

Måste  nu sätta mig och göra klart min Keynote presentation som inte är helt klar än, dessutom träna på den också. Lite halft efter med den, men de går nog bra ;) Den skulle bara vara 2-3 min lång och det är nog mest bara för att vi ska testa på hur det är att göra en sån här presentation med hjälp av paddan. Men de går nog bra, ska finslipa lite på den och tänka igenom hur jag ska lägga upp det. Blir nog bra hoppas jag!

Curre i blåsten efter våran uteritt idag. Himla smidigt att bara ta bilder med mobilen och sen direkt ladda upp dem här via iPhoto när jag kommer hem!

Målet just nu

Målet med Curre nu i vår var att först och främst kvala 130 genom att sätta en till felfri runda i 120 cm. Ville försöka att sätta den så tidigt som möjligt så att jag kunde debutera 130 under Gävle Horse Show. Hade dock lite som "drömmål" att göra det i Umeå, om det nu skulle gå väldigt bra. 

Vi satte det sista 130 kvalet i februari och debuterade 130 cm i Umeå. Trots trillade bommar, så är jag över förväntan nöjd med våran debut! 130 kändes lättare än vad jag trodde att det skulle göra och han hoppar det lika lätt som 120. Eller snarare att 120 känns lågt och 130 mer lagomt, ungefär så. Känns som att det var ett bra upplägg att rida 120 hela förra året och några 125, då debuten inte kändes så svår.

Målet just nu är att fortsätta på 130 nivå och samla rutin där. Jag behöver bli mer säker och känna att den här höjden är lika lätt som 120, samt att jag behöver hitta en lagom galopp/tempo/tryck. Inte rida för dressyrigt, men heller inte kötta på så att han inte hinner med att hoppa igenom sprången. Sen självklart att utveckla markjobbet ännu mer.

Men det mest konkreta målet just nu är att sätta felfria rundor i 130 och självlart kvala 140 cm (vilket är 2 st felfria 130). Som det känns nu så tycker jag 140 cm inte känns superlångt bort faktiskt. Bara vi jobbar vidare med markarbetet, styrkan och att samla rutin så borde han nog vara på den nivån till nästa år är min tanke!

Sen får man ju inte glömma att hoppet mellan 130 och 140 cm är ganska stort, större än vad det är från 120 till 130 skulle jag tro. Men kapaciteten finns där, för hittils så fortsätter han att bara glida över hindren utan större ansträngning. Sjukt, sjukt glad över att jag har den här hästen. Ska njuta av varje sekund han får vara hel och frisk!


Hoppträningen ikväll

Jäklar vad bra Curre hoppade ikväll! Jag kände sista dagen i Umeå, på framhoppningen till 130in att han hoppade riktigt bra. Ryggen kom upp och frambenen kastade han nästan fram! Idag på träningen så hoppade vi bara smått, kanske max 110. Han var loss och mjuk i hela kroppen, jag hade ett bra stöd och en bra galopp. Trots dom små hindren så hoppade han jätteväl och runt över! Har nog aldrig känt honom hoppa såhär förutom, som han gjrde i söndags och idag!

Gaby frågade mig direkt idag hur han kändes efter helgen och jag sa just det att han kändes så mjuk och fin. Hon menade att dom ofta kunde bli så efter tävlingshelgen och att man då får "passa" på att rida lite på vågen, kanske jogga kortare pass bara för att hålla dem mjuka. Hon tyckte också att han hoppade väldigt fint och väl idag.

Redan när vi skrittade fram ute udag så hoppade han runt och var jättepigg, samt så mjuk och fin. Trodde att han skulle vara trött och matt efter en tävlingshelg, men det är snarare tvärtom faktiskt. Nej, riktigt nöjd med honom idag! Shit, han kan fasen hoppa ännu bättre än jag trott haha. Har liksom trott att han alltid skulle vara lite slow och oengagerad, men icke :) Tror inte att han var i en bom idag faktiskt.

Gaby sa det också att han egentligen är en försiktig häst som inte vill riva, men att det är lätt hänt om jag rider på för mycket och han blir störd. Så i framtiden, om vi fortsätter att jobba såhär så ska han absolut vara en sån häst som är felfri :) Ska sluta skriva nu, men är så glaaad! Att han ens kan toppa den form han haft i helgen är bara det amazing, bästa Curre<3


iPhone + Mac = Sant

Har lyckats med något så fantastiskt som (efter lite bråk med tekniken) att synka mobilen med min dator via bildströmmen! Något som man kan göra när man har en iPhone och Mac dator. Mina bilder som jag tar med min iPhone laddas då direkt över till min dator när jag är ansluten till ett wifinätvek.

