Dagens Currepass

Red Cure ett lite lagomt pass på gräsbanan idag. Mycket tempoväxlingar som vanligt (ett måste med Curre), sen red vi lite förvänd galopp och byten. Han är så rolig Curre, för när jag skulle träna byten på rakt spår så böt han för minsta vink så fort han hajade vad det var vi skulle göra! Jobbade igenom galoppen först idag och tog traven i slutet. I galopparbetet är han riktigt fin, i uppförsbacke och bra mellan hjälperna.

Traven behöver vi finslipa lite till med övergångar för att han ska komma över bakbenen och få mera schwung. Jobbade med skänkelvikningar på rakt spår idag och lite övergångar mellan skritt-trav. Tycker att han lossnade allt bättre, men gav mig innan han började bli trött. Han kändes fin och jag är nöjd med honom, känns som att vi börjar hitta tillbaka efter förra veckan som inte var så bra. Några lugna dagar gjorde nog gott, samt att rida lite lättare pass bara nu när jag inte kan rida ut :)

Imorgon så ska han gå ganska lugnt men ändå kännas igenom, på onsdag är det hoppträning för Gaby! På onsdag byter vi också stall, ska skriva mer om det i ett annat inlägg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0