Träning ger färdighet

Som jag har skrivit så har Gaby redan från första träningen varit på mig att ta fram handen. Jag har inte upplevt det som så att jag har hållit i honom, jag vet ju att man ska vara mjuk och hästen ska bära sig själv. Den ska vara framme till bettet och söka sig framåt/nedåt av sig själv. Det vet jag ju, men Gaby är ÄNNU mer noggrann med det här och nu förstår jag att jag faktiskt har gett honom för mycket stöd. Hållit lite för mycket när han blivit stum, stöttat upp för mycket osv. I början kändes det förjävligt rent ut sagt. Jag red runt med handen framme och han sprang med huvudet i vädret, tänkte att fan jag kan ju inte rida...

Men ju mer jag har jobbat på detta, sitta mitt över honom, ha koll på yttersidan, se till att han för små hjälper lyssnar framåt och att jag är oberoende av handen osv. så har det blivit lite bättre. Den ridningen och tänket börjar falla lite mera på plats och igår på träningen så förstod jag verkligen VARFÖR jag ska rida såhär. Det blev plötsligt så enkelt när hästen for iväg direkt när jag la till skäkeln, när galoppen var rund och jag hade ett stöd utan att hålla alls så blev det så mycket enklare att rida på hinder. När jag i slutet galopperade runt fyrkanten i lätt sits, la fram handen och höll om lite med benen så galopperade han lugnt på i egen balans med sänkt hals. DEN känslan vill jag sträva efter, varje pass.

Jag är verkligen SÅ taggad på att utveckla Curre och mig ännu mer, finslipa på dessa grunder så att det sitter. För han kommer bli så mycket enklare att rida för mig, mer reglerbar och mjuk i kroppen när det börjar sitta. Gaby är verkligen jätteduktig på marken, ser direkt om jag håller lite eller glömmer ytterskänkeln. Allt det där som har varit Curres och min svaghet får vi jättemycket hjälp med just nu och det är jättekul! Jag tycker inte om att bara hux flux byta tränare sådär, men det kan vara bra att få nya ögon på sig ibland. Som Leif hade sagt till mina föräldrar, "Man snöar in sig på olika saker som tränare". Leif är tex grym på avstånd osv, vi hoppar alltid väldigt tekniskt och mycket bra övningar för honom. Nej, men det är kul med träning och utveckling!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0