Bloggledigt

Här har det varit tyst några dagar nu! Mitt internet är jättesegt i Bollnäs, så har inte kommit mig för att skriva helt enkelt. Kan vara skönt att ta lite bloggledigt också :) Men om någon skulle vara intresserad så kan jag dra lite dag för dag som jag inte har skrivit.

Onsdag - Hopptränade för Gaby. Vi hoppade bana, men eftersom jag tävlade i helgen så hoppade jag två lägre skolrundor. Fokuserade jättemycket på att jag ska ta fram mig hand och låta honom jobba i egen balans. Måste verkligen jobba med detta, att han går fram för skänkeln och söker sig framåt/nedåt när jag tar FRAM handen. Får alltså inte ta den bakåt alls. Hon trodde att om jag får ordning på det markjobbet så kan man utveckla hans språng en hel del. Men det är mycket jobb och styrka kvar för att få honom dit.

Torsdag - Var sjuk och låg hemma hela dagen. Mådde riktigt dåligt på morgonen... Blev dock bättre mot kvällen och tog mig ut till Curre. Skrittade ut med två andra i stallet, red över Hedenområdet (förbi min skola) och skrittade sedan där bortåt.

Fredag - Trimmade lite på stora utebanan, tänkte mycket på det Gaby sagt. Försökte göra det så okomplicerat som möjligt och jobbade mycket med att ha koll på yttersidan och få honom att söka sig nedåt när jag lägger fram handen. Mot slutet så blev han jättefin och jag kom en bra bit på den vägen jag vill! När jag galopperar rakt fram och lägger fram handen så ska han söka sig nedåt och inte ta upp huvudet, vilket han gjorde i början. Men mot slutet så kunde jag även på rakt spår få honom att länga ut halsen och galoppera i egen balans. Det är verkligen en jättehärlig känsla när det sitter, så jag får helt enkelt bara nöta på hela höstern och vintern nu (har ju ridhus nu, jippie) så kanske det sitter lite bättre tills nästa säsong :) Åkte hem till Kungsberg på eftermiddagen.

Lördag - Spenderade förmiddagen på ponnytävling i Torsåker med min syster. I första klassen så tyckte jag att det gick jättebra, i andra så gick det mindre bra, haha. Träffade Eddies nya ägare och eftersom han står uppstallade inte alls långt ifrån den tävlingsplatesen så åkte vi och hälsade på honom! Han såg ut att ha det jättebra och såg väldigt lugn och harmonisk ut. Han var sig lik, satte mulen mot örat och blåste som han alltid brukat göra. Luktade igenom mig och var lika fin och trevlig som vanligt.

Så roligt att se att han trivs och har det bra, och att han är som han brukar vara :) Fina killen<33 Eddie är faktiskt en av dom mest "kärvänliga", eller vad jag ska säga, hästar jag träffat/haft. Han har aldrig någonsin dragit bak ett öra mot en människa, är alltid mysig och har världens snällaste ögon. Han har sina speciella sidor, men verkligen snäll rakt igenom. Nej, men är jätteglad att jag fick träffa honom. Fick dock ingen bra bild på honom, för han skulle bara stoppa ner huvudet och käka ur sitt hö-hus när jag skulle fota, haha. Synd, men så är det :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0