Med andra ord så har jag tillgång till mina mobilbilder via datorn utan krångel med sladd och skit. Dom bara ploppar upp i iPhoto direkt, hur bra?? Fantastiskt! Så nu kan jag ta lite mobilbilder och sen direkt ladda upp dem här när jag kommer hem. Riktigt fiffigt va ;) Haha

Två bilder jag tog igår under våran uteritt i solen

Att vara tacksam

Igår när jag var ute och red Curre i solen så fick han för sig att bara stanna och kolla på allt. Tvärstannade och stod som fastfrusen och bara tittade. På människor som går eller bara något som jag inte ser. Brukar alltid låta honom stå sådär och kolla så länge han vill, eller tills jag tröttnar.

Men när han stannade sådär i skogen och vände huvudet lite snett bakåt och bara stirrade så fick jag liksom en varm känsla i kroppen. Att vi stod där helt stilla, i skogen med solen i ryggen. Jag blev så glad och tacksam över att jag kämpade så jävla hårt för att få den här hästen tillbaka.

Jag vet att jag tjatar om det, att jag är så glad över att jag tog mig igenom allt det här. Men jag var där och fick beskedet om att han aldrig skulle gå att tävla igen, att det inte fanns något hopp för honom. Jag gick igenom allt och trots hans dåliga odds så är han idag fullt frisk och hoppar på 130 nivå. Det tack vara MIG, min familj och alla inblandade så som veterinär/tränare/hovsagare. Hur många hade inte skjutit hästen och köpt en ny liksom? Så läskigt.

Men just där och då, när vi stog i skogen igår så bubblade den där känslan av tacksamhet fram. Jag fick tårar i ögonen, för jag tycker så mycket om den här hästen. För att jag är så glad att vi fixade det.


Första april

Red ut Curre en sväng idag i det fina vädret. Det helt klart bästa med att ställa om klockan, det är så mycket ljusare och trevligare att vara ute på eftermiddagarna! Ska nog börja ta in honom själv på vardagarna nu, så han får vara ute lite längre. I vanliga fall så går han in med ridskolehästarna vid två och får EM hö, vilket jag tycker passar bra på vintern. Men nu är det så pass fint ute att det känns trist att han ska stå inne tills jag kommer.

Iaf så skrittade vi, samt joggade lite i trav och galopp idag. Tycker att han kändes pigg och fin idag! Imorgon är det hoppträning, men vi skulle ta det lite lugnare då. Lite mer trimm än hoppning alltså. Sen får han gå lite lugnare utomhus resten av veckan och trimma till helgen igen. Blir lite av en återhämtningsvecka nu med lugnare, lösgörande pass.

Såg Ryttareliten nu i kväll (som alltid är bra! Jag menar, 1h hästsport på elitnivå??) och ska nu leta reda på någon bra film att slötitta på. Känner mig värd att bara slappa just nu, uppgiften vi fick idag tar jag seen ;)

Två stillbilder från när vi jobbar förvänd galopp. Ska klippa ihop den filmen och lägga upp här sen hade jag tänkt!
 

130 cm Umeå

Den här rundan är jag nog mest nöjd med i helgen faktiskt! Började dock med att komma i för dålig galopp mot ettan, han bajsade genom svängen och det blev alldels för krångligt/okoncentrerat mot ettan så han petade ner frambommen där. Sen rev han sista i trekombinationen, blev lite trångt där bara.

Sen var han megaduktig och sträckte sig som tusan över den gröna oxern (näst sista hindret) när jag red iväg honom på en för stor distans. Blir nervös på mig själv, tur jag har en duktig häst! Annars jättenöjd med den rundan. Höll kanske lite mycket på vissa hinder, men är som sagt inte så rutinerad på den här höjden än. 
   

Film 130 cm debuten Umeå

 Blev lite för taggad till debuten i den här klassen och red på för mycket som sagt. Red iväg honom så att han blev flack och petade ner tvåan, vilket det blev en följdfel utav då han även hade ner bakbommen på trippelbarren direkt efter. Samma sak på den gröna oxern, red på för mycket genom svängen så att han blev flack helt enkelt. Trekombinationen på slutet hoppade han dock riktigt bra igenom!


Film 120 cm Umeå

0+0 fel och en 14e placering av nästan 90 starter. Glömde som sagt sporrarna i den här klassen och fick honom inte riktigt med mig i svängarna.
 

RSS 2.0