Träning och flytt på schemat

Red Curre ett lite lugnare pass på ridbanan idag. Travade och galopperade först fram med många tempoväxlingar. Det var andra hästar inne på ridbanan, så han blev lite extra pigg och uppspelt pga det! Om det inte går över till att han blir okoncentrerad så brukar den extra energin bara göra gott, vilket det gjorde idag.

Efter att jag värmt upp så jobbade jag bara över några galoppbomar på rakt spår. Fokuserade på att han skulle vara helt rak och att ha en bra galopp fram till bommarna för att få en bra distans och känsla. Tycker att det är STOR skillnad på känslan till bommarna/hindret beroede på vilken galopp och känsla i magen man har i svängen/anridningen. Rider jag med mycket självförtroende och verkligen jobbar på genom hela svängen. Tänker framåt och spänner bågen så får jag en otroligt mycket bättre känsla än om jag mesrider i anridningen. 

Ska defenitivt rida mer på bommar i vardagsarbetet, jättebra att träna känslan och anridningar. Vad man ska ha för galopp, tryck, känsla osv när man vänder upp mot hinder. Tänk vad många språng i kroppen proffsen får eftersom dom har så många fler hästar än oss vanliga amatörer (med oftast en eller kanske två hästar). Att rida bommar är då ett bra sätt att träna känslan utan att slita på hästen. Curre var för övrigt jättefin idag, pigg, mjuk och trevlig! :)

Imorgon är det både stallbyte och hoppträning för Gaby på schemat, förutom skolan då. Den känns för övrigt riktigt bra! Härlig klass och allt vi gör är intressant/roligt. Känns som en riktigt rolig utbildning :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0