Uteritt och hovslagare

Curre fick som sagt ridas ut idag, mest skritt men travade och galopperade också. Han fick typ damp när han hamnade lite efter i galoppen, haha. Men han måste verkligen ridas igenom ordentligt, med focus på basic, basic arbete. Tempoväxlingar, övergångar, sidvärtsrörelser osv. Viktigast är att gas och broms fungerar, att han är uppmärksam så att han går att rida helt enkelt. Han har varit superfin ett tag så jag tror att jag har glidit runt lite för mkt, så nu blir det skärpning. Tänkte trimma lite på pelhamet imorgon, bara för att få honom uppmärksam på mina förhållningar och för att jag ska kunna slappna av. Han är stor och struntar lätt i mig, så man får ta till små knep för att komma vidare ibland :)

Imorgon så åker jag ner till stallet vid 8:00 då Curre ska bli skodd, äntligen! Av superNicke dessutom, haha. Han skodde Curre på Brunmåla (kliniken vi var till) och en tid efter det, så eftersom han bor här i Bollnäs så får han sko honom nu. Han är superduktig verkligen, blev årets hovslagare förra året och är flerfaldig nordisk och svensk mästare i hovslageri. Inte dåligt, önskar jag kunde bli sådär duktig på någonting speciellt! 

Äter nog lunch hemma imorgon och cycklar sedan väg till skolan. Vi har eget arbete och jag känner mig ganska klar, så kan komma dit lite senare. Annars är basen att vi börjar kl. 10:00, haha. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0