Hoppträning

Hopptränade för Gaby idag, andra gången jag rider för henne. Nu när jag står uppstallad på anläggningen så kommer jag att rida för henne varje vecka, vilket ska bli jättekul! Vi red iaf fram på tre serpentinbågar, fast red hörnpasseringar och raka spår ist för linjer. Gaby var på mig hela tiden att ta fram handen och rida med ytterhjälperna i hörnpasseringarna eftersom han gärna sladdar ut med rumpan där. Samma sak när vi jobbade på volten, bort med handen och vara noggrann med ytterhälperna. Vi red öppnor och slutor i både trav och galopp. Jobbade över två bommar i galopp där vi red två varv med ett språng, två varv med två språng osv.

Efter uppvärmningen så jobbade vi med en serie några gånger och Curre var verkligen superpigg! Öste på som sjutton, men efter några gånger där jag lät honom vara och inte hjälpte till genom att ta i honom så började han att backa av mer själv. När det blev lite större så kunde jag lägga om benen och då hoppade han fint! Eftersom jag ska tävla i helgen så fick jag hoppad några fristående hinder i galopp. Viktigt här att jobba yttersidan och att lägga honom lite intill, inte backa eller lägga i botten. Men bara så att han får hoppa uppåt och runt, så han får jobba lite mer med hindret och få respekt. Han var trött här, men sista språnget var riktigt bra!

Gaby var på mig med en hel del småsaker, vilket jag tycker är jättebra! Summan av det hon sa var att jag ska försöka att få det att se så lätt ut som möjligt. Få honom lättare för hjälperna, att inte bli så stark i min ridning helt enkelt. Tror att det blir jättera bara jag får nöta in den här ridningen nu i höst/vinter :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0