Hoppträningen igår

Vi började med att trimma över två galoppbommar på böjt spår, växlade mellan att rida två språng och tre språng. Curre kändes jättefin här och jobbade på jättebra, kunde lätt hålla ihop eller rida fram. Kändes även jättefin när vi jobbade över småhinder och hoppade fram över ett räcke med bom framför. Hoppade riktigt bra sista gången när det var lite högre. 

När vi höjde upp och jag skulle sätta upp galoppen lite så var han dock inte riktigt framme. Bogar ut i vänstervarvet och jag får svårt att hitta en bra avsprångspunkt eftersom han inte är riktigt framme. Fick då gasa på honom ordentligt något varv så han skulle vara framme och efter det brukar han alltid bli lite spänd. Blir liksom lite av och på, hittar ingen riktigt bra rytm och känsla kan jag tycka.

Vi hoppade också igenom en kombenation och en långsida med två oxrar med tre språng i mellan, samt avslutade med två linjer. På slutet när han spänt av lite, men ändå var framme så kändes han superfin och jag fick en bra känsla till hindren. Måste se till att få honom ordentligt framme, utan att han spänner till. Han blir då låst i halsen och tappar den där runda galoppen.

Det Gaby sa var att han framförallt måste bli rakare. Han bogar gärna ut åt höger och tar in rumpan åt vänster, vilket ställer till det i anridningarna och att han inte hoppar riktigt rakt (tar i lika mkt med både babenen och hoppar igenom). Bara att träna vidare!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0