Ponnytävling och bra kvällstrimm

Dagen började med att vi åkte på tävling i Falun med min syster och hennes ponny. Första klassen gick jättebra för dem, dubbelnolla och slutade på en 5e placering! Jättekul verkligen då dom hade stolpe ut förra tävlingen och var ett litet nedslag från vinst ;) Till LBn var jag lite orolig då den var regional (får ju bara ha två stopp) och han har varit lite krånglig på den höjden. Tror dom inte har kommit runt utan stopp någon gång förut eller möjligtvis en kanske. Han kräver verkligen bra ridning och hoppar inte om han kommer för fel och ibland kan han bara få för sig saker. Mycket speciell liten fuxponny det där ;)

Men dom gick faktiskt in och dubbelnollade och ledde genom halva klassen, slutade på en 3e placering! Så himla kul verkligen, första dubbelnollan på LB höjd och även placering. Regionalt dessutom får man inte glömma ;) Nej, men jättekul att åka ifrån en tävling med två felfria rundor och två placeringar! Himla roligt verkligen :) Värt att nämna är att ponnyn är 19, blir 20 nästa år. Dock superfräsch och fin för sin ålder, synd att Angelica blir för gammal för ponny vid årsskiftet bara! 

Efter tävlingen hann jag köpa en kebabrulle efter vägen och slänga i mig den på en halvtimme innan jag blev skjutsad till Ockelbo för att ta tåget hem till Bollnäs. Blev en sen kväll i stallet, så det fick bli ett pass i ridhuset. Red på scourier bettet som jag tycker att Curre går jättebra på. Han kändes väldigt fin efter en stunds trimmande, supernöjd med honom! Jobbade med att få in yttersidan specielt i vänstervarvet och sedan mycket tempoväxlingar och övergångar. Simpel ridnning och basicarbete helt enkelt, med fokus på ett han ska bära upp sig själv.

I slutet så galopperade jag runt i lätt sits och han sökte sig framåt i en låg form och galopperade igenom kroppen. Det har typ aldrig hänt förut att jag har kunnat göra det, han har varit alldeles för stor och tung för mig. Så det är verkligen ett tecken på att han börjar gå mer av sig själv och bära upp sig själv, himla roligt! Målet just nu är att han ska bli så enkel som möjligt att rida, bära upp sin stora kropp och jobba igenom samt bli kvickare! Läängtar tills han blir ännu starkare så han orkar sätta under sig mer, bli kortare i kroppen och lättare i handen :)

Angelica och Chino med dagens prisskörd!


Curre har parkerat vid utgången och väntar på kvällsmaten medan jag mockar ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0