Meeting Hudiksvalls RPK

Lördag: 125 cm bed A:1a
Till den här klassen så kändes han jättefin efter en stund på framridningen, hade honom bra mellan hjälperna och med bra tryck i bakkärran. Fick hjälp av Leif på framhoppningen, men fick inte till någon riktigt bra känsla där. Han kändes inte alls lika mjuk, fick honom inte riktigt mellan hjälperna så som jag vill. På banan så satte jag för mycket galopp mot ettan och fick ett stort språng där, plockade bort ett språng och red på sju ist för åtta språng till tvåan... Han blev såklart flack och rev tvåan, sen fick jag inte riktigt håll på honom resten av banan då hindren kom fort.

Höll på att ramla av efter trean då det var en bruten båge typ och Curre trodde vi skulle rakt fram, haha.  Rev A i första kombenationen och B i den andra för att han var för lång. Red iväg honom aldeles för stort på trippeln som han tog bakbommen på. Sista hindret var nog det enda språnget som var bra i denna klass. Var jättemissnöjd när jag kom ut, 4 ner ska vi liksom inte ha. Han kändes allmänt oridbar, fick inte ihop honom och kunde knappt svänga. Nej, ingen bra runda!   

120 cm bed A:0+A:0
Tänkte lite anorlunda när jag red fram, försökte att tänka på det Gaby sagt med att få fram axlarna och krama om tygeln. Jag fick då en mycket mjukare kontakt, vilket höll sig även in på framhoppningen. Kunde spänna bågen på ett annat sätt när han blev mjukare i kontakten och mellan hjälperna. Satte honom lite intill på oxern och han hoppade superfint!

På banan så kändes han fortfarande mjuk och ridbar, vilket gjorde att jag både kunde svänga och sätta tryck i honom. Denna runda kändes såå mycket bättre! Red på rätt språng överallt och satte honom lite intill så att han hoppade på spänst istället för fart. Kom dock lite för nära på en oxer som han rev i framkant. Annars, jättenöjd! Utifrån detta läge så ska vi kunna galoppera på lite mer, nu blev det lite långsamt. Men ändå en stor förbättring mot lördagen. Idag kändes det så enkelt som det ska göra :) Pratade med Leif efteråt och han tyckte också att denna rundan var mycket bättre!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0