Hoppträning

Har ganska nyss avslutat ett videosamtal på Skype med min syster, haha. Vi provade facetime förut (via hennes iphone och min Mac dator), men eftersom hon inte har någon Mac så fixade vi Skype igår. Tycker det är skitkul, haha. Är det någon jag saknar när jag bor här i Bollnäs så är det min syster, faktisk ;)

Hopptränade Curre för Gaby idag, som vanligt på onsdagar alltså. Vi trimmade på dem först på volten, ökade och minskade, flyttade in framdelen osv. Fick vara jätteoga med att Curre ska ta skänkeln och galoppera på ordentligt framåt när jag ber honom, inget gnussande med skänkeln alltså. Sen så måste jag aktivera honom hela tiden så att det händer någonting nytt. Han kändes faktiskt ganska fin idag och lossnade bättre än förre veckan. Kunde lägga fram handen och han sänkte sig självmant och jobbade på i egen balans. 

Jobbade sedan över en ganska svår kubövning som jag inte orkar förklara, haha. Men fick jobba jättemycket med att ha koll på yttersidan och jobba/aktivera honom i mellan. Vi gick sedan över till att först hoppa fram på ett räcke med bom två språng innan och samma sak fast med en oxer. Fick vara på Curre lite här så han hoppade till och ansträngde sig, samt hoppade rakt. På oxern som blev lite högre (120-130 någonstans) i slutet så hoppade han till riktigt fint när jag kom bra in och jag hade skänkeln om i avsprånget!

Avslutade med att hoppa en serie med oxer - ett språng - räcke - två språng - räcke som vi hoppade åt båda hållen. Ibland var han i lite, men när jag hade skänkeln om på oxern så hoppade han riktigt fint! Över lag så fick jag honom riktigt framme idag, rund galopp och framme till bettet samt lite kvickare. Det gjorde att jag behövde "rida" mindre, utan kunde mer bara understödja och känslan till hindren blev så mycket bättre. I slutet så kunde jag galoppera i lätt sits, lägga fram handen och han sänkte halsen framåt/nedåt och galopperade bara på i egen balans. Den känslan har jag aldrig haft förut, så det kändes verkligen som att vi tagit ett steg framåt iaf! Vi får jobba mycket för det, men det blir bra resultat av det.

Red på bettet jag lånade idag också, tvådelat tränsbett med dubbla ringar. Gaby var tvungen att ha det, men skulle kanske kunna få låna det till helgen och rida med. Han kändes bra på det idag, så ska se om jag kan hitta ett att köpa någonstans :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